Skip to content

Magazinele online româneşti şi seriozitatea

Se dă un magazin online de la care n-ai mai comandat niciodată, deci pleci la drum  cu oarecare scepticism. Alegi produsul, faci comanda, eşti contactat, ţi se spune că e pe stoc, confirmi că-l vrei. Trece o zi, primeşti un telefon în care o voce sexy şi (probabil) blondă îţi povesteşte suav cum că în stoc la furnizor mai era un singur exemplar din produsul respectiv, dar defect. Îţi sugerează să alegi alt produs din oferta magazinului, te conformezi, comanzi, confirmi şamd etc.

Bineînţeles, povestea nu se încheie aici. Te sună iar sexoasa şi-ţi povesteşte că produsul iniţial, pe care-l plătiseşi online prin card, era mai scump decât cel pe care l-ai ales ulterior, aşa că trebuie să mai comanzi ceva pentru diferenţă. O faci şi pe-asta, totul pare rezolvat, nu mai ai nimic de făcut decât să aştepţi comanda.

Care vine. Vine pe la 9 seara, după un telefon prealabil al celui care urma să ţi-o livreze. Te întâlneşti cu omul, iei coletul în primire, dai să pleci, când… nenea curierul îţi cere banii!

Păi, ştiţi… am plătit pe net în avans, folosind cardul! – îi explici timid, de frică să nu-ţi ia jucăria înapoi.

Nu ştiu, mie nu mi s-a spus nimic. – explică sec nenea curierul, deja pregătit să-ţi pună piedică în caz că vrei s-o ştergi cu marfa.

În fine, sună la firmă, dă peste un nene care nu ştia exact dac-ai plătit sau nu, dar parcă-şi amintea ceva. Confirmă ăla până la urmă că ai plătit (probabil fără să fie convins, dar pentru că n-o găsea pe tanti sexoasa decide să te creadă pe cuvânt), iei coletul şi răsufli uşurat. Ai realizat imposibilul, şi-anume ai reuşit să comanzi online şi să intri în posesia produsului!

Acum, întrebare: mai comanzi de la magazinul respectiv şi altă dată, fiind dispus să le mai acorzi o şansă de a dovedi că-s serioşi, sau te orientezi către alţi comercianţi (online sau nu), care chiar sunt?

12 thoughts on “Magazinele online româneşti şi seriozitatea”

 1. Trecut si eu prin aventuri mai mult sau mai putin asemanatoare insa nu as generaliza, comertul online cu toate angrenajele care sunt in joc si care inca nu functioneaza 100% este tot in faza de scutece la noi.
  Eu acord a doua sansa oricui, problema insa se poate pune si asa: el, ca magazin online care stie ca lucrurile nu au decurs foarte bine cu mine ca si client, e dispus sa ma sune, sa-mi trimita un email, etc in care sa ma anunte ca la urmatoarea comanda imi ofera un mic bonus? :)
  .-= Ultima însemnare a lui Bogdan: PowerColor forteaza cu HD 5770 PCS+ =-.

 2. Eu sunt un pic mai incapatanat, mi s-a oferit la un moment dat o reducere pentru o “incurcatura” (ca sa nu-i zic altfel) si am refuzat-o. Nu zic ca nu trebuie acordata o a doua sansa, nimeni nu-i perfect (eu in niciun caz), dar depinde si de cum pui problema. Daca ma iei de prost, dupa care-mi dai dreptate si-mi oferi o reducere ca sa uit, nu ma pacalesti (urmarind tag-ul “comert online” se pot vedea cateva dintre aventurile mele cu magazinele online).

 3. Depinde de magazin. Cred ca ii mai poti acorda o sansa:) Mie mi s-a intamplat sa plece curierul cu pachetul pentru ca eu nu voiam sa-i dau banii pe pachet (platisem cu cardul) si sa se intoarca mai tarziu pentru ca intre timp se lamurisera ce si cum. Dar tot eu am dat telefoane si am insistat. Mai comandasem de la ei si stiam ca nu sunt probleme, asa ca am rezistat. Voi mai cumpara de la ei pentru ca au servicii bune. Dar cateodata chiar si cei mai buni au momente de ratacire:)
  .-= Ultima însemnare a lui TheBride: De ce nu funcţionează exit poll-urile =-.

 4. De comandat cu siguranta nu mai comanzi. De ce sa faci asta cand concurenta e atat de mare.
  Am si o intrebare? Ce e de facut insa si cu clientii care comanda si pe urma refuza comanda pentru ca citez “asa vreau eu”? :(

Comments are closed.


aiurea.eu | aiureli despre nimic | Toate drepturile rezervate | Si stangurile la fel.
Atentie! Acest site (poate) contine (si) articole care nu au (aproape) nici o legatura cu realitatea.