Skip to content

Ce va fi dupa vot, cu liniuta!

Guest post (adică aiureală de împrumut) de Mihai Diaconescu

Azi votam!

Azi, 6 decembrie, cand ar trebui sa gasim portocale si pistoale cu bile in ghete si cand ar trebui sa oferim cate-un sex oral nevestelor cu nume de Nicolae si ele noua, daca ne cheama ca pe defunctul mare conducator de partid, noi trebuie sa ne luam tenisii cei buni si sa stampilam un buletin din celuloza ceva mai buna decat hartia igienica. Si ce te mai faci si cand alegerea trebuie s-o faci intre acesti doi ilustri idioti, iertati-mi franceza…

Unu-i rosu, altu-i portocaliu, nu stiu daca orice altceva mai conteaza. N-am auzit nimic in campania asta care sa-i diferentieze. Ca niciodata n-am auzit macar un “va maresc aia” sa “va scad aia”. N-am ce fac cu ei, n-am din ce sa aleg pentru mine. Ma rog, nu e ca si cum vreodata – decat poate in ’96 cand lumea era disperata sa scape de Iliescu, dar eu eram prea mic sa-mi dau seama de ce se intampla – am votat pentru noi, pentru ca va fi mai bine. N-am auzit decat o campanie de genul “tu esti un comunist!” – “ba tu esti si mai comunist!”. Spituri in coaie fara numar si nici macar subtile, de comitet, duel intre gentlemeni.

In fine, mare lucru nu se va schimba, nu exista vreo sansa si asta e clar. Trebuie sa fii naiv sa crezi ca, in afara de niste nume pe tricouri, se schimba echipamentul, stadionul si scorul la pauza si final. Nu, cam tot aceeasi Marie, dar cu alta palarie. Ce ma intereseaza pe mine e ce va fi dupa alegeri pentru fiecare din astia doi voinici flacai ai patriei. Deci, cu liniuta de la capat, ca la analiza politica:

– daca Traienel nu ia alegerile, e vai si amar de curul sau! Omul se va dizolva practic, nu va mai exista dpdv politic si, intr-un scenariu si mai sumbru, va fi terfelit intr-un mod barbar! Spre deosebire de Geoana, un fel de muppet cu papusar in spate, Traian e seriful gastii sale, el tinandu-i in mana pe toti. Dar ce le face el? Pai sa luam un exemplu: pica Boc din premierat, el joaca la chestii de genul Livache, cand toata lumea spunea clar: Blaga! Cu alte cuvinte, “Mars, ma, Vasile! Muie!” Daca Traian ramane acolo, e bine, cascavalul curge. Daca nu, baietii(stiti voi, Berceanu etc) stau cu ciomagul dupa colt si-l vor executa fara mila!

– tot Traienel e omul care, practic, n-are sustinere cu substanta la partid. Oamenii sai sunt Boc(un zero barat si o trompeta care nici la a fi trompeta nu se pricepe), Udrea(un crevete care depinde de Basel si care, fara el, nu va mai exista sau se va freca cu altii), probabil ca Videanu, insa el e un fel de nimic cu niste bani in plus, el ne-existand pe plan politic, practic! Mai e cineva care merita mentionat?

– Geoana e si el exact asa cum l-a catalogat nea Nelu candva. Nici mai mult, nici mai putin! El, ca om, e un tip senzational, doar ca e prost. E mult mai cuminte si mai curat decat Basescu din simplul motiv ca el nu e capabil de ciumegarii d-alea. El va fi acolo un fel de posta intre baieti si laptele cu miere. Dream team-ul sau cu Lacramior si Johannesburg este, pe hartie, o chestie misto. Practic, o simt ca pe-o chestiune temporara pana cand ceva le va surade prea dulce pesedeilor vulturi. Apropo, mai e vreo indoiala asupra faptului ca Iohannis s-a compromis total?! Adios si tu, poti sa ne faci tu Slovenie si tot degeaba!

– cu Geoana in schema, situatia devine trista din simplul motiv ca el vine cu o sleahta de baieti versati care stiu exact ce au de facut. Repet, el ca om e perfect pe langa Basel, dar baietii din spate, desi la fel de antipatici si de ciorditori, par si mai capabili de mismasuri concrete si dureroase. 2000-2004 a fost crima si pedeapsa. Acum va fi volumul doi, probabil, poate intr-o masura mai mica pentru ca, surpriza, nu prea mai e de unde, s-ar parea…

– 2 la 2, nu? Eh, ramane sa ne gandim pentru noi… Pentru noi, nada! Nexam! Mucles cetatene, nu se schimba nimic! Basel, Geonel, tot aia e. Fiecare vine cu un lot complet de baieti buni, gata sa-ti bage tie sula-n gat pana te ineci, cu pretextul ca facem treaba pentru popor. Tot ce se poate spera e ca, spre deosebire de pana acum, poate vom fi furati mai demn, nu chiar asa pe fata, cu dispret si razandu-le tuturor in plisc! Nemaispunandu-se tot timpul “Am gresit!” si lumea sa spuna ca e de-al nostru ci asa, mai cu staif de tigan de calitate, din ala ars pe mana cand era mic daca era prins.

Asadar, sa votam cu cel care credem noi ca ne va fura cu mai mult respect!

6 thoughts on “Ce va fi dupa vot, cu liniuta!”

  1. Cred ca totusi ar fi putut exista realizari cu un prim-ministru neamt. Am fi fost si ceva mai bine vazuti afara, dar nu e rau nici asa. E un lucru pozitiv ca i se va oferi continuitatea doameni Udrea pentru a promova turismul. Vom iesi din criza foarte repede datorita dansei. PSD-ul ar fi fost oricum o mare dezamagire, pentru ca au facut multe promisiuni. Cea mai mare bucurie a mea, vis a-vis de alegeri, este ca n-am votat…

  2. Oameni buni cred ca ne ducem de rapa. Basescu asta nu are leac. Stie doar sa instige oamenii unii contra altora. Nici cu Geoana nu ne era mai bine. Cred ca ar tebui sa ne facem bagajele.

Comments are closed.


aiurea.eu | aiureli despre nimic | Toate drepturile rezervate | Si stangurile la fel.
Atentie! Acest site (poate) contine (si) articole care nu au (aproape) nici o legatura cu realitatea.