Skip to content

Trei propuneri pentru postul de premier

Rămas vacant în urma moțiunii de ieri (și votului aferent), postul de Prim Ministru al României este râvnit de… mă rog, nu știu exact cine ar vrea să preia frâiele unei economii în declin, dar bănuiesc că există vreo 2-3 pacienți de la Bălăceanca în stare să-și dorească un asemenea cadou de ziua lor. Poetul Băsescu nu cred că-i ia în calcul, așa că am câteva propuneri de personalități marcante ale României de azi care ar putea ocupa înalta funcție.

 1. Adrian Mutu (fotbalist, om de afaceri, top model, taur comunal). La Națională se pare că nu va mai fi solicitat, ceva zvonuri dau de înțeles că nici la Fiorentina nu e mai roză situația, așa că e momentul optim pentru a-l readuce în țară și a ne folosi de experiența lui. Nu ca fotbalist, că n-are nicio echipă din Liga I bani pentru a-i plăti prafurile, ci îl putem aduce ca Prim Ministru, dintr-un motiv foarte simplu: dacă Boc a putut ocupa funcția respectivă, atunci mai mult ca sigur și Mutu va putea. Plus că ar putea fi un partener de nădejde al Președintelui până la ore târzii din noapte. Partener de pahar, evident.
 2. Barack Obama (Președinte, porumbel al păcii). Proaspăt laureat al Premiului Nobel pentru pace, ar putea aduce, în sfârșit, pacea și prietenia între politicienii noștri greu încercați în lupte cu bile, moțiuni, construcții de scene de 75 de mii de euro, achiziții de Loganuri de 70 de mii de euro și alte mii de șpăgi luate pentru sute de metri de autostrăzi construiți în cincinale întregi.
 3. Cu voia dumneavoastră, ultimul pe listă, eu (minibloggeraș, om de afaceri falimentare, proprietar de fermă în FarmVille). Lucrez ieftin, pot comunica fără probleme cu ceilalți membri ai Guvernului pe Twitter sau Facebook, pot face SEO spam pentru blogul lui Băse în campania electorală (l-am urmărit atent pe Blogatu), îi pot conduce mașina aceluiași Băsel când mai ia câte un șpriț la bord, am un pseudonim foarte apropiat de prenumele primarului de la Sibiu. A, și știu poezia matale pe de rost, șefu’. I-auzi aici:
  Deasupră-ţi cerul se înalţă
  Şi de pe el privesc în jos
  Sute de stele ce-l admiră
  Pe bravul om prietenos.

  (restul după investitură)

7 thoughts on “Trei propuneri pentru postul de premier”

Comments are closed.


aiurea.eu | aiureli despre nimic | Toate drepturile rezervate | Si stangurile la fel.
Atentie! Acest site (poate) contine (si) articole care nu au (aproape) nici o legatura cu realitatea.