Skip to content

Pe Mărţişor, la un scurt

prostituate Pe vremea mea (ca să încep ca boşorogii) te duceai pe strada Mărţişor din Bucureşti pentru a vizita casa lui Arghezi. Astăzi, lumea se duce pentru a da un scurt. În fiecare zi stau 3-4 fetiţe la intersecţia cu Calea Văcăreşti, care de care mai colorate şi mai jegoase. Dac-ai sta să le asculţi, probabil că fiecare ţi-ar istorisi despre cât de parşivă e viaţa şi cum munceşte ea din greu dând fălci mădularelor asudate ale clienţilor, pentru o bucată de pâine pe care n-o mai produce nimeni în familie. Şi au clienţi, slavă Domnului, mereu văd câte unul tragând pe dreapta şi întrebând de preţ.

E principalul motiv pentru care aş vrea să văd odată prostituţia legalizată. Ea există de când lumea şi va exista mult după ce noi, ăştia care trăim vremurile în care Băse vrea să câştige capital electoral propunând sex pe bani la liber, vom fi oale şi ulcele. Tuciurii burtoşi devin mai bogaţi cu fiecare zi ce trece pe spinarea micilor pirande care, forţate de împrejurări sau pur şi simplu de lene (altfel poate-ar presta o muncă mai decentă), eliberează de stres contingente întregi de şoferi care poate prind o baie cu apă caldă maxim o dată pe săptămână.

Cine are de câştigat din situaţia de acum, când prostituţia e interzisă prin lege dar totodată permisă prin mica înţelegere? Păi, în primul rând tuciuriii care deţin „drepturile de joc” ale fetelor. Într-o mică măsură şi pirandele, că totuşi nu prestează pe gratis pentru şefi. După care (sau chiar înainte) vin ăia de-şi încasează şpăgi grase pentru a închide ochii – de la poliţişti comunitari şi jandarmi (nu de puţine ori i-am studiat în timp ce-şi luau dreptul, pe vremea când în faţa blocului meu era bordel ambulant) până la… mă rog, ăia de foarte sus, cărora nu-mi vine să le pronunţ numele sau funcţiile.

Cine-ar avea de câştigat dacă s-ar legaliza prostituţia? Păi, cam tot ăia, dar ar apărea în plus pe listă şi statul. Care ar pune birul pe fetiţe şi pe peştişori la fel cum îl pune acum pe firme şi alţi contribuabili de rând, adică pe ăia care nu-şi permit să huzurească prin insule exotice din  banii datoraţi statului (cum face lumea bună). Şi, cu voia dumneavoastră, ultimii pe lista câştigătorilor am fi chiar noi, ăştia care nu mai suportăm să vedem cum zone întregi din Bucureşti (unele chiar bune) sunt bordeluri ambulante. Am vizita fetele, dacă am simţi nevoia unei experienţe de acest gen, în locuri special amenajate, cu felinar roşu la intrare şi catalog de produse pe masă. Nu pe strada Mărţişor, la ora 1 după amiaza, când trec copiii spre casă de la şcoală.

Restul sunt baliverne. Din 1990 încoace creşte continuu procentul  domnişoarelor care preferă să-şi desfacă picioarele pe bani în loc să muncească, nu cred că legalizarea prostituţiei le-ar îngroşa rândurile mai tare. Plus că, la fel ca în cazul drogurilor, la anumite vârste (şi nivel de prostie) e mult mai interesant să faci ceva dacă e interzis. Când devine legal te plictiseşti şi treci mai departe, la ceva mai palpitant şi mai nepermis.

4 thoughts on “Pe Mărţişor, la un scurt”

  1. cred ca un avantaj ar fi dpdv medical…ca ar fi obligati sa faca anumite controale periodice si nu ar mai fi riscul de boli venerice pe care conasul care frecventeaza il imparte victorios cu nevasta, nevasta cu amantul, amantul cu nevasta lui si tot asa :)

  2. Dap. Asa e si in Australia. Fetitzele se duc periodic la doctor, isi fac unele controale si chiar au carte de munca. Plus ca lucreaza in bordeluri foarte curate.
    “Când devine legal te plictiseşti şi treci mai departe, la ceva mai palpitant şi mai nepermis.” Asa s-a intamplat si acolo. Oamenii s-au plictisit, nu mai e nicio smecherie.

  3. Prostitutia a fost de cand lumea si pamantul, indiferend daca se va legaliza sau nu tot va exista. Daca se va legaliza va fi din motivul aducerii de bani la bugetul statului, alt motiv nu vad care ar fi. Oricum se va face si la negru ca nu o sa accepte pestii sa dea bani la stat.

Comments are closed.


aiurea.eu | aiureli despre nimic | Toate drepturile rezervate | Si stangurile la fel.
Atentie! Acest site (poate) contine (si) articole care nu au (aproape) nici o legatura cu realitatea.