Skip to content

Fumaţi, nababilor!

Aseară am constatat (din greÅŸeală) că Å£igările pe care le fumam sunt mai scumpe cu  35-40% decât acum 17 luni, când m-am lăsat de sportul ăsta. Asta în condiÅ£iile în care între timp a mai dat ÅŸi criza peste noi, ca să nu mai vorbim de o nenorocire ÅŸi mai mare – ne-am pricopsit ÅŸi cu guvernul incompetent al lui Emil Bijboc, care inventează impozite forfetare ÅŸi alte bălării menite să ne falimenteze ÅŸi mai rapid în vremuri de restriÅŸte.

Şi m-am pus pe făcut un mic calcul: 3 pachete pe zi, cam cât fumam eu şi consoarta, că tare ne  mai plăcea să ne afumăm plămânii, costă acum cam 25 lei. Adică vreo 775 lei/lună, faţă de cca 550, cât ne costa acum aproape un an jumate. Deci am fi cheltuit lunar ceva mai mult decât un salariu mediu pe economie, doar pentru a ne îmbâcsi plămânii cu porcăriile urât mirositoare care se produc la noi şi-s denumite pompos ţigarete. Pe timp de criză şi-n condiţiile în care veniturile noastre sunt ceva mai mici decât pe vremea când eram fumători.

Recunosc, cu mâna pe portofel, că nu ne-am mai fi permis cheltuiala asta, motiv pentru care mă felicit încă o dată pentru succesul repurtat în lupta cu nemernicul viciu producător de plăceri efemere ÅŸi aducător de cancer pulmonar (exprimare de mare angajament, tre’ să recunoaÅŸteÅ£i). ÃŽn acelaÅŸi timp, însă, mă întreb cum pana mea de-ÅŸi mai permite lumea să fumeze ÅŸi de ce-o mai face? Văd zilnic la tembelizor sau citesc prin presă că românii au strâns cureaua când vine vorba de vacanÅ£e, Å£oale, electronice, dar pe tutun dau în continuare banii, oricât ar mări guvernul accizele sau producătorii hapsâni preÅ£urile la mahoarcele lor cu pretenÅ£ii de Å£igări. După care se plâng că e criză, că nu le mai ajung banii, că s-a închis firma ÅŸi-au rămas pe drumuri, că au 564 de copii ÅŸi n-au cu ce-i creÅŸte, că s-a scumpit scurtul pe centură, că-ncepe ÅŸcoala ÅŸi n-au bani de rechizite pentru copii, că-s obligaÅ£i să cerÅŸească-n intersecÅ£ii pentru că nu găsesc de muncă. Åži-ÅŸi mai aprind o Å£igară, ca să uite de necazuri.

Eu unul, stimate fumător, nu mai pun  botul la văicărelile tale de azi înainte, dacă-s legate de situaţia financiară. Te plângi că n-ai bani să-ţi dai copilul la grădiniţă, dar ai pentru 2 pachete de Kent pe zi? Poate trebuia să-ţi tragi o căciuliţă pe măciucă în loc să faci copilul ăla. Sau să fumezi ţigara de după înainte şi în loc de.

13 thoughts on “FumaÅ£i, nababilor!”

 1. Mda, si eu ma felicit ca m-am lasat (desi mai pacatuiesc uneori cu o tigara marca ALTORA ;) )
  Am facut si eu socoteala cu cat cheltuiam pe mahoarca. E mai putin decat cheltuiati voi (ca eu fumam sub un pachet pe zi), dar oricum aia 2 milioane se duc acum pe chestii mai sanatoase.
  Din ce in ce mai multa lume se lasa de fumat, dar vine generatia tanara din urma ;) Nu mai tii minte ce cool era sa-ti aprinzi o tigara la 18 ani si ce “adult” te simteai? ;)

 2. Pe-aia tineri lasa-i sa fumeze, ii tin plamanii si buzunarele (parintilor). Plus ca n-au 15 copii acasa, rate la 6 banci, parizer plin de E-uri pe masa si kentanu-n gura.

 3. dap minune de voi ca ati reusit sa va lasati.
  eu unul fumez 2 pachete pe zi regulat si inca nu am ambitia necesara.
  de fiecare data cand se scumpesc tigarile ii promit sotiei ca ma las dar …………
  am sperat ca o sa ma las o data cu legea ce interzice fumatul in public sau in locuri publice
  dar degeaba……
  Asadar eu mai Clausica sant unul din ala care se plange mereu dar gaseste intotdeauna bani pentru tigari si motive puerile de a nu se lasa.
  Si asta ca-mi PLACE:((

 4. E mai usor decat crezi sa te lasi. Am mai multi ani de viata ca fumator decat ca nefumator, si cu toate astea am reusit sa le las chiar foarte usor.

 5. si ca o continuare a ceea ce am scris mai sus.
  am mai observat ca orice fumator care s-a lasat e mai aprig in lupta impotriva fumatului decat unul care nu a fumat vreodata:D

 6. Normal. Unul care n-a fumat niciodata nu stie de tusea de dimineata, de flegmele cat meduzele, de sevraj, de respiratie a-tutun-mirositoare etc.

 7. Claus ai uitat sa zici
  Dorm mai bine , ma trezesc mai bine de dimineata , sant mai limpede la cap
  asta in continuarea a ceea ce zis mai sus
  cam acelasi cliseu la toti cei care au reusit sa se lase de fumat:D

 8. Neah, in capul meu e o varza continua. De dormit dorm mai mult, nu neaparat mai bine, iar trezitul dimineata n-a fost niciodata pasiunea mea :D

 9. Eu fumez şi nu am de gând să mă las. Fiindcă îmi place să fumez. Na, am zis-o.
  S-au scumpit Å£igările? S-a scumpit ÅŸi chiria, ÅŸi nu mi-a trecut prin cap să dorm în gară. S-a scumpit ÅŸi pâinea cu 30%, da’ de-aia nu m-am apucat de halit iarbă. Curentul, gazele, apa caldă, apa rece, ce NU s-a scumpit în 17 luni? Åžtiu! Salariul nu s-a scumpit, bată-l vina…
  .-= Ultima însemnare a lui Semidoctul: J’irai dormir chez vous =-.

 10. Ma bucur ca-ti place sa fumezi, dar crezi ca eu am fumat pt. ca m-a fortat cineva?
  Chiria, mancarea, gazele, apa etc s-or fi scumpit, dar alea macar nu-ti fac plamanii franjuri.
  In rest, toate bune. Spor la afumat, macar faci ce-ti place.

Comments are closed.


aiurea.eu | aiureli despre nimic | Toate drepturile rezervate | Si stangurile la fel.
Atentie! Acest site (poate) contine (si) articole care nu au (aproape) nici o legatura cu realitatea.