Fumaţi, nababilor!

Aseară am constatat (din greşeală) că ţigările pe care le fumam sunt mai scumpe cu  35-40% decât acum 17 luni, când m-am lăsat de sportul ăsta. Asta în condiţiile în care între timp a mai dat şi criza peste noi, ca să nu mai vorbim de o nenorocire şi mai mare – ne-am pricopsit şi cu guvernul incompetent al lui Emil Bijboc, care inventează impozite forfetare şi alte bălării menite să ne falimenteze şi mai rapid în vremuri de restrişte.

Şi m-am pus pe făcut un mic calcul: 3 pachete pe zi, cam cât fumam eu şi consoarta, că tare ne  mai plăcea să ne afumăm plămânii, costă acum cam 25 lei. Adică vreo 775 lei/lună, faţă de cca 550, cât ne costa acum aproape un an jumate. Deci am fi cheltuit lunar ceva mai mult decât un salariu mediu pe economie, doar pentru a ne îmbâcsi plămânii cu porcăriile urât mirositoare care se produc la noi şi-s denumite pompos ţigarete. Pe timp de criză şi-n condiţiile în care veniturile noastre sunt ceva mai mici decât pe vremea când eram fumători.

Recunosc, cu mâna pe portofel, că nu ne-am mai fi permis cheltuiala asta, motiv pentru care mă felicit încă o dată pentru succesul repurtat în lupta cu nemernicul viciu producător de plăceri efemere şi aducător de cancer pulmonar (exprimare de mare angajament, tre’ să recunoaşteţi). În acelaşi timp, însă, mă întreb cum pana mea de-şi mai permite lumea să fumeze şi de ce-o mai face? Văd zilnic la tembelizor sau citesc prin presă că românii au strâns cureaua când vine vorba de vacanţe, ţoale, electronice, dar pe tutun dau în continuare banii, oricât ar mări guvernul accizele sau producătorii hapsâni preţurile la mahoarcele lor cu pretenţii de ţigări. După care se plâng că e criză, că nu le mai ajung banii, că s-a închis firma şi-au rămas pe drumuri, că au 564 de copii şi n-au cu ce-i creşte, că s-a scumpit scurtul pe centură, că-ncepe şcoala şi n-au bani de rechizite pentru copii, că-s obligaţi să cerşească-n intersecţii pentru că nu găsesc de muncă. Şi-şi mai aprind o ţigară, ca să uite de necazuri.

Eu unul, stimate fumător, nu mai pun  botul la văicărelile tale de azi înainte, dacă-s legate de situaţia financiară. Te plângi că n-ai bani să-ţi dai copilul la grădiniţă, dar ai pentru 2 pachete de Kent pe zi? Poate trebuia să-ţi tragi o căciuliţă pe măciucă în loc să faci copilul ăla. Sau să fumezi ţigara de după înainte şi în loc de.


Citeste si...

Comments

 1. Reply

  • By claus

 2. By Targetshop

  Reply

  • By claus

 3. By Targetshop

  Reply

 4. By Targetshop

  Reply

  • By claus

 5. Reply

 6. By Targetshop

  Reply

  • By claus

 7. By hpv

  Reply

 8. Reply

  • By claus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


aiurea.eu | aiureli despre nimic | Toate drepturile rezervate | Si stangurile la fel.
Atentie! Acest site (poate) contine (si) articole care nu au (aproape) nici o legatura cu realitatea.
Aiureli pe mail