Skip to content

Moderarea comentariilor produce retardaţi

Ca un avid cititor de (prea multe) bloguri ce mă aflu, întâlnesc zilnic comentatori care par să nu fi citit şi ce-au aberat ceilalţi confraţi întru comentat. Bine, de multe ori am senzaţia că n-au citit nici articolul, dar asta e altă poveste. Cum spuneam, dau câteodată peste comentarii venite parcă din altă telenovelă, adicătelea care n-au nicio legătură cu restul comentariilor.

Caz concret: la comentariul nr. 576, Dorel scrie că berea are culoarea gălbuie şi înainte s-o bei, şi după ce-o pişi. 345 de comentarii mai jos, Gigi Marga vine şi întreabă: „care ştie ce culoare are berea?” Citind comentariile, te întrebi dacă Gigi Marga are toate ţiglele pe casă şi, după ce te scarpini cu patos în cur, conchizi că n-a fost atent la ce-a scris Dorel 345 de comentarii mai sus. Sau că e retardat. Îl subestimezi, aşadar, pe Gigi Marga, care e doar autorul unui simplu comentariu moderat, adicătelea apărut mai târziu decât al lui Dorel, cu toate că era, poate, scris în acelaşi timp, din cauză că proprietarul blogului are mania aprobării manuale a tuturor comentariilor.

Şi stau şi mă întreb de ce. Avem la dispoziţie o căruţă de pluginuri antispam, plus posibilitatea de a crea o listă de cuvinte care să trimită automat în moderare comentariile care le conţin. Vrei să eviţi retardaţii care te înjură? Pune mâna şi adaugă cuvinte în lista aia, nu modera toate comentariile, că strici discuţia. Cum mai poate dialoga Gigi Marga cu Dorel, aflând astfel unul de la altul informaţii de maximă importanţă, cum ar fi culoarea berii după ce o pişi, dacă ei scriu comentariile în acelaşi timp şi le văd pe site abia peste 2 ore, când ieşi tu de la budă?

E păcat că boala asta, ca şi aia a feedului parţial, începe să se manifeste la oameni care până nu demult erau împotriva practicilor de genul ăsta şi chiar îi sfătuiau pe alţii să nu procedeze aşa. Dar deh, când ştii că te citesc fanii chiar dacă-ţi baţi joc de ei, îţi permiţi cam orice.


aiurea.eu | aiureli despre nimic | Toate drepturile rezervate | Si stangurile la fel.
Atentie! Acest site (poate) contine (si) articole care nu au (aproape) nici o legatura cu realitatea.