Skip to content

Conquiztador.ro, un site de sport

În general îmi place să fiu un om informat, dar să-mi selectez singur informaţia, nu să-mi fie băgată pe gât sub formă de newsletter atunci când nu m-am abonat la aşa ceva. Înţeleg că trecem printr-o perioadă grea şi toată lumea trebuie să vândă cu orice preţ, dar cred că e bine să păstrăm totuşi o oarecare limită a bunului simţ. De-aia mă ardeiez de câte ori primesc vreun spam de la vreo publicaţie online autohtonă, pentru că în general e depăşită limita aia.

Am primit astăzi două e-mail-uri de la sport.ro, site pe care nu m-am înregistrat vreodată şi pe care cred că-l accesez maxim 5 minute pe lună, când mă poartă vreun link (eventual ascuns sub vreunul scurtat) pe meleagurile lor. Citesc ştirea rapid şi ies, deci nici pomeneală de vreo înregistrare pe site/forum sau participare la vreun concurs de ţâţe siliconate. Cu toate astea, sunt în baza lor de date cu 2 (două) adrese de e-mail, ambele de pe un domeniu pe care nu-l folosesc decât pentru căsuţe de mail (în general căsuţe inexistente, care doar redirectează într-un cont colector).

E, dacă tot am domeniul ăsta pe care-mi creez diverse adrese de mail, am deprins prostul obicei de a le personaliza de câte ori am nevoie să las vreuna pe undeva: când comentez, să zicem, pe aiurea.eu, folosesc o adresă de genul [email protected], ca să ştiu dacă ăsta care aiurează pe-aici mă spamuceşte vreodată. Dacă mă înscriu, să zicem, pe conquiztador.ro, pentru nopţile calde de vară în care am insomnii, folosesc o adresă de genul [email protected] (conquiztador mi-a fost lene să scriu, eram nerăbdător să joc, deh). Chestie pe care am şi făcut-o atunci când m-am înscris pe site-ul respectiv, deşi nu mă gânseam, sincer să fiu, că aş putea primi ceva mesaje nesolicitate de la vreun site al Pro TV S.A., doar sunt oameni serioşi. Postul lor principal de televiziune e pe butonul 1 al telecomenzii mele din prima zi în care a emis, deci am încredere în ei.

Şi uite că s-a întâmplat, totuşi, să fiu spamucit şi dezamăgit de Pro TV, pe care nu l-am înşelat decât ocazional cu vreun HBO, MTV sau iRealitatea TV, când chiar n-aveam ce să urmăresc pe vestitul canal sârbulescian: newsletterele primite de la sport.ro au venit pe două adrese de mail folosite pe alte site-uri, e drept, tot ale Pro TV S.A. – protv.ro, unde am lăsat prima adresă de mail când am semnat petiţia pentru înfiinţarea Poliţiei Animalelor, şi conquiztador.ro, unde m-am înscris, după cum ziceam mai sus, cu o adresă de mail oarecum personalizată, când am avut chef de jucăriile lor electronice.

Acum, habar n-am dacă din punct de vedere legal e normal să-mi fie trimise ştirile de pe un site pe care nu m-am înscris vreodată, numai pentru că am interacţionat, într-o formă sau alta, cu alt site al aceleiaşi companii, dar, omeneşte, mi se pare o dovadă de nesimţire şi mă face să nu mai las niciodată o adresă de e-mail pe vreun site deţinut de Pro TV S.A.

Dacă mă lămureşte cineva că e normal să primesc newsletter de la sport.ro pentru că m-am înscris pe conquiztador.ro, îmi fac mea culpa în direct şi la o oră de maximă audienţă. În plus, ca bonus, mă înscriu de bunăvoie la newsletterul sport.ro, ca să nu mai apeleze săracii la adrese de e-mail culese de pe alte site-uri.

2 thoughts on “Conquiztador.ro, un site de sport”

  1. Protv fiind autorizat pentru procesarea datelor probabil le-a unit pe toate si a facut o mare baza de date pentru emailuri. Ma indoiesc de faptul ca legea romana stipuleaza ca datele aflate in custodie pot fi utilizate numai pe siteul de pe care au fost procesate.
    Lu’ Fusu i-a mers, le va merge si lor. Eu m-am trezit cu newsletter de pe stirileprotv, desi intru la ei pe site extrem de rar si sunt 100% sigur ca nu m-am abonat la ei cu adresa de yahoo.
    .-= Ultima însemnare a lui L3ST: Phishing no-ip.com =-.

Comments are closed.


aiurea.eu | aiureli despre nimic | Toate drepturile rezervate | Si stangurile la fel.
Atentie! Acest site (poate) contine (si) articole care nu au (aproape) nici o legatura cu realitatea.