Skip to content

O zi istorică

Azi am intrat în istorie, împreună cu toţi ceilalţi mici întreprinzăfraieri care nu scot profit dar plătesc impozit. Forfetar. M-a usturat un pic curul când am semnat ordinul de plată dar, gândindu-mă că în felul ăsta contribui la bunăstarea unor mari dregători ca ministrul Flocea sau primul ministru Emil Bijboc, mi-am făcut curaj şi am plătit. Şi voi mai plăti de câte ori va mai trage Flocea vreo băşină aducătoare de noi taxe şi impozite pentru că, nu-i aşa, e criză şi trebuie să contribuim fiecare cu ce putem ca să nu ne scufundăm în rahat. Sau, mă rog, ca să ieşim de acolo cât mai frumos mirositori, că în rahat suntem de când mă ştiu eu pe lumea asta.

Aşadar, domnule ministru Flocea, vă mulţumesc din suflet pentru că mi-aţi prilejuit deosebita onoare de a intra în istoria acestei minunate ţări. Ca unul dintre fraierii care plătesc  birurile aberante puse de dumneavoastră în cârca unui popor care suportă orice.

9 thoughts on “O zi istorică”

 1. Păi, în afară de închis taraba şi trecut pe PFA, ceea ce n-am făcut încă, aveam alte soluţii?

 2. mare porcarie cu forfetarul asta….nu shtu de ce nu au renuntat la el, pt ca mai toata lumea nu il considera o buna solutie.

 3. Am de platit 380 de lei forfetarul. Le doresc sa isi ia LUMANARI din banii aia, ordinarii naibii. La mine durerea platii se va intampla luni :(

 4. Ce nu inteleg eu este cind ceva nu merge in tara asta se maresc birurile pe cei ce muncesc si sint corecti si platesc.
  Eu ma intreb ce fac astia de la Fisc, MAI, Parchet si alte organisme de stat care ar trebui sa verifice pe TOTI si sa aduca banii la buget. Ei pentru ce sint platiti din buzunarul nostru ? Ce fac o zi de munca intreaga ? Plimba niste hirtii pe birouri iar la sfirsitul zilei le arunca la cos (cheltuieli tot pe banii nostri). Cind copilul lor de prost sau puturos ce e nu poate trece clasa sau cind mai au nevoie sa-si ridice o mica “cocioaba” sau sa achizitioneze vreo masina la care numai asigurarea este un salariu mediu pe economie, pleaca pe teren sa aduca venituri la buget: 50% statul – 50% functionarul.
  Un alt lucru ce ma intriga este cu cita usurinta ne lasam furati in acest mod, ba mai si ducem banii singuri la Talhar (statul)…

  Oare cit vom mai suporta ?

 5. Intrebarea nu e de ce ai platit, ci de ce nu treci pe intreprindere individuala. Asa nu platesti forfetar si poti sa platesti doar pe cat castigi impozit. Poti sa angajezi (parca pana la 7 persoane) ca o intreprindere normala, platind aceleasi impozite pentru fiecare angajat ca orice alt S.A. sau S.R.L. Practic… ai beneficiile de la PFA si cateva de la o firma normala (putin limitate). Poti elibera facturi, esti inregistrat la hoti (Camera de Comert) si nu ai nevoie sa angajezi contabil (e simplificata contabilitatea aia ce trebuie depusa incat fara mari o cunostite de specialitate din-aia de economie/contabilitate poti sa o faci personal).

  Just my opinion :) Eu mi-am inchis firma si am deschis intreprindere individuala (cu 5 angajati) si colaboratori PFA 28 :D

Comments are closed.


aiurea.eu | aiureli despre nimic | Toate drepturile rezervate | Si stangurile la fel.
Atentie! Acest site (poate) contine (si) articole care nu au (aproape) nici o legatura cu realitatea.