Skip to content

De ce promovăm mizeria în locul omeniei?

Apreciez când televiziunile româneşti, în general ocupate cu Nikite, Sexy Balamuce şi Magde Ciomăgite, se implică în acţiuni umanitare, cum face acum şi Kanal D, care vrea să ajute o tânără să strângă bani pentru o operaţie în Germania. Nu pot să nu mă întreb însă, ca şi un comentator al articolului din link-ul de mai sus, de ce preferă televiziunile noastre să producă emisiuni de rahat, gen „Noră pentru mamă“, în locul unora care să se ocupe de astfel de cazuri medicale/sociale.

Sunt convins că ar avea audienţă mai mare o emisiune despre o tânără care s-a născut a doua oară pentru că a reuşit, cu ajutorul televiziunii respective, să strângă banii necesari pentru operaţie, decât un rahat de fake reality show cu piţipoance proaste care caută măciuci în emisiuni tv. Îmbrăcate într-un ambalaj frumos, ca la „Dansez pentru tine“, de exemplu, cazurile astea sociale cred că impresionează mai mult telespectatorii decât zburdalnicele nore şi pârdalnicele soacre care apar acum la tv.

Mai producem multe vedete de carton sau ne-apucăm de treburi mai serioase, cum ar fi să-i ajutăm efectiv pe oamenii care au nevoie, nu doar să îndemnăm lumea să doneze şi noi să aruncăm în continuare banii pe producţii de rahat?

2 thoughts on “De ce promovăm mizeria în locul omeniei?”

  1. E dificil. Tu de ce stai pe YouTube in loc sa te uiti la TVR 3? Sau la TVR Cultural? Cand vom sta mai mult la TV urmarind emisiuni culturale, educative, atunci posturile cu audienta se vor intreba de ce migreaza telespectatorii si vor incepe sa difuzeze si ei astfel de emisiuni.

  2. Nu prea “stau pe YouTube”, sa fiu sincer. Aloc maxim 30 de minute pe zi vizionarii de clipuri acolo, mai putin decat butonatului telecomenzii de la televizor. Oricum, nu vad de ce s-ar exclude una pe alta – vizionarea de clipuri pe YouTube cu urmarirea unor emisiuni culturale la tv. Nu pot asculta o melodie pe net, dupa care sa-l urmaresc pe Patapievici cum se coboara la mintea lui Mircea Badea?

    La TVR3 si Cultural ma uit din cand in cand, ca sa vad pe ce dau banii. Eu, contribuabilul obligat sa plateasca salariile armatei de oameni din televiziunea de stat.

Comments are closed.


aiurea.eu | aiureli despre nimic | Toate drepturile rezervate | Si stangurile la fel.
Atentie! Acest site (poate) contine (si) articole care nu au (aproape) nici o legatura cu realitatea.