Skip to content

Hoteluri, pensiuni, preţuri

Nu-s eu în măsură să dau sfaturi despre ce ÅŸi cum să scrii pe un blog, dar dac-aÅŸ fi aÅŸ da unul singur: dacă ai ceva de povestit, fă-o cât mai repede, când încă eÅŸti “conectat” la evenimentul despre care vrei să scrii. Nu cum am făcut eu cu plimbarea la Viena, de exemplu, lălăindu-mă până când întâmplările s-au diluat în aÅŸa hal încât n-am mai reuÅŸit să le pun cap la cap ca să iasă un articol mai de Doamne-ajută. Motiv pentru care nici n-aÅŸ mai fi pomenit despre micul concediu, dacă n-aÅŸ fi promis că dau ÅŸi ceva detalii “financiare”. AÅŸadar, să povestim un pic despre cazare, că aia e durerea pe care o consider eu cea mai mare.

La Viena am stat la Hotel Geblergasse, situat chiar în oraÅŸ. Aproape de centru, zic ei, nu chiar aÅŸa aproape dar la o distanţă rezonabilă (cam 7-8 minute cu maÅŸina), zic eu. Camerele curate, hotelul decent, recepÅ£ioneră româncă, o tanti de la bucătărie la fel. Ah, ÅŸi camerista, care se oferea să-mi schimbe prosoapele din a doua zi ÅŸi s-a mirat când i-am spus că n-am nevoie. Nu-mi place risipa…

Camera dublă, cu pat matrimonial, a costat 49 de euro pe noapte. Rezonabil, zic eu, având în vedere că hotelul e în oraş, nu undeva la periferie cum căutasem iniţial. Am mai plătit în plus 5 euro de persoană pentru micul dejun şi 9 euro parcarea în garajul hotelului (pentru liniştea mea). În total 68 de euro pe noapte pentru două persoane şi un autoturism, o sumă acceptabilă dar pentru care nu trebuie să ai fiţe de 15 stele şi pretenţii de room service sau stripteuse în cameră.

La Budapesta, unde am ţinut neapărat să mă opresc măcar o zi, am stat la Kapu Pansion, o pensiune pe la periferia oraşului. Tanti care era la receptie când m-am cazat e din Cluj, cea care era când am plecat din Târgu Mureş, deci m-am simţit ca acasă. Pensiunea curată, patul matrimonial confortabil, micul dejun destul de bogat şi preţul pentru toate astea rezonabil: 40 de euro camera pe noapte. M-aş mai întoarce acolo, în special pentru aspectul de cabană de munte şi pentru linişte. Mă rog, aş fi zis şi pentru blonda sexoasă care s-a recomandat drept managerul pensiunii (doamna din Tg. Mureş) dar mă abţin, abia s-a măritat de vreo lună şi părea fericită.

Aş mai menţiona pensiunea Roua din Arad, unde ne-am oprit la dus şi ne-am simţit, pentru 110 lei pe noapte, mult mai bine decât la pensiunea din Timişoara (nu-i dau numele că nu merită) unde am dormit la întoarcere (tot 110 lei pe noapte dar de data asta cu reducere pentru că era weekend, în mod normal e 140). Şi nici n-am stat 2 zile la budă, ca după ultimul mic dejun dubios luat în Timişoara.

Restul cheltuielilor cred că depind de fiecare, aşa că nu le mai pomenesc aici. Poate merită amintit biletul de intrare la Palatul Schonbrunn, pe care eu l-am ales în varianta Classic Pass Light şi a costat cam 15 euro de persoană. Ce se poate vizita cu el se vede aici. Ce nu se vede e faptul că mai beneficiezi şi de alte reduceri datorită Classic Pass-ului, cum ar fi cea de 25% din preţul biletului de intrare la Zoo. Eu am văzut abia acasă, aşa că data viitoare o să studiez carneţelul de cupoane pentru reduceri înainte, nu după :-)

7 thoughts on “Hoteluri, pensiuni, preÅ£uri”

  1. Am uitat să precizez că, în afară de aia de la Timişoara (băieţii au sait dar nu folosesc internetul decât pentru Hi5), toate rezervările le-am făcut pe internet şi n-am avut surprize. Bineînţeles, la români e nevoie să mai suni în ziua respectivă, că n-avem încredere 100% în internet, dar în rest a fost OK.

    Ce te mai bagă la cheltuieli destul de mari în Austria – parcările cu plată. La Schonbrunn am lăsat vreo 26 de euro numai pentru parcare, prin centrul Vienei am mai lăsat vreo 15-20 pe zi… Am preferat însă maÅŸina, nici transportul în comun nu e foarte ieftin.

  2. Lasa-ma ca imi vine sa imi dau o tesla (stii tu unde), cand ii vad pe astia cum ne ofera pe afara ALL INCLUSIVE-uri sau ULTRA ALL INCLUSIVE-uri, si ai nostri stau ca popandaii si isi manac de sub unghii, in loc sa se uite si ei in ograzile vecine si sa faca exact ceea ce fac aia. Are si Mircea Badea dreptate cand zice: TRAIM IN ROMANIA SI… :(

  3. f***k, stii cum citii eu initial titlul la articolul asta ?
    Hoteluri, pen*su*i, preÅ£uri … cred ca ora e devina ;) … trebe sa mai trag si pe dreapta !

Comments are closed.


aiurea.eu | aiureli despre nimic | Toate drepturile rezervate | Si stangurile la fel.
Atentie! Acest site (poate) contine (si) articole care nu au (aproape) nici o legatura cu realitatea.