Nu-s eu în măsură să dau sfaturi despre ce şi cum să scrii pe un blog, dar dac-aş fi aş da unul singur: dacă ai ceva de povestit, fă-o cât mai repede, când încă eşti “conectat” la evenimentul despre care vrei să scrii. Nu cum am făcut eu cu plimbarea la Viena, de exemplu, lălăindu-mă până când întâmplările s-au diluat în aşa hal încât n-am mai reuşit să le pun cap la cap ca să iasă un articol mai de Doamne-ajută. Motiv pentru care nici n-aş mai fi pomenit despre micul concediu, dacă n-aş fi promis că dau şi ceva detalii “financiare”. Aşadar, să povestim un pic despre cazare, că aia e durerea pe care o consider eu cea mai mare.

La Viena am stat la Hotel Geblergasse, situat chiar în oraş. Aproape de centru, zic ei, nu chiar aşa aproape dar la o distanţă rezonabilă (cam 7-8 minute cu maşina), zic eu. Camerele curate, hotelul decent, recepţioneră româncă, o tanti de la bucătărie la fel. Ah, şi camerista, care se oferea să-mi schimbe prosoapele din a doua zi şi s-a mirat când i-am spus că n-am nevoie. Nu-mi place risipa…

Camera dublă, cu pat matrimonial, a costat 49 de euro pe noapte. Rezonabil, zic eu, având în vedere că hotelul e în oraş, nu undeva la periferie cum căutasem iniţial. Am mai plătit în plus 5 euro de persoană pentru micul dejun şi 9 euro parcarea în garajul hotelului (pentru liniştea mea). În total 68 de euro pe noapte pentru două persoane şi un autoturism, o sumă acceptabilă dar pentru care nu trebuie să ai fiţe de 15 stele şi pretenţii de room service sau stripteuse în cameră.

La Budapesta, unde am ţinut neapărat să mă opresc măcar o zi, am stat la Kapu Pansion, o pensiune pe la periferia oraşului. Tanti care era la receptie când m-am cazat e din Cluj, cea care era când am plecat din Târgu Mureş, deci m-am simţit ca acasă. Pensiunea curată, patul matrimonial confortabil, micul dejun destul de bogat şi preţul pentru toate astea rezonabil: 40 de euro camera pe noapte. M-aş mai întoarce acolo, în special pentru aspectul de cabană de munte şi pentru linişte. Mă rog, aş fi zis şi pentru blonda sexoasă care s-a recomandat drept managerul pensiunii (doamna din Tg. Mureş) dar mă abţin, abia s-a măritat de vreo lună şi părea fericită.

Aş mai menţiona pensiunea Roua din Arad, unde ne-am oprit la dus şi ne-am simţit, pentru 110 lei pe noapte, mult mai bine decât la pensiunea din Timişoara (nu-i dau numele că nu merită) unde am dormit la întoarcere (tot 110 lei pe noapte dar de data asta cu reducere pentru că era weekend, în mod normal e 140). Şi nici n-am stat 2 zile la budă, ca după ultimul mic dejun dubios luat în Timişoara.

Restul cheltuielilor cred că depind de fiecare, aşa că nu le mai pomenesc aici. Poate merită amintit biletul de intrare la Palatul Schonbrunn, pe care eu l-am ales în varianta Classic Pass Light şi a costat cam 15 euro de persoană. Ce se poate vizita cu el se vede aici. Ce nu se vede e faptul că mai beneficiezi şi de alte reduceri datorită Classic Pass-ului, cum ar fi cea de 25% din preţul biletului de intrare la Zoo. Eu am văzut abia acasă, aşa că data viitoare o să studiez carneţelul de cupoane pentru reduceri înainte, nu după :-)


Citeste si...


@aiurea

Comentator foarte renumit pe scara lui de blog. Comentrollează orice, oricând şi fără să i-o ceară nimeni.

7 Comments

Agamita · 11 Iunie, 2009 at 09:29

merci pt. info. keep it up !
[rq=1697,0,blog][/rq]Vederi din trecut

claus · 11 Iunie, 2009 at 11:04

Am uitat să precizez că, în afară de aia de la Timişoara (băieţii au sait dar nu folosesc internetul decât pentru Hi5), toate rezervările le-am făcut pe internet şi n-am avut surprize. Bineînţeles, la români e nevoie să mai suni în ziua respectivă, că n-avem încredere 100% în internet, dar în rest a fost OK.

Ce te mai bagă la cheltuieli destul de mari în Austria – parcările cu plată. La Schonbrunn am lăsat vreo 26 de euro numai pentru parcare, prin centrul Vienei am mai lăsat vreo 15-20 pe zi… Am preferat însă maşina, nici transportul în comun nu e foarte ieftin.

artistu · 11 Iunie, 2009 at 22:53

Lasa-ma ca imi vine sa imi dau o tesla (stii tu unde), cand ii vad pe astia cum ne ofera pe afara ALL INCLUSIVE-uri sau ULTRA ALL INCLUSIVE-uri, si ai nostri stau ca popandaii si isi manac de sub unghii, in loc sa se uite si ei in ograzile vecine si sa faca exact ceea ce fac aia. Are si Mircea Badea dreptate cand zice: TRAIM IN ROMANIA SI… :(

ByREV · 12 Iunie, 2009 at 05:28

f***k, stii cum citii eu initial titlul la articolul asta ?
Hoteluri, pen*su*i, preţuri … cred ca ora e devina ;) … trebe sa mai trag si pe dreapta !

claus · 12 Iunie, 2009 at 14:52

Las’ ca si la noi e all inclusive. Adica inclusiv mizerie, preturi mari si mancare proasta.

claus · 12 Iunie, 2009 at 14:53

Eh, penisurile ni le bagam (impreuna cu alte injuraturi) cand calatorim prin Romania, afara nu prea e cazul :D

Simona @ Net Legis · 17 Iunie, 2009 at 11:28

Am vizitat si eu Palatul Schonbrunn, mi-a placut foarte mult si va recomand sa treceti p-acolo.

Comments are closed.


aiurea.eu | aiureli despre nimic | Toate drepturile rezervate | Si stangurile la fel.
Atentie! Acest site (poate) contine (si) articole care nu au (aproape) nici o legatura cu realitatea.
Aiureli pe mail