Skip to content

Românul s-a născut boier

Plănuiesc o escapadă de câteva zile la Viena şi, cum e normal în epoca 2.0, m-am apucat de scormonit netul după informaţii utile. În primul rând după cazare, că nu-mi vine să mă duc fără a avea nimic aranjat, deşi am înţeles că e puţin probabil să dormi pe strada, la câte pensiuni şi hoteluri au austriecii.

Am ajuns, evident, şi pe booking.com, ăl mai sait de rezervări dintre saituri. În limba română, elegant, cu review-uri ale românaşilor care-au fost pe-acolo în capul listei. Şi m-am pus pe studiat, considerând că mă pot orienta după problemele pe care le-au avut compatrioţii mei pe la diverse hoteluri, ca să ştiu să le ocolesc. Să pomenim şi comentăm câteva dintre ele, zic:

– Indicii specifice în privinţa locaţiei Hotelului (de ex. lângă McDonald`s sau lângă staţia Alser Strase…); mai multe programe TV în limba engleză. (Hai că pe-aia cu indiciile am înţeles-o, pentru un român e mai comod să caute un McDonald’s decât o adresă, că gipiesurile ie scumpe, dar cu programele TV care-o fi treaba? Bat o mie şi ceva de kilometri ca să mă uit pe National Geographic sau ca să rup străzile Vienei până noaptea târziu, încercând să văd tot ce se poate vedea într-un timp cât mai scurt?)

Plasarea în fiecare cameră pe o taviţă a doua pahare pentru apă. (Aici ar fi corect, românul e obişnuit de-acasă cu apa minerală trezită la 2,5 litri, nu dă banii pe de-alea mici la 0,5 ca să nu mai aibă nevoie nici de pahare.)

– Amenajări interioare holuri, afişajele din sala de mic dejun ar putea fi făcute mai elegant, am fi dorit în cameră un carton cu inscripţia “Nu deranjaţi”. (Dap, fără postere frumos colorate nu intră micul dejun ca lumea, ca să nu mai zic că fără inscipţia “Nu deranjaţi” pe uşă nu-ţi vine să te urci pe nevastă, poate vine bărbată-su’ acasă şi te prinde călare.)

– În baie ar putea să fie mostre de gel de duş mici, nu la dozator mare aşa cum este acum. (Adevărul e că la 50 de euro pe noapte camera ar putea să fie în baie şi o thailandeză care să te frece pe spate şi pe la ouţe când faci duş…)

Paturile ar putea fi ”matrimoniale” la camerele pentru două persoane. (Ar putea, aşa ai scăpa de efortul supraomenesc necesar pentru a apropia două paturi şi ţi-ar rămâne mai multă energie pentru înfulecat şniţele vieneze. Dacă beleşti totuşi ochii bine când faci rezervarea şi alegi “cameră dublă” în loc de “twin”, poate ai şi pat suficient de mare pentru făcut nebunii în el.)

– Mai multe posturi satelit la tv, eventual selectat un pachet de programe care să conţină posturi tv şi din alte ţări, ex. România. (Corect, frate! Păi fără Taraf TV ce rahat să caut eu în oraşul vostru anost, încărcat de istorie dar complet lipsit de manele şi grataragii în faţa blocurilor?!)

Şi aş mai continua, că mai sunt exemple căcălău, dar cred că ajung astea. În concluzie, dacă vrei să fii informat corect despre condiţiile din hotelurile vieneze, trebuie să citeşti neapărat părerile clienţilor lor români. Aşa reuşeşti să stai acasă, să dai drumul la televizorul îmbăcsit de canale româneşti de rahat şi să visezi la plimbările pe care le-ai fi făcut seara prin Viena, dacă nu erau aşa de slab dotate hotelurile lor.


Citeste si...

1 thought on “Românul s-a născut boier”

Comments are closed.


aiurea.eu | aiureli despre nimic | Toate drepturile rezervate | Si stangurile la fel.
Atentie! Acest site (poate) contine (si) articole care nu au (aproape) nici o legatura cu realitatea.