Skip to content

Ubuntu ÅŸi Aceru’

După ce tentativa mea de cerşetorie la drumul mare a avut exact rezultatul scontat (adică a fost un eşec total), micul gigant în călduri s-a trezit cu Ubuntu 8.10 pe el, în loc de tradiţionalul_dar_de_activare_doritorul Windows Vista. Ubuntu 8.10 care de curând s-a transformat şi el în 9.04, versiune lansată azi şi disponibilă deci pentru download pe site-ul Ubuntu.com.

Bineînţeles, nu s-a inventat încă sistemul de operare perfect şi nici Acer nu face cine ştie ce notebook-uri, dar pentru browsing, blogăreală, tuitereală şi chiar serchuială după pr0n e suficient şi nenea Ubuntu, mai ales pentru că are, ca mai toate distribuţiile de Linux care se respectă, o mare calitate: e gratuit. Nu cere activare şi nici sute de euroi pentru ecrane albastre şi fiţe transparente pe desktop, ca paraşuta de Vista.

ÃŽn plus, am scăpat ÅŸi de softuleÅ£ele fără de care mi se oprea râşniÅ£a când mi-era lumea mai dragă – Empowering Technology framework ÅŸi ePower manager alea. Cu toate astea nu se încălzeÅŸte deloc, îl pot Å£ine-n poală fără să-mi fie frică de ouă fierte ÅŸi alte arsuri printre sau pe picioare.

Un mare minus ar fi faptul că bateria încărcată 100% mă Å£ine cam o oră ÅŸi 15 minute, faţă de 2 ore – 2 ore ÅŸi 10 cât mă Å£inea în Vista, pe power saving mode. Mai am de răscolit Google însă, se pare că există soluÅ£ii ÅŸi pentru asta.

Una peste alta voiam doar să mă laud că am scăpat de Vista şi totodată să le recomand celor care căutau soluţii anti-încălzirea laptopurilor Acer 5315 să folosească Ubuntu, dacă n-au chestii prea complicate de făcut. Vă garantez, pr0nul se vede OK şi pe Linux :-)

2 thoughts on “Ubuntu ÅŸi Aceru’”

  1. nu e review, e doar un indemn de genul nu dati banii pe prostii, luati ubuntu la copii! ascundeti pornachele totusi, merge si pe linux.

Comments are closed.


aiurea.eu | aiureli despre nimic | Toate drepturile rezervate | Si stangurile la fel.
Atentie! Acest site (poate) contine (si) articole care nu au (aproape) nici o legatura cu realitatea.