Skip to content

Ubuntu şi Aceru’

După ce tentativa mea de cerşetorie la drumul mare a avut exact rezultatul scontat (adică a fost un eşec total), micul gigant în călduri s-a trezit cu Ubuntu 8.10 pe el, în loc de tradiţionalul_dar_de_activare_doritorul Windows Vista. Ubuntu 8.10 care de curând s-a transformat şi el în 9.04, versiune lansată azi şi disponibilă deci pentru download pe site-ul Ubuntu.com.

Bineînţeles, nu s-a inventat încă sistemul de operare perfect şi nici Acer nu face cine ştie ce notebook-uri, dar pentru browsing, blogăreală, tuitereală şi chiar serchuială după pr0n e suficient şi nenea Ubuntu, mai ales pentru că are, ca mai toate distribuţiile de Linux care se respectă, o mare calitate: e gratuit. Nu cere activare şi nici sute de euroi pentru ecrane albastre şi fiţe transparente pe desktop, ca paraşuta de Vista.

În plus, am scăpat şi de softuleţele fără de care mi se oprea râşniţa când mi-era lumea mai dragă – Empowering Technology framework şi ePower manager alea. Cu toate astea nu se încălzeşte deloc, îl pot ţine-n poală fără să-mi fie frică de ouă fierte şi alte arsuri printre sau pe picioare.

Un mare minus ar fi faptul că bateria încărcată 100% mă ţine cam o oră şi 15 minute, faţă de 2 ore – 2 ore şi 10 cât mă ţinea în Vista, pe power saving mode. Mai am de răscolit Google însă, se pare că există soluţii şi pentru asta.

Una peste alta voiam doar să mă laud că am scăpat de Vista şi totodată să le recomand celor care căutau soluţii anti-încălzirea laptopurilor Acer 5315 să folosească Ubuntu, dacă n-au chestii prea complicate de făcut. Vă garantez, pr0nul se vede OK şi pe Linux :-)


Citeste si...

2 thoughts on “Ubuntu şi Aceru’”

  1. nu e review, e doar un indemn de genul nu dati banii pe prostii, luati ubuntu la copii! ascundeti pornachele totusi, merge si pe linux.

Comments are closed.


aiurea.eu | aiureli despre nimic | Toate drepturile rezervate | Si stangurile la fel.
Atentie! Acest site (poate) contine (si) articole care nu au (aproape) nici o legatura cu realitatea.