Skip to content

Scrisoare deschisă la culoare*

Stimate domnule ministru Flocea**,

habar n-am din ce văgăună, şanţ, ghenă de gunoi sau tomberon mai mult sau mai puţin ecologic v-a scos domnul Poc** (mă scuzaţi, de fapt domnul Băşecsu**, că nenea Poc** e doar de faţadă), dar vă doresc să intraţi la loc acolo (de unde aţi ieşit la naştere, zic) şi să ieşiţi când v-oi mai chema eu. Sau ceilalţi proprietari de mici şi minuscule firme, care sunt convins că vă urează toate cele bune pentru declaraţia din titlul ăsta şi mai ales pentru noile biruri pe care le puneţi în cârca noastră, a ălora de vă plătesc salariile, secretarele sub-birou-felaţioniste şi maşinile ministeriale de fiţe.

În încheiere, vă rog să-mi permiteţi să vă anunţ în mod solemn că vă voi urma sfatul – adică, nefiind în stare să înţeleg de ce trebuie să vă plătesc încă vreo 500 de euro pe an numai ca să-mi daţi voie să mă numesc patron, voi închide firma pe care facturez în momentul ăsta trei lulele/trei surcele şi voi băga toţi eventualii bănuţi rezultaţi din chestii care s-ar putea numi afaceri în buzunar. Să vă văd ce impozit forfetar îmi mai luaţi în situaţia asta!

De fapt, cam ştiu ce-o să luaţi de la toţi cei care sunt nemulţumiţi de deciziile de rahat ale guvernului ăstuia struţocămilic: PULA***.

* sunt cam deranjat la stomac când mă gândesc la ministrul Flocea**, de-aia e deschisă la culoare

** orice asemănare de nume cu persoane publice din România este voit întâmplătoare

*** moneda folosită în Botswana

8 thoughts on “Scrisoare deschisă la culoare*”

 1. cam acida scrisoarea, nu crezi?
  Caragiale (iertata-mi fie comparatia) folosea ca si tine nume mai mult inventate sau derivate din atributele personale ale fiecarui personaj. Si matale ai folosit acelasi figur… numai ca ai omis sa prezinti si Clanul Ciorditorilor Fiscaliotzi si Recuperatorii din Loja Masonica de rit Jepcar. In conditiile in care tu, statul romanesc fandat, vei scoate in medie 700 eur /an de la cate 15-16000 de microintreprinzatori si imm, ma intreb cat 0,5% din PIB ar insemna asta?
  Cere-te afara bai soimul patriei de pe umarul vantorului marinaresc, ciocofonar muist, neam de stropitoare. Trebuia sa ramai la sifoanele din studentie nu sa conduci tara… tovarase Bot!
  Si ca veni vorba: dc plm ai trimis baietii de la PDL in Basarabia? ai frun interes si-acolo?

  Ultima însemnare a lui cb: scratch the rock

 2. Noile tampenii ale guvernului Poc nu vor aduce nici un leu in plus la buget, in plus descurajeaza grav libera initiativa si incurajeaza evaziunea fiscala. In plus este o masura “populara” care le va duce fix cele 4 litere din cuvantul din ghilimele. Ne vedem la vot ;)

  Ultima însemnare a lui Fleacuri: Simfonia Lalelelor

Comments are closed.


aiurea.eu | aiureli despre nimic | Toate drepturile rezervate | Si stangurile la fel.
Atentie! Acest site (poate) contine (si) articole care nu au (aproape) nici o legatura cu realitatea.