Skip to content

Marea Zăppăreală

Mă amuză campania asta de Zappificare şi emoticonizare a internauţilor români, deşi trebuie să recunosc că faza cu sunatul pe messenger e oarecum interesantă dacă ai cu cine să vorbeşti la mare distanţă (altfel nu are sens, poţi vorbi moca de pe Digi.mobil, de exemplu). Mă amuză pentru că am fost utilizator de Zapp vreo 2-3 ani, timp suficient pentru a testa serviciile lor de 2,5 lei vechi: telefoane inutilizabile în clădiri cu ziduri ceva mai groase sau în anumite zone din Bucureşti în care probabil că nu investiseră suficient, urechi amorţite şi creieri fierţi după 20-30 de minute de stat la taclale, deşi ziceau că terminalele CDMA radiază mai puţin, internet care pica în draci din 2 în 2 minute etc. Suficiente motive pentru firma la care lucram să renunţe la toată flota, adică la peste 30 de telefoane.

E, pentru că mi-a rămas ca amintire din vremurile alea telefonul şi m-au zăpăcit  de cap emoticoanele imense de pe bloguri, am zis să văd şi eu la ce nivel de profesionalism a mai ajuns compania Zapp, aşa că am intrat pe nopay.ro şi mi-am activat vechiul terminal. Destul de simplu, cere o serie trecută pe spate şi te anunţă că telefonul tău este activat pe NoPay. După care aştepţi, zic ei, cam 6 ore până se activează efectiv. La mine a durat peste 12 ore şi nici acum nu e funcţional – pot apela şi primi apeluri, dar în acelaşi timp aud şi gargara robotului care mă anunţă că seria aparatului meu nu este validă. Să te văd cum vorbeşti în timp ce turuie aia în 2 limbi! Oricum nu poţi, în momentul în care răspunzi te auzi vorbind doar pe tine, de nebun, telefonul celui care te-a apelat continuă să sune (deci nu se face legătura).

Altă chestie amuzantă şi profund încărcată de profesionalismul marelui operator de telefonie debilă: înainte să se activeze efectiv terminalul, roboţelul îţi tot explică să suni la 111 sau 021-blabla, întrucât seria aparatului nu este validă. Încerci să suni la 111 şi te întâmpină acelaşi robot, care îţi explică acelaşi lucru – seria nu e validă, sună la 111 blabla. Păi, stimaţi blogări care-i tot promovaţi, cum sun la 111 dacă nu e activat aparatul? Sunteţi creatori de conţinut, schimbaţi-le naibii textul ăla! Eventual şi vocea de gagică a robotului… nenea Arhi, de exemplu, cred că ar fi mai potrivit să-mi explice că nu merge aparatul şi n-are rost să insist aşa, ca prostul. Nu de alta da’ dacă trânteşte şi o înjurătură îl cred pe cuvânt şi renunţ la apel, la Zapp şi chiar la telefonie mobilă, în general.

Una peste alta, am un terminal Zapp activat pe NoPay dar complet inutilizabil, exact ca înainte de activare. Oare să-mi instalez şi eu pluginul ăla cu emoticoane imense?

2 thoughts on “Marea Zăppăreală”

  1. N-am date oficiale, dar lumea spune ca Zappu’ e pe duca. Si nu ca mi-ar parea rau, dar concurenta e buna pentru client
    P.S. Si nu, n-am nevoie de acele emoticoane imense :)

    Ultima însemnare a lui Makavelis: Blogatu facts

Comments are closed.


aiurea.eu | aiureli despre nimic | Toate drepturile rezervate | Si stangurile la fel.
Atentie! Acest site (poate) contine (si) articole care nu au (aproape) nici o legatura cu realitatea.