Skip to content

Despre găozari

Nu prea fac greÅŸeli de genul ăsta dar aseară (de fapt azi noapte, în reluare) am urmărit una dintre mizeriile de superbele emisiuni produse de “tonomatele” motanului, ÅŸi-anume Sinteza Zilei. Emisiune în care, printre alte bale ciutaciene revărsate pe ecranul bătrânului meu tembelizor, se discuta ÅŸi despre atitudinea fratelui băsescian faţă de ziariÅŸti. Mai ales faţă de unul dintre ei, pe care l-ar fi făcut, ca ÅŸi frati-su’ mai mare-n grad, găozar.

În primul rând, am avut parte de exagerările obişnuite pe la Antene, cum ar fi una referitoare la faptul că Mircea Băsescu ar fi zis, într-un context care nu contează (deci nu mă interesează), că nu-i va construi “nici măcar o casă de veci lui Ciuvică”. Declaraţie care, conform aceloraşi jurnalişti care nu-s găozari, aşa cum cred Băseştii, se traduce într-o veritabilă ameninţare cu moartea (!). Adicătelea dacă eu, enervat la culme de unul care mă critică (pe bună dreptate sau nu), îi spun că nu-i fac nici măcar un cavou pe terenurile mele multe şi mărunte, că nu merită, înseamnă că-l ameninţ cu moartea! Logică de fier marca Intact, desigur.

Trecând peste alte declaraţii ale Băsescului mai puţin celebru (dar care devine pe zi ce trece din ce în ce mai), declaraţii de altfel complet aiurea, ca şi ale frăţiorului cotrocenian atunci când are nervişori, mă opresc doar la replica dată de nenea Mircea Băsescu unui ziarist de la Gândul, care-i lua un interviu (sau încerca, mai bine zis): “Ori îţi faci meseria, ori eşti un găozar ca alţii, cum bine v-a zis frate-miu”. E, declaraţia asta l-a siderat atât de tare pe Gâdea încât a repetat-o de enşpe ori, ca şi restul cetei de vajnici mânuitori ai penelului din studioul Antenei (de fapt încă 2, o piţi blondă de la Evenimentul şi un ciutac bălos din herghelia lui Felix, că pe nenea Ciuvică nu-l pot socoti la jurnalişti). Ce mai, putea să  declare Băsescu orice, inclusiv că a pus o bombă în sediul Antenelor, nimic nu l-ar fi mirat mai tare pe nenea Gâdea (poate doar faza cu cavoul) decât faptul că jurnaliştii-s nişte găozari.

Şi stau şi mă-ntreb de ce. Cum s-o numi un redactor-şef de ziar care şi-a făcut intrarea-n blogosferă luându-se-n gură cu “vedetele” ei, dacă nu găozar? Sau directorul aceluiaşi ziar, care s-a trezit şi el la un moment dat să bage-n seamă bloggerii, catalogându-i drept onanişti, de parcă alte probleme mai importante nu erau de tratat într-un cotidian de talia Jurnalului? Sau chiar un şpagatist care, deşi susţine sus şi tare că el nu e jurnalist, se comportă exact ca unul, adică se ia în gură de câte ori are ocazia cu nişte oameni pe care-i desconsideră total dar îi bagă-n seamă cam prea des, adică tot bloggerii?

Păi nu-s toţi ăştia amintiţi mai sus (şi mulţi alţii) nişte găozari? Adică nişte oameni cărora le cam ţâţâie găoazele că într-o zi vor apărea, poate chiar din rândurile bloggerilor, nişte mânuitori de tastaturi (asta e, condeiul s-a demodat) mult mai capabili decât ei, care-i vor lăsa fără slujbe? Sau măcar îi vor face de mândru rahat, scriind mai bine decât ei şi, cel mai important lucru, MAI CURAT? Fără a încasa o grămadă de bani de la toţi cotoii politici care au ca unic scop discreditarea maidanezului de la Cotroceni?

Eu zic, domnule Gâdea, să nu vă mai minunaţi atât. Din păcate, în România anului 2009, breasla dumneavoastră e plină de găozari.


aiurea.eu | aiureli despre nimic | Toate drepturile rezervate | Si stangurile la fel.
Atentie! Acest site (poate) contine (si) articole care nu au (aproape) nici o legatura cu realitatea.