Aş fi vrut să-mi dau şi eu cu părerea azi despre România, istoria ei, Unirea de-acum 90 de ani, parada militară de azi, alegerile de ieri şi altele. Mi-a tăiat însă cheful lecturarea, ca în fiecare zi, a blogurilor la care-s abonat. A unora dintre ele. Şi am renunţat la a mai spune ceva despre 1 decembrie pentru simplul motiv că mi s-a părut inutil. Dacă nu înjuri România şi nu iei în râs istoria ei chiar de ziua naţională, cam scrii degeaba.

Am văzut în schimb la televizor ceva care mi-a plăcut. Culmea, tocmai la ăia care vă fură, care-şi fac ştirile ciordind poze şi filmuleţe de pe netul blogosferic. La ăia cărora le ţâţâie cururile din cauza terenului pierdut în faţa “new media”. La ăia care-şi fac, totuşi, meseria de jurnalist fiind chiar jurnalişti, nu părerişti amatori ca 99% dintre bloggeri. Da, la ăia care fac emisiuni lacrimogene numite “România, te iubesc!” în loc să-şi bage pula-n ţara de căcat numită rromânia, ca tot bloggerul profesionist. Pentru asta au, măcar o dată pe an, respectul meu.

Ca şi nenea din reportajul de mai jos care, după ce a muncit departe de casă o grămadă de timp, are lacrimi în ochi la gândul că se întoarce acasă. Probabil că nu ştie ce-nseamnă new media, blogosferă, NetCamp, Webstock, AdSense, CPC, CPM şi alte chestii de-astea deştepte şi internautice. Fac pariu că ştie însă ce-nseamnă munca, fie ea cu sapa-n mână sau cu mapa sub braţ.

Casa lui e în România. A voastră nu.

Categories: aiureli

@aiurea

Comentator foarte renumit pe scara lui de blog. Comentrollează orice, oricând şi fără să i-o ceară nimeni.

12 Comments

palconi · 1 Decembrie, 2008 at 23:30

la multi ani

Cristi · 1 Decembrie, 2008 at 23:36

vaaai, pai nu spuneai tu nu demult ca nu-i mumos sa vorbesti asa de tzara ta? ;)

…Glumeam, ca mi-ai placut :). La clip nu poci sa ma uit, ca-s la birou si ma iau astia la cioace :)

Ultima însemnare a lui Cristi: Rezultate partiale Diaspora D3

claus · 1 Decembrie, 2008 at 23:40

@palconi: La mulţi ani şi ţie.

@Cristi: Păi… exact asta zic şi acum. :)

artistu · 2 Decembrie, 2008 at 08:55

Am vazut si eu toate “cele” prezentate de PRO. Insa daca tot vor sa vorbeasca de RO frumos de ce ne impinge frate in afara. Toate modelele prezentate sunt de romani de dincolo, Deci e clar. FRATEEE, DU-TE SI FA BANU ACOLO CA AICI E SARACIE SI HOTIE LA GREU! Pe bunee?!?
Pai si astia care reusesc aici, chiar si in perioada de criza cum se numesc: LOOSERI?
P.S. N-am vrut sa fiu prea acid, insa uite ca nu am putut… pentru ca mi se pare de mare nesimtire cum prezinta PRO-ul Romania ca RRomania si i se pare normal!!!

Ultima însemnare a lui artistu: FILE DE ISTORIE, din care am putea face un TURISM SUPERB in Bucuresti!

Cristi · 2 Decembrie, 2008 at 09:02

aha, am vazut acum si clipu’ si m-am prins :)

Pai ce sa zic? Blogu’ e tocmai doar asa, un fel de masturbeala dupa atata munca ;)

ps: nu-i ridica in slavi pe jurnalisti, ca aia fac asta pe bani. “Pareristii” nu :)

Ultima însemnare a lui Cristi: Ai votat? Acum inghite

claus · 2 Decembrie, 2008 at 12:28

@artistu: De românii de-aici vorbesc 364 de zile pe an, de fiecare 1 decembrie prezintă câţiva români de-afară. Mie mi se pare mai interesant să aflu cum face bani nenea ăsta din restaurări, în condiţiile în care toţi dau faliment pe-acolo, decât cum a făcut Patriciu avere. Acum, depinde ce vrea fiecare să vadă.

În plus, aici trendul e cu totul altul: hai să ne băgăm picioarele-n tot şi să emigrăm, că afară facem avere cât ai pocni din degete. Aici suntem neînţeleşi, statul ne ia taxe prea mari, susţinem pensionarii din câştigurile noastre etc. Arată-mi UN SINGUR ROMÂN de-aici căruia îi dau lacrimile când se gândeşte că în România e casa lui.

@Cristi: Nu cred că am ridicat în slăvi pe nimeni, doar spuneam că, măcar o dată pe an, au respectul meu pentru că îmi arată nişte români frumoşi (ăia de la ProTV, nu toţi jurnaliştii). Români încrâncenaţi, încruntaţi şi atoateştiutori cu blugii rupţi în cur văd tot anul.

Cât despre păreriştii care-şi bagă pula-n rromânia chiar şi de ziua naţională… eşti sigur că n-o fac pe bani? Blogul o fi masturbeală intelectuală după muncă pentru tine, pentru alţii e loc de muncă deja.

Mă rog, ori am eu probleme de exprimare şi nu se înţelege ce-am zis mai sus, ori citim cu totul alte bloguri şi n-ai cum să înţelegi.

andrey91 · 2 Decembrie, 2008 at 20:01

toata viata strang bani iar cand iau adunat au dat coltul :(

claus · 2 Decembrie, 2008 at 20:08

Cine?

AlănDici · 4 Decembrie, 2008 at 03:52

@Cristi : comentariştii sunt tot un fel de “părerişti”… Ce zici :-??
@Romania : nu vă mai luaţi după tot ce sare pe acolo pe la tele. Exemplu cu Tănase e stilu clasic de manipulare, şi clar artistu’-le, ai dreptate : AŞA E! Au avut “mucha” nevoie de lăsat furnicile p-afară să trimită mai târziu divizele în ţară. Balanţa comercială s-a echilibrat în felul ăsta DE PUTA MADRE. =d>

claus · 4 Decembrie, 2008 at 09:11

Mă bucur că nimeni nu e de acord cu mine. În cazul ăsta, aş zice să continuăm să ne băgăm în continuare pula-n tot ce e românesc. Eventual ne putem şterge cu tricolorul la cur în timp ce scremem un accent german, ceva.

Cât despre manipulare… trebuie dovedită. Mie mi s-a părut veridică povestea şi mi-a plăcut că nenea recunoaşte că aici e casa lui. Celorlalţi le urez drum bun şi emigrare uşoară.

AlănDici · 4 Decembrie, 2008 at 14:55

Veridică e, de ce n-ar fi.Însă ca să baţi apa-n piuă că toate firmele spaniole-s vai mama lor şi la el curg comenzile ca-n zilele bune asta n-o mai cred… Chiar dacă s-o fi înciripat donTase pe sub aripa vr’unui Jose de la Min. Culturii… E cacao mă aici, jale! Nu mai e bani nici pt hârtie higienică. Şi când n-o mai merge chiar deloc, ia să vezi cum se mută casa lu SirTase în Marea Bretagnie :d/

claus · 4 Decembrie, 2008 at 15:06

Man, derulează la 04:50 şi mai citeşte o dată ultimul rând scris de mine. La aia mă refeream de fapt, nu la succesul în afaceri al lui Tase sau la falimentul firmelor spaniole. O fi realitate, o fi teatru, mie mi s-a părut că aşa trebuie să vorbească un român pe 1 decembrie.

Comments are closed.


aiurea.eu | aiureli despre nimic | Toate drepturile rezervate | Si stangurile la fel.
Atentie! Acest site (poate) contine (si) articole care nu au (aproape) nici o legatura cu realitatea.
Aiureli pe mail