Skip to content

Tot offline e mai simplu

După experienţele neplăcute cu diverse magazine online am renunţat o perioadă la achiziţiile făcute comod, din faţa monitorului. De vreo două zile însă a încolţit o idee în  interiorul cutiei mele craniene (lucru foarte rar întâlnit), şi-anume să transform măcar unul din hard diskurile aferente defunctului meu PC în HDD extern. Operaţiune extrem de simplă, care necesita doar o carcasă (rack) de 3.5″ în care să pot intromisiona un hard disk SATA.

Când mi-a venit respectiva idee creaţă am făcut un mic research pe câteva magazine online, ocazie care mi-a prilejuit constatarea că nu prea are nici dracu aşa ceva pe stoc. O cutie de aluminiu cu ceva maţe prin ea, alimentator şi cablu USB, care costă undeva între 50 şi 2-300 de lei. Un fleac, dar probabil nu foarte căutat, din moment ce nu bagă niciun magazin online respectabil bani într-un mic stoc de dihănii de-astea. Motiv pentru care ideea a rămas un pic în stand by.

Azi, aflându-mă cu treburi prin mirifica şi deosebit de aglomerata noastră capitală, mi-am adus aminte de cutia magică. Am scormonit prin agendă, am mai sunat un prieten şi am făcut rost de numerele de telefon ale câtorva magazine online. Mergând pe ideea că pot comanda şi telefonic, din moment ce au afişate pe saituri numere pentru aşa ceva, am purces la treabă. Dacă tot stăteam la semafor, ce dracu’ aveam de făcut?!

Prima oară sun la Marketonline, probabil din cauza reclamelor zgomotoase de pe diverse bloguri (deh, au şi alea un scop, rămâi marcat pe viaţă şi visezi numai magazinul respectiv când vine vorba de e-commerce). Dau peste o duduie foarte competentă, care-mi cere codul produsului căutat. Îi explic că nu ştiu exact ce produs au ei pe stoc şi că sunt în trafic, n-am cum să mă uit pe saitul lor.

Cum duduia nu găsea nimic din cauză de lipsă de cod, îmi sugerează să mă duc eu frumuşel lângă un calculator şi să fac comanda online. Pe undeva logic, doar vorbim de Marketonline, dar totuşi… cât de greu poate să fie fraţilor să dai un search după “rack extern 3.5 sata”, că aia cerusem? M-am certat niţel cu ea, explicându-i că e peste puterea mea de înţelegere cum eu, un simplu vizitator al saitului, găsesc ce mă interesează de fiecare dată, pe când ea, un angajat al magazinului, cu acces direct la sistem, nu  găseşte. Într-un final mi-a trântit-o că n-au nimic pe stoc, ne-am luat la revedere şi am trecut la următorul magazin.

De data asta m-am prezentat chiar fizic, pentru că eram  în apropiere. La PC Garage, de unde mai comandasem fără probleme un router anul trecut. Apelez la o domnişoară de la recepţie; caută ea ce caută, nu găseşte nimic pe stoc. Doar un hard disk extern, pe la 400 de lei. Aşa că purced la drum iar, în jungla bucureştenă plină de animale sălbatice (şoferii frate, la volan toţi sunt fiare, unul nu te lasă să faci o dreaptă/stângă dacă asta presupune să i te bagi în faţă!).

Decid să mai fac o încercare şi sun la ShopIT, băieţii ăia simpatici cu PLM şi alte chestii de-astea web 2.0. Un nene vădit plictisit şi dornic de a începe mai repede weekendul îmi spune sec că azi e vineri şi abia de luni încolo mai aduc marfă. Pentru că, adaug eu, aşa cum ştie toată lumea, ei n-au nimic pe stoc.

Ajung acasă (în celebrul cartier Berceni) şi-mi aduc aminte că mai am o sarcină de îndeplinit, înainte să mă retrag în bârlogul aiurea: să umplu cartuşul negru pentru imprimantă. Operaţiune extrem de simplă, am un mic magazin IT la o staţie jumate de mine, unde, printre altele, se încarcă şi cartuşe pentru orice fel de imprimantă. Ajung acolo, rezolv problema, mă uit niţel prin vitrină şi văd arătarea: “casing for 3’5 inch IDE harddrive“. Îl cer, ne uităm la el, e SATA, scot 55 de lei, îl plătesc şi o tai acasă!

Rapid, ieftin şi la colţul blocului. Nu tu domnişoare care habar n-au de capul lor (apropo, pe ce criterii se fac angajările oare la magazinele astea online, că numai peste specimene de-astea dau?!), nu tu “de luni încolo, azi n-avem nimic pe stoc”. Offline, nene, offline, tot aşa e mai simplu în România…

PS: Da, dar nenea ăla cu magazinul de pe Strada Luică nu participă la gale de-astea, deci nu există!

2 thoughts on “Tot offline e mai simplu”

  1. Trista povestea ta… astea sunt inca marile greseli ale magazinelor noastre online. Apropo de Gala, dupa ce am plasat comenzi de test pe toate magazinele, am avut un comerciant care ne-a sunat dupa o saptamana sa ne intrebe unde livreaza produsul… O saptamana!

    Ultima însemnare a lui Andrei Radu: Vezi GPeC live !

  2. Nu ştiu cât e de tristâ povestea mea pentru că m-am descurcat într-un final. Mai tristă a fost cea cu eMag, cu garanţia, dar şi pe-aia am rezolvat-o.
    Şi mai e trist că tot încerc să cumpăr de la Marketonline şi nu reuşesc, cu toate stelele lor de pe epoleţi.

Comments are closed.


aiurea.eu | aiureli despre nimic | Toate drepturile rezervate | Si stangurile la fel.
Atentie! Acest site (poate) contine (si) articole care nu au (aproape) nici o legatura cu realitatea.