Skip to content

Cum faci succesuri în globosferă

(e postul cu nr. 666, trebuia să aibă ceva “evil” în el)

Cine trece pe-aici măcar o dată pe lună poate şi-a dat seama că nu-mi place să disec subiectele abordate şi răs-abordate prin blogosferă. Sigur, am mai pus şi eu câte o ţâţă, am mai băgat o însemnare despre Elodia sau despre pitzipoance, dar n-am exagerat (zic eu) şi n-am preluat niciodată (cred) subiecte de pe alte bloguri. Cel puţin nu intenţionat.

E, după vreo 2 ani de bântuit prin globosfera asta am realizat în sfârşit cum faci succesuri în domeniu. Nu prin originalitate, cum ar spune unii, aia e fumată de mult timp; primii bloggeri au fost originali, restul sunt doar copii la indigo (cu oareşce excepţii notabile, desigur). Nici prin calitate, aia îţi va aduce pe blog câţiva intelectuali de elită care vor comenta savant, din când în când, fără să dea click pe bannere. Succesurile în globosferă se fac mult mai simplu în ziua de azi, fără prea mare bătaie de cap şi fără pic de fum ieşit din creieri.

Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să te abonezi la cât mai multe bloguri celebre. Începi cu alea care au vizitatori unici cât are câinele din faţa blocului meu purici, adică la greu. Acolo ai ce citi, numărul mare de vizitatori obligă bloggerii respectivi să scrie des şi de calitate. Sau, mă rog, acolo găseşti multe ştiri, dezbătute de o adevărata comunitate. Nu uita blogurile mai mici dar la fel de celebre, eventual nişate pe “cum faci bani din blog”, “cum optimizezi reclamele Adsense” sau pe gadgeturi, că alea ne plac tuturor şi aduc vizitatori.

Al doilea lucru pe care-l ai de făcut este să-ţi selectezi zilnic nişte subiecte de pe blogurile (celebre) la care eşti abonat şi să le dezvolţi pe blogul personal. Nu trebuie să vii cu nimic original, e de ajuns să te exprimi un pic diferit dar spunând acelaşi lucru cu un blogger celebru. Eventual aprobă-l şi dă-i şi un trackback, să vadă omul că mai gândeşte cineva ca el. Sau să te înjure că-i rescrii articolele, după caz (real).

Cam asta ar fi prima etapă pe care o ai de parcurs în drumul tău spre marile succesuri globosferice. Când ţi-ai făcut deja un nume poţi trece la următoarea etapă – socializarea offline cu bloggerii celebri. La etapa asta n-am de gând să mă mai refer (am mai făcut-o şi am supărat lumea), vă daţi şi voi singuri seama cum să ajungeţi cu Neogen în Bulgaria, de exemplu.

Multe succesuri!


Citeste si...


aiurea.eu | aiureli despre nimic | Toate drepturile rezervate | Si stangurile la fel.
Atentie! Acest site (poate) contine (si) articole care nu au (aproape) nici o legatura cu realitatea.