1. Bulgarii au şosele naşpa. Nu cu gropi, ci cu asfalt poros, vai de mama lui. Am făcut 2000+ kilometri în concediul ăsta, din care cam 1600 prin România şi restul în Bulgaria. Nu se compară cu noi la şosele.
  2. Bulgarii sunt mai săraci decât noi. În afară de turism, pe care ştiu să-l facă mai bine decât românii, sunt praf. Maşini puţine şi vechi, sate sărăcăcioase, magazine care-mi amintesc de cooperativele de pe vremuri, ţoale care se purtau la noi prin anii ‘90. E drept, unde nu-s maşini multe nu e nici trafic infernal. Sau poluare. Totuşi, mi s-au părut mai înapoiaţi decât noi în multe privinţe, deşi credeam că aşa ceva e imposibil.
  3. Bulgarii au curve. Multe. Pe centură, pe străzi, prin baruri, prin staţiuni. Şi noi avem, desigur, dar ale noastre parcă-s ceva mai discrete de la un timp. S-au cam mutat prin garsoniere ultracentrale şi dau anunţuri pe internet sau sunt în Spania, Italia şi alte ţări consumatoare de farmece româneşti. Ale lor au rămas în stradă.
  4. Bulgarii sunt cel puţin la fel de jegoşi ca şi noi. Aceleaşi gunoaie la marginea drumului (şi n-am văzut niciun ambalaj românesc printre ele), aceleaşi hoteluri comuniste declasate de la 4 la 3 stele, un pic fardate dar cu aşternuturile sau prosoapele din dotare pătate şi cu furnici în camere. Hotelurile noi arată bine, cele vechi însă sunt mult sub toate pensiunile pe care le-am frecventat în ultimele 2 săptămâni în România.

Data viitoare 4 PRO, că sunt şi de-alea. Poate chiar mai multe.


Citeste si...


@aiurea

Comentator foarte renumit pe scara lui de blog. Comentrollează orice, oricând şi fără să i-o ceară nimeni.

6 Comments

snowalker · 3 Septembrie, 2008 at 01:01

Pai asta e comparatie? Cu bulgarii? Hai sa comparam romanii cu canadienii, francezii, nemtii, etc. Pana la urma nici fratii de la vest nu stau chiar asa rau :)

claus · 3 Septembrie, 2008 at 01:05

Pai… weekend-ul l-am petrecut la bulgari, nu in Canada/Franta/Germania/etc. Plus ca mai avem pana sa ne comparam cu fratii de la vest, deocamdata ne uitam peste gard la balcanicii nostri.

Laura · 3 Septembrie, 2008 at 09:49

Razi tu, Harap-Alb, insa au servicii ireprosabile. Am stat in Costinesti 30 de minute sa mi se aduca un suc, pe cand in Bulgaria ospatarii sunt in stare sa te linga si-n fund. :D

claus · 3 Septembrie, 2008 at 12:21

UNII. Si eu am stat in Balchik 35 de minute si nu m-a bagat nimeni in seama. M-am ridicat si am plecat, bagandu-mi una-alta in ospitalitatea lor.
Oricum, am zis ca urmeaza si PRO. :)

cB · 5 Septembrie, 2008 at 14:59

te astept cu PRO

claus · 5 Septembrie, 2008 at 17:19

TV?

Comments are closed.


aiurea.eu | aiureli despre nimic | Toate drepturile rezervate | Si stangurile la fel.
Atentie! Acest site (poate) contine (si) articole care nu au (aproape) nici o legatura cu realitatea.
Aiureli pe mail