Skip to content

Aiurea pe coclauri

Încă nu, de mâine. Piftia care-mi ţine loc de creier (de la căldură, deh…) a conceput, în chinuri grele,  un traseu maratonistic de vreo 1800 km. Pe care l-am scurtat imediat cam la jumate, nu de alta dar n-am luat încă marele premiu la loto. Poate dac-aş juca l-aş lua, mă gândesc. Sau dac-aş fi mâncat diverse chestii maronii în copilărie, ca Ogică.

Anyway, să revenim la traseu, că de-aia m-am pus pe aiurat înainte de plecare. Cam ăsta de dedesubt ar fi (un click pe poză ar trebui să ducă la traseul făcut de mânuţele mele pe Yahoo maps, de unde am şi ciordit imaginea):

Din traseul ăsta mă interesează în mod special Sighişoara, Sibiu, Alba Iulia, Deva, Hunedoara, staţiunile de boşorogi de pe lângă Râmnicu Vâlcea şi mănăstirile de care m-oi împiedica pe drum (Cozia, Horezu şi care-o mai fi). În primele 2 nopţi o să urlu la lună în Tohanu Nou – Bran, în următoarea pe lângă Sighişoara, după care merg pe principiul carpe diem – mai pe româneşte nu mi-am aranjat nimic, trăiesc clipa (şi eventual dorm în boscheţi dacă nu găsesc cazare).

Acum… dacă trece pe-aici careva cu informaţii despre locuri unde se mănâncă şi doarme bine, zone unde se lucrează la drumuri/poduri/alte chestii-socoteli, porţiuni de şosea varză şi alte secrete de stat utile pentru subsemnatul, îl rog să lase un comentariu (sau mai multe, că le las la liber). Dacă nu… asta e, mă bazez pe creierii mei varză şi-oi vedea unde-ajung :))

Ne mai citim când avem posibilitatea. În special prin comentarii sau pe Twitter, că-i ceva mai uşor de pe mobil/PDA.


Citeste si...

12 thoughts on “Aiurea pe coclauri”

 1. :-?
  care-i diferenta dintre hostel si pensiune, cum se traduce pensiune in engleza si de ce-ti plac mai mult?
  :)>-

  Ultima însemnare a lui zamolxis: Canada – taram al fagaduintei dilematice II

 2. Daca tot treci pe la Cozia, ai putin mai in fata, spre Voineasa, manastirea Turnu. Ai ce vedea aici, au un altar foarte frumos.
  Daca esti un fan al pitorescului, ai mai sus de tabara Paiusa, spre Releu, Manastirea din Vale. E foarte liniste aici si nu prea e vizitata, putini stiu de existenta ei, iar drumul pana acolo nu e deloc lesnicios. :)
  Drum bun!

 3. Unul vine, altul pleaca :)

  Vacanta placuta si sa ne spui la intoarcere cum a fost!

  Ultima însemnare a lui Cristi: Bombardament cu ţâţe

 4. deja imi parea rau ca nu am intrat mai devreme pe site cepntru a-ti da niste sfaturi pentru judetul valcea (eu fiind din calimanesti). apoi am citit “staţiunile de boşorogi de pe lângă Râmnicu Vâlcea şi mănăstirile de care m-oi împiedica pe drum (Cozia, Horezu şi care-o mai fi) ” si deja mi-au sarit dracii. asta e atitudinea aia de cocalar, taran, prost crescut, de Bucicurestean care sta 11 luni si 29 de zile in jegul asta de oras si vorbeste din auzite(de la altii “baeti de bucuresti”). in calimanesti s-au schimbat multe in bine de ceva vreme … probabil ca daca ai trecut pe acolo ti-ai spus in gand ca ai fost penibil cand ai zis chestia aia. iti doresc inca 11 luni de sedere “taraneasca” in bucuresti ,capitala imbecililor

 5. @zamolxis: Teoretic hostel e pensiune, practic in Romania nimic nu e ce ar trebui sa fie. Hostelul romanesc eu il vad un han, motel, hotel ieftin sau cum vrei sa-i zici. Pensiunile agroturistice presupun, teoretic, cazare la roman acasa + o parte din haleala asigurata de taran, din productia proprie.
  Dintre pensiunile in care am stat vreo 2 erau de fapt vile, una singura apropiindu-se de ceea ce consideram eu pensiune agroturistica. Una peste alta a fost OK.

  @Cristi: Cum ziceam mai sus, a fost bine. O sa povestesc in cateva zile.

 6. @Andrei: Tinere, eu fiind mai bosorog am vizitat Baile Olanesti si Baile Govora, unde media de varsta a turistilor cred ca se duce binisor peste 60 de ani. Acum, oricat ne-ar place noua sa ne dam juni primi pana la adanci batraneti, la varsta aia ne numim bosorogi.
  Una peste alta te invit sa rasfoiesti nitel blogul de fata, dupa care sa-ti dai cu parerea din nou, poate va fi diferita.

 7. Daca dati pe satellite view o sa aveti o surpriza. E noapte. Alo Romania! Aprindeti careva o lumina! :))

  Ultima însemnare a lui snowalker: Locuri de munca in Canada

Comments are closed.


aiurea.eu | aiureli despre nimic | Toate drepturile rezervate | Si stangurile la fel.
Atentie! Acest site (poate) contine (si) articole care nu au (aproape) nici o legatura cu realitatea.