Skip to content

Welcome to Romania

Dimineaţă. Deschizi geamul, tragi aer curat (încă nu e trafic) în piept. O rază timidă de soare iţi mângâie creştetul, două păsărele ciripesc liniştite pe o cracă… Ce mai, peisajul e aproape feeric. Din senin apare o maşină. Q7, culoare albă, geamurile din faţă deschise complet, cele din spate negre. Ciuleşti urechile, parcă se şi aude ceva… motorul n-are cum să fie, maşina e silenţioasă.

Pe măsură ce se apropie, începi să distingi acordurile unei melodii. Bolidul ajunge din ce în ce mai aproape, acum prinzi chiar crâmpeie de versuri. Ceva cu bani, femei, valoare, duşmani… E Guţă. Sau Minune, sau copilul din metale preţioase, sau vreun alt Parizer plin de ghiuluri, femei şi bani.

Impunătoarea maşină se depărtează, liniştea revine. Prea târziu însă, starea de bine creată de peisajul mirific s-a tranformat deja într-un gust amar. Închizi geamul şi te îndrepţi către bucătărie, pentru a-ţi prepara sursa de energie (şi cofeină) atât de necesară supravieţuirii în Capitala din ce în ce mai aglomerată. Şi poluată.

Welcome to Romania…

5 thoughts on “Welcome to Romania”

  1. Militari, Berceni, Sinaia, Predeal, Mamaia, Neptun… toate-s in Romania. Care e populata mai mult de cocalari, din pacate. Plini de bani insa…

  2. Unde sunt bogatasi nu uita ca sunt si multi saraci. Ca daca ar avea toti acelasi venit nu ar mai exista bogati, s-ar imparti banii la toti.

    Cat despre cocalari…da, e plin. N-ai ce-i face, asta e era in care traim si trebuie sa ne adaptam.

Comments are closed.


aiurea.eu | aiureli despre nimic | Toate drepturile rezervate | Si stangurile la fel.
Atentie! Acest site (poate) contine (si) articole care nu au (aproape) nici o legatura cu realitatea.