Skip to content

O nelămurire lămurită

Mă întrebam, pe la începuturile pelerinajului meu blogosferic, de ce fac bloggerii atâtea întâlniri, şuete, cumetrii, degustări de bere, vizionări de bunicuţe etc. Mai exact, de ce transpun în offline (a.k.a. viaţa de zi cu zi) ocupaţiile lor, mai mult sau mai puţin interesante, din online (respectiv blogosferă)?!

De acord, oamenii care activează în online (ca loc de muncă, nu playground) se întâlnesc pe la diverse conferinţe, workshop-uri, training-uri, simpozioane şi alte dezveliri de moaşte pentru a discuta diversele probleme comune, pentru a prezenta diverse produse/servicii sau chiar pentru a învăţa unii de la alţii. Acelaşi lucru poate fi valabil şi pentru bloggeri, în cazul workshop-urilor Blogoree, de exemplu, dar în cele mai multe cazuri e vorba de socializare din diverse interese. Hai să bem o bere, poate chiar să ne împrietenim, să ne batem niţel pe burtă cu politicianul X metamorfozat în blogger, să vedem o prezentare de maşină  poate-poate mergem şi noi weekendul viitor motorizaţi la munte.

Majoritatea întâlnirilor de bloggeri sunt aiurea, zic eu, pentru că refuz să cred că un SEO spammer, de exemplu, interesat numai de AdSense şi de vândut bannere la preţ cât mai bun, are ceva în comun cu un om care filozofează (adânc şi doar din plăcere) pe un blog fără reclame. Desigur, când eşti un bloggeraş mic dar cu pretenţii de creştere (în trafic şi venituri din AdSense) într-un an cât alţii-n zece, o întâlnire de-asta poate fi un bun prilej pentru a-ţi lărgi cercul de cunoştinţe, pentru a te învârti de niscaiva beri gratis sau chiar pentru a te trage în poză cu “celebrităţile” blogosferei.

Ei, şi-aici vine lămurirea nelămuririi mele… de ce sunt nelipsiţi bloggereii şi bloggeraşii (adică ăia mici cu dorinţe de creştere de care ziceam mai sus) la cumetriile-astea? Pentru onoarea de a se poza cu blogfadăru’? Pentru privilegiul de a da mâna cu ăla negru de prezintă chestii pe la TV? Pentru bericioaica moca de la politicianul ăla OK dar fără nicio şansă de a juca în liga mare? Nu, astea-s doar bonusuri care vin la pachet cu marele premiulink-uirea de după. Dacă ştii să profiţi de ocazie faci cât mai multe poze, le postezi primul pe blog (împreună cu impresiile “la cald”), dai ping/track/scârţback-uri la ultimele articole ale mai-marilor blogosferici prezenţi la cumetrie şi poc! te-ai învârtit de câteva link-uri “de aur”.

“A mai scris cutare”, “mai multe poze la Gigel”, “i-am cunoscut pe Bloggerel, Bloggerică şi Blogguţă”, sau alte formulări asemănătoare devin omniprezente pentru o zi-două în bucata de blogosferă prezentă la reuniune. Şi-uite-aşa ajungi cel mai link-uit miniblogger de pe server, cel mai culeanu tip din parcarea de la Metro sau chiar cel mai zâmbâreţ nene din pozele prezente pe ţ-şpe bloguri. Câteva zile, după care AdSense-ul e  din nou pe 0, unicii au fugit la femei şi scriptul trafic.ro e iar inamicul tău numărul 1. Nicio problemă, Xulescu tocmai a anunţat un alt blogmeet peste o săptămână iar tu vei fi din nou prezent şi vei aplica aceleaşi metode, pentru a te face cât mai cunoscut.

Offline, offline, dar e tot pe link-uri. Păcat că-s cu nofollow de multe ori…

4 thoughts on “O nelămurire lămurită”

 1. De cand astept sa am ocazia sa postez si eu o poza si sa ma laud ca m`am intalnit cu claus ;)

  Ultima însemnare a lui Iubika: De ce?

 2. Nu m-am gandit niciodata ca ceea ce ai spus tu poate fi un argument valid pentru a-ti face aparitia la astfel de intalniri. Pentru ca, asa cum ai zis, s-ar putea sa se scrie despre tine o perioada, da’ dupa aia…

  Sincer… motivul pentru care ma duc la intalnirile de bloggeri, pentru ca ma duc la (aproximativ) toate, este ca macar 60% dintre cei care vin acolo sunt persoane ale caror bloguri le citesc si imi plac. Si, fiind asa… mai sociabila din fire:d/, imi place sa ii vad cum se manifesta si in viata reala. Ca tot se spune ca bloggerul este omul ala care sta toata ziua in fata calculatorului si care nu are viata sociala si nici tupeul de a spune in fata ceea ce spune pe blog…

  Ultima însemnare a lui ines: Cel mai frumos şi enervant joc

 3. Momentan nu-mi mai dau cu parerea pentru ca am fost acuzat ca vorbesc in necunostinta de cauza. De la mine de-aici se vad unii care n-au ce cauta la intalnirile astea dar e posibil sa vorbesc prostii.
  Probabil ca m-as lamuri pe deplin doar participand la o cumetrie de-asta dar deocamdata nu ma atrage ideea.

Comments are closed.


aiurea.eu | aiureli despre nimic | Toate drepturile rezervate | Si stangurile la fel.
Atentie! Acest site (poate) contine (si) articole care nu au (aproape) nici o legatura cu realitatea.