Am tras la un moment dat în poză eticheta unei băuturi relativ nou apărute, care începea să-mi placă: Lipton Green Tea Mint. Bineînţeles, am pus poza şi pe Flickr, că doar de-aia plătesc un cont PRO, ca să-l umplu cu prostii. Poza cu watermark, desigur, ca să vază tot poporu’ că are şi io blog.

Astăzi primesc un mail cum că un nenea saitu’ (nowpublic.com pe numele lui) ar vrea să apară şi măreaţa mea poza într-un articol. Citesc mailul, intru pe site, citesc şi articolul, mă uit la celelalte poze şi hotărăsc să fiu de acord cu toată treaba. Recunosc, mai mult de curiozitate, să vadă şi ochiu’ meu cum apare o poză cu watermark aiurea.eu pe nowpublic.com. Şi a apărut, bineînţeles, că saitu’ respectiv nu e românesc ca să taie din poză şi să-şi pună pe ea ditai cearceaful de watermark propriu, precum şmecherii de prin presa noastră (varianta online).

Să recapitulăm, aşadar: avem o poză făcută de altcineva şi vrem ca ea să ilustreze un articol scris de mânuţele noastre (sau picioruşele, după caz) dibace. Trimitem mail, obţinem acordul fraierului de-a făcut poza, o lăsăm cu watermarkul original pe ea dacă avea, dacă nu precizăm sursa. În caz că nenea de-a strigat “păsăricaaaa” înainte să apese botonul aparatului foto nu e de acord să-i preluăm poza, căutăm sau facem chiar noi alta, că doar n-o fi aşa greu.

Se-aude, presa din .ro? Hai că se poate!


Citeste si...


@aiurea

Comentator foarte renumit pe scara lui de blog. Comentrollează orice, oricând şi fără să i-o ceară nimeni.

6 Comments

INconstantIN · 8 Iulie, 2008 at 11:40

Ok, m-ai convins şi pe mine, mai ales după ce mă trezisem cu nişte poze de-ale mele pe un alt blog în care nici nu se preciza sursa pozelor care, atenţie, nu erau puse pe flickr.

ACD See ziceai pentru watermark?

Ultima însemnare a lui INconstantIN: CONCURS: Internetul, prieten sau duşman?

claus · 8 Iulie, 2008 at 11:44

Cu ala m-am obisnuit eu. Imi place ca poti sa prelucrezi mai multe poze odata, poti sa pui ca watermark text sau imagini. Desigur, un dezavantaj ar fi faptul ca nu e gratis dar… asta n-ar trebui sa fie o problema in epoca torrents&stuff :D

INconstantIN · 8 Iulie, 2008 at 11:56

Nu te-am întrebat, 1. câte nşpe dolari au costat copyrightsurile tale? :D 2. Cum au găsit poza cei de la nowpublic, un simplu search pe flickr?

Ultima însemnare a lui INconstantIN: CONCURS: Internetul, prieten sau duşman?

claus · 8 Iulie, 2008 at 12:12

1. Moca all the way :D
2. Tanti aia (sau nene cu poza de tanti, ce-o fi) care-a publicat articolul a cautat probabil pe flickr ceai verde si a iesit si porcaria mea. Nimic deosebit, nici la poza si nici la articol, dar mi-a placut procedura si m-am gandit s-o dau ca exemplu pentru ciorditorii de poze din presa .ro.

ave13 · 14 Iulie, 2008 at 21:36

Foarte frumos din partea lor ca au intrebat intai. Oricum e faina poza, sper ca si ce e in sticla e bun :D

Ultima însemnare a lui ave13: Rachete fotoşopate

claus · 16 Iulie, 2008 at 15:12

De mare angajament poza, stiu. O amarata de eticheta.

Comments are closed.


aiurea.eu | aiureli despre nimic | Toate drepturile rezervate | Si stangurile la fel.
Atentie! Acest site (poate) contine (si) articole care nu au (aproape) nici o legatura cu realitatea.
Aiureli pe mail