Skip to content

Reorientarea profesională

Nu mai știu pe unde-am citit acum ceva timp un articol despre reorientarea profesională, în care autorul ne îndemna la schimbarea job-ului ca pe chiloți în locul clasicelor tânguieli despre câștigurile mici. Pe de-o parte destul de corect ce scria acolo, și-anume că e mult mai sănătos să te reorientezi profesional atunci când “nu mai merge treaba” decât să te mulțumești cu o slujbă prost plătită.

Dar… și-aici vine nemulțumirea zilei pentru mine… ce te faci când ai fost clientul unui astfel de “reorientat” profesional? Ce te faci când îl suni după câțiva ani pe nenea care ți-a montat aerul condiționat și te trezești că-ți spune, pe un ton superior, că el este acum patron de cârciumă? Sau când îți curge apă din apometre și afli că instalatorul care ți le-a montat acum 3 ani a devenit între timp mare proprietar de spălătorii auto ecologice?

Desigur, trăim în capitalism, fiecare se reorientează în funcție de câștiguri, dar parcă la noi e prea de tot.  Unul care repara ieri televizoare azi vinde chiloți de la turci și are un succes nebănuit în noul domeniu de activitate, dar îți poate recomanda un prieten măcelar care și-a deschis de curând un magazin de electronice și electrocasnice.

Din păcate nu prea mai avem specialiști decât în specializarea de a specializa periodic în alte specializări…

2 thoughts on “Reorientarea profesională”

  1. Cum sa suni, bre, pe ala de ti`a prestat serviciul, dupa 3 ani de zile? Daca si`a schimbat numarul de telefon, a trecut de la Orange la Cosmote? Daca mai nou monteaza aparate de aer conditionat in Spania, sa tina racoare capsunilor? Daca intre timp a murit?

    Ultima însemnare a lui Iubika: Ce fac eu in seara asta?

Comments are closed.


aiurea.eu | aiureli despre nimic | Toate drepturile rezervate | Si stangurile la fel.
Atentie! Acest site (poate) contine (si) articole care nu au (aproape) nici o legatura cu realitatea.