Skip to content

If it ain’t broke…

… don’t fix it. Cam aÅŸa sună o vorbă izvorâtă din puÅ£urile cele mai adânci ale gândirii vorbitorilor de limbi georgebushiene. Mai pe româneÅŸte, dacă <whatever> merge bine, n-ar trebui să te mănânce-n dos să-l “repari”. Pe mine de obicei mă cam mănâncă, aÅŸa că nu mă ghidez niciodată după înÅ£eleapta zicere.

Drept urmare, să enumerăm câteva stricăciuni făcute de subsemnatul în ultimele zile, intenÅ£ia fiind cu totul alta, ÅŸi-anume de a îmbunătăţi <whateveru’> respectiv:

  • one piece of shit sistem de operare Winblows Vizda – upgrade la pachetul de service nr. 1 (ÅŸurubelniÅ£e, chei de 10, alea) în urma căruia ceva se futu (copyright Andreea Esca, a while ago) bine de tot. Lupte grele, recovery disc, repair the shit… a luat-o într-un final.
  • another piece of shit SO(B) Vizda – ăsta avea deja pachetul cu ÅŸurubelniÅ£e ÅŸi chei franceze, problema fu cu un hard care cam cârâia; ÅŸi a cârâit el ce-a croncănit (nu, nu stau în GiuleÅŸti) până s-a oprit. Åži când a pornit… ca un nesimÅ£it, c-un mesaj m-a lovit – ceva de dulce cu un bootloader care-a fugit c-o artistă. AceeaÅŸi poveste cu recovery disc, aceleaÅŸi lupte ca la Podu’ ÃŽnalt ÅŸi, într-un târziu (la propriu, era 3-4 dimineaÅ£a), aceeaÅŸi rezolvare miraculoasă.
  • asta e un pic mai veche dar merită menÅ£ionată aici, la secÅ£iunea sisteme de operare făcute muci fără motiv – Ubuntu 8.04 pus peste 7.10 = dezastru. Nu mai vede cd-roame, are ‘ÅŸpemii de opÅ£iuni la boot (2 kerneluri, deh), partiÅ£iile de Winblows le vede când are chef etc. Deci sistemul de operare nambăr 3 futut cu graÅ£ie de mine, total aiurea.
  • cireaÅŸa de pe tort, un upgrade de firmware la un DVD player prigonit (adică E-Boda) a eÅŸuat lamentabil, din motive de neatenÅ£ie crasă – am ales versiunea greÅŸită, pe care în mod normal nu trebuia s-o ia dar… a luat-o. Sau am luat-o eu (în mână). Åži cu E-Boda, ÅŸi cu DVD playerul cumpărat ca să-l înlocuiască – Philips, deÅŸtept, ÅŸtie HD, dar n-am boxe pentru mirificul lui sunet digital ÅŸi nici TV HD pentru pornachele 1080i.

Partea bună e că stricăciunile legate de Winblows au fost reversibile, aÅŸa că acum mă lăfăi pe 2 Viste perfect funcÅ£ionale (pentru următoarele 2-3 zile, până mă mănâncă iar în dos), legate în reÅ£ea – altă chestie care mi-a luat o grămadă de timp, din cauză de diverse chestii care nu mergeau cum trebuie.

Ce învăţăminte trebuie trase din postul ăsta profund personal şi total inutil:

  1. if it ain’t broke… las-o vere aÅŸa, n-o strica aiurea
  2. Windows Vista recovery disc te scoate din rahat dacă n-ai avut prezenţa de spirit să-ţi faci aşa ceva (sau să ştii unde-ai pus dvd-ul cu Vista, nu să-l pierzi ca mine)
  3. când păţeÅŸti măgăriile astea una după alta, numai chef de scris pe blog nu mai ai. Åži când ai… îţi verÅŸi amarul ÅŸi o iei de la capăt.

Comments are closed.


aiurea.eu | aiureli despre nimic | Toate drepturile rezervate | Si stangurile la fel.
Atentie! Acest site (poate) contine (si) articole care nu au (aproape) nici o legatura cu realitatea.