Skip to content

If it ain’t broke…

… don’t fix it. Cam aşa sună o vorbă izvorâtă din puţurile cele mai adânci ale gândirii vorbitorilor de limbi georgebushiene. Mai pe româneşte, dacă <whatever> merge bine, n-ar trebui să te mănânce-n dos să-l “repari”. Pe mine de obicei mă cam mănâncă, aşa că nu mă ghidez niciodată după înţeleapta zicere.

Drept urmare, să enumerăm câteva stricăciuni făcute de subsemnatul în ultimele zile, intenţia fiind cu totul alta, şi-anume de a îmbunătăţi <whateveru’> respectiv:

  • one piece of shit sistem de operare Winblows Vizda – upgrade la pachetul de service nr. 1 (şurubelniţe, chei de 10, alea) în urma căruia ceva se futu (copyright Andreea Esca, a while ago) bine de tot. Lupte grele, recovery disc, repair the shit… a luat-o într-un final.
  • another piece of shit SO(B) Vizda – ăsta avea deja pachetul cu şurubelniţe şi chei franceze, problema fu cu un hard care cam cârâia; şi a cârâit el ce-a croncănit (nu, nu stau în Giuleşti) până s-a oprit. Şi când a pornit… ca un nesimţit, c-un mesaj m-a lovit – ceva de dulce cu un bootloader care-a fugit c-o artistă. Aceeaşi poveste cu recovery disc, aceleaşi lupte ca la Podu’ Înalt şi, într-un târziu (la propriu, era 3-4 dimineaţa), aceeaşi rezolvare miraculoasă.
  • asta e un pic mai veche dar merită menţionată aici, la secţiunea sisteme de operare făcute muci fără motiv – Ubuntu 8.04 pus peste 7.10 = dezastru. Nu mai vede cd-roame, are ‘şpemii de opţiuni la boot (2 kerneluri, deh), partiţiile de Winblows le vede când are chef etc. Deci sistemul de operare nambăr 3 futut cu graţie de mine, total aiurea.
  • cireaşa de pe tort, un upgrade de firmware la un DVD player prigonit (adică E-Boda) a eşuat lamentabil, din motive de neatenţie crasă – am ales versiunea greşită, pe care în mod normal nu trebuia s-o ia dar… a luat-o. Sau am luat-o eu (în mână). Şi cu E-Boda, şi cu DVD playerul cumpărat ca să-l înlocuiască – Philips, deştept, ştie HD, dar n-am boxe pentru mirificul lui sunet digital şi nici TV HD pentru pornachele 1080i.

Partea bună e că stricăciunile legate de Winblows au fost reversibile, aşa că acum mă lăfăi pe 2 Viste perfect funcţionale (pentru următoarele 2-3 zile, până mă mănâncă iar în dos), legate în reţea – altă chestie care mi-a luat o grămadă de timp, din cauză de diverse chestii care nu mergeau cum trebuie.

Ce învăţăminte trebuie trase din postul ăsta profund personal şi total inutil:

  1. if it ain’t broke… las-o vere aşa, n-o strica aiurea
  2. Windows Vista recovery disc te scoate din rahat dacă n-ai avut prezenţa de spirit să-ţi faci aşa ceva (sau să ştii unde-ai pus dvd-ul cu Vista, nu să-l pierzi ca mine)
  3. când păţeşti măgăriile astea una după alta, numai chef de scris pe blog nu mai ai. Şi când ai… îţi verşi amarul şi o iei de la capăt.

Citeste si...

Comments are closed.


aiurea.eu | aiureli despre nimic | Toate drepturile rezervate | Si stangurile la fel.
Atentie! Acest site (poate) contine (si) articole care nu au (aproape) nici o legatura cu realitatea.