Skip to content

Vista SP1 urăşte p2p

E singura concluzie la care am ajuns după lupte crâncene care-au durat o noapte-ntreagă. Pe scurt, pe bătrânul meu sistem desktop folosesc Ubuntu 8.04, care după nişte update-uri n-a mai vrut să pornească. Tot înjura ceva de o partiţie, încerca file system check de nebun, nush ce rahat nu-i convenea şi se restarta. Şi-uite-aşa m-a ţinut vreo oră, până mi-au venit dracii. Aşa că mi-am adus aminte de sărăcia de Vista pe care-o foloseam înainte pe PC şi care-a rămas pe loc, în caz de vreo problemă cu nenea Ubuntu (ca în cazul de faţă adică).

Pornesc Vista, face update-uri vreo oră, observ că aveam Service Pack 1 RC, îl dau jos, pun SP1 ăla final (total vreo 3 ore), după care trec la problema care mă ardea de când am dat drumul la PC – primele episoade din serialul The Tudors, din care-am urmărit câteva secvenţe pe HBO şi mi-a cam făcut cu ochiul. Aşa că pornesc uTorrent şi dau să-l descarc cumpăr de pe net. Surprise, blue screen! De fapt nu prea surprise că doar rulam Windows, care, fie el şi Vista, face pereche bună cu BSOD la orice oră.

Update la uTorrent – aceeaşi problemă. Trec la Azureus, care mă serveşte conştiincios de ceva vreme pe Ubuntu – same shit. M-am încăpăţânat, am revenit la o versiune mai veche de uTorrent, am pus ultima versiune beta – degeaba. Dau cu Google, văd că au şi alţii probleme, nu găsesc nicio soluţie şi renunţ. Mă întorc la Ubuntu, dau un fsck manual, am răbdare preţ de câteva restarturi şi reuşesc într-un final să iau episoadele care mă interesau. Asta după ce m-am luptat cu 2 sisteme de operare de pe la 12 noaptea până la 8 dimineaţa.

Tot ce pot să fac e să mă felicit că n-am pus SP1 şi pe laptop, care deocamdată se împacă bine cu porcăria de Vista. Şi să mă întreb dacă ştie cineva vreun patch, ceva, care să rezolve bullshitu’ ăsta…?!


Citeste si...


aiurea.eu | aiureli despre nimic | Toate drepturile rezervate | Si stangurile la fel.
Atentie! Acest site (poate) contine (si) articole care nu au (aproape) nici o legatura cu realitatea.