Stăteam şi cugetam adânc, admirând nişte fotografii care prezentau frumoasa noastră ţară, după ce în prealabil lecturasem despre ultimele aventuri ale călătorului Darius Groza prin Europa: oare dac-aş pleca într-o călătorie prin Românica dotat cu laptoape, telefoane, camere foto, cabluri usebe, niscaiva Aurei Vlaicu sau chiar Emineşti prin poznare, m-aş mai întoarce cu vreunul din obiectele astea în desagă?

Cu biştarii sigur nu, că i-aş cheltui pe autostop în prima zi. Doar n-o fi vreunul nebun să mă transporte gratis, chiar dacă motorina pe care o consumă bidiviul lui de tablă e plătită din banii firmei pentru care prestează. Românul e inventiv doar, tre’ să facă bani din orice şi cu investiţii minime. Pantalonii de pe mine sigur ar fi transformaţi în chiloţei tanga de câinii comunitari (sau ieşiţi de prin curţi) pe care-i iubim cu toţii, sculele din desagă ar poposi pe tarabă într-un talcioc imediat după ce mi-ar fi confiscate de compatrioţii noştri născuţi la 10 luni (9+1 la vopsitorie), încălţările s-ar uza din cauza gropilor din asfalt (sau le-aş pierde prin ele)…

O astfel de călătorie s-ar încheia probabil în maxim 72 de ore când, prăfuit şi cu maţele chiorăind de foame, m-aş târî sleit de puteri până la primul telefon public şi aş rosti cu ultima suflare: “Mami, vin’ de mă ia că-s rupt!”. Asta după ce m-aş ruga câteva ore de trecători să mă ajute cu un apel, desigur.

Hell yeah, Romania is my country!

[trilu-audio]http://www.trilulilu.ro/zzacka/58344c9e598e3c[/trilu-audio]


Citeste si...


@aiurea

Comentator foarte renumit pe scara lui de blog. Comentrollează orice, oricând şi fără să i-o ceară nimeni.

4 Comments

Simplu · 5 Mai, 2008 at 00:02

Saracia, influentele estice, 50 de ani de bezna comunista, toate astea reprezinta motivele pentru care suntem asa cum suntem. Probabil trebuie sa mai treaca inca 50 de ani pentru a ajunge la nivelul de civilizatie de afara si sa putem spune mandri: sunt roman!

Ultima însemnare a lui Simplu: Cele mai bune siteuri de torrente

claus · 5 Mai, 2008 at 00:26

Eu unul n-am nicio problema în a spune că sunt român. Aşa şpăgari şi ciorditori cum suntem, avem farmecul nostru (plus nenumărate ocazii de a face haz de necaz).

cb · 5 Mai, 2008 at 16:32

de acord, avem farmecul nostru si damful dispretului. Sunt roman din romania, sunt pui de dac si ma mandresc cu cravata mea de fost pionier… sa fim seriosi: cine se crede civilizat, mana sus! (poti propune si-o blogo-leapsa)

claus · 6 Mai, 2008 at 04:09

Pui de dac şi de roman (sau de alte popoare migratoare şi dătătoare la buci pe plaiuri mioritice). :D

Comments are closed.


aiurea.eu | aiureli despre nimic | Toate drepturile rezervate | Si stangurile la fel.
Atentie! Acest site (poate) contine (si) articole care nu au (aproape) nici o legatura cu realitatea.
Aiureli pe mail