Skip to content

“Părerea mea că…”

După titlu e clar că o să mă refer la fotbal, nu de alta dar toată lumea se pricepe la politică şi la “sportul rege”. De data asta însă o să încerc să văd partea plină a paharului, adică exact invers faţă de cum fac de obicei. Şi o să evidenţiez câteva aspecte pozitive (zic eu), din toată treaba asta cu Liga blatonică a lui Mitică şi câştigarea campionatului de către CFR Cluj:

– După 17 ani avem o campioană din afara Capitalei ceea ce e un pas înainte, după părerea mea, având în vedere că atâta vreme “provincialele” aproape că nu au contat în lupta pentru titlu (zic aproape pentru că, deşi n-au câştigat niciun titlu, au fost câteva echipe din provincie care i-au mai încurcat pe “granzi” în ultimii ani). Eu unul m-am cam săturat de eternele bătălii dintre Steaua, Dinamo şi Rapid, câştigate câteodată la masa verde sau la Golden Şpriţ.

– Becali poate învăţa din lecţia de anul ăsta că un campionat nu se câştigă totuşi cu brichete aruncate-n teren şi bani plimbaţi prin cârciumi. Cu blaturi da, dar asta ştia dinainte (ca toţi ceilalţi), numai că anul ăsta nu i-a mers până la capăt.

– O echipă mică dar cu ambiţii mari poate fi mai motivată decât o vedetă ca Steaua, care de obicei se cam culcă pe lauri înainte de termen. De acord, CFR s-a făcut de cacao anul trecut în UEFA, dar Steaua ce mari realizări a avut? A ajuns în grupe, unde a obţinut 1 punct în 6 meciuri! Cred că anul ăsta CFR va lua mai multe puncte decât Steaua anul trecut – ştiu, sunt singurul care crede asta dar vom vedea.

– În ultimii ani Steaua a cam luat chipul şi asemănarea patronului – majoritatea jucătorilor se ocupă mai mult de dat declaraţii aiurea decât de jucat fotbal. Poate duşul rece de anul ăsta îi mai aduce cu picioarele pe Pământ pe vajnicii războinici ai ciobanului miliardar (ăia care mai rămân, eu în locul lui Jiji aş face o curăţenie lucie în lot).

– Am şi eu ocazia să văd tricouri vişinii în Champions League, chiar dacă nu-s alea care trebuie (prietenii ştiu de ce)… :D


Citeste si...

4 thoughts on ““Părerea mea că…””

  1. taika, ma lasai de comentat comentariile: o scarba curoajoasa mi-a cuprins cam tot ce inseamna valoare si spirit sportiv. Nu intreba dece! PLS! As putea raspunde si as inflama alte bube coapte de la inceputul sezonului trecut. Totusi, succint, o sa zic asa: ‘parerea mea’ e ca anul asta s-a facut si mai mult blat decat in precedentul cand Dinamo lua titlul iar Rapid cupa (si supercupa). Datul cu parerea nu mai este apanajul miticilor de Dambovita ci si al personajelor de langa Bega sau Somes, Jiu sau Teleajen, ca deh! nesimtirea este o boala (chiar daca e nobila). O remarca: JijiMiji nu avrut sa bage bani in suveica LPF/FRF pt ca e an electoral, iar cascavalul trebuia sa mearga in filiale PiNG, nu prin carciumi… Inchei aci cu gandul ca anul asta o sa vaz (si live) meciuri de fotbal la EURO… nu doar declaratii cu ghilimele oteviste.

    Ultima însemnare a lui cb: undi? colea! cini? Colea.

  2. evident! se-apuca muccelmic sa stearga praful la liga si porcea sa-l prizeze :D dar ce?! ti s-a parut ca am zis ca anu’ trecut a fost curatel?

    Ultima însemnare a lui cb: undi? colea! cini? Colea.

Comments are closed.


aiurea.eu | aiureli despre nimic | Toate drepturile rezervate | Si stangurile la fel.
Atentie! Acest site (poate) contine (si) articole care nu au (aproape) nici o legatura cu realitatea.