Skip to content

De data asta mă duc

VoteMă enervează încrâncenarea unora de a le demonstra celor care nu se duc la vot că-s proÅŸti, dobitoci, cretini ÅŸi alte lighioane. Mă enervează pentru că majoritatea celor care ne dau lecÅ£ii de democraÅ£ie ÅŸi de exercitare a dreptului la vot (apropo, e drept, fraÅ£ilor, nu obligaÅ£ie!) habar n-au cu ce se mănâncă, la alegerile-astea ei urmând a se dezvirgina ca alegători. Asta în timp ce mulÅ£i dintre “proÅŸtii” care aleg să nu voteze s-au cam săturat de cât au tot băgat buletinele-n urnă degeaba.

Cu toate astea mâine mă duc la vot, în primul rând pentru că acum nu mai vorbim de referendumuri aiurea ÅŸi parlamentari europeni ci de primarii noÅŸtri pentru următorii 4 ani. Care vor fi, probabil, la fel de inutili ca ÅŸi cei de până acum, dar… pentru că speranÅ£a moare ultima, eu încă mai aÅŸtept momentul în care oraÅŸul ăsta va arăta mai bine. Nu mă-mbăt cu apă rece gândind că prin votul meu contribui la schimbarea asta în bine pentru că n-am de unde să ÅŸtiu ce vor face noii primari, dar vreau ca măcar să-i pot înjura ÅŸtiind că n-a votat altcineva pentru mine. AÅŸa că mâine îmi bag iar buletinu-n urnă ca să le pot băga ceva pe gât ălora care ne vor înÅŸela (iar) aÅŸteptările.

Åži n-o să votez nici vreun candidat care n-are nicio ÅŸansă, protestând astfel (oare?) împotriva fariseilor consacraÅ£i, cu toate că aÅŸa mă hotărâsem iniÅ£ial. Motivul e simplu – pentru mine e cam mare deranjul de a mă prezenta la vot, având ca domiciliu în acte tot casa părintească, unde nu mai stau de ani de zile. De cine mi-aÅŸ bate joc – de politicienii care, aleÅŸi sau nu, oricum prind niÅŸte funcÅ£ii pe undeva, sau de mine, care m-aÅŸ deplasa la vot numai ca să am de unde mă întoarce?

Până mâine studiez lista asta ÅŸi încerc să rezist tentaÅ£iei de a-i adăuga acolo pe toÅ£i candidaÅ£ii. Greu, dar nu imposibil…


Citeste si...


aiurea.eu | aiureli despre nimic | Toate drepturile rezervate | Si stangurile la fel.
Atentie! Acest site (poate) contine (si) articole care nu au (aproape) nici o legatura cu realitatea.