Skip to content

De data asta mă duc

VoteMă enervează încrâncenarea unora de a le demonstra celor care nu se duc la vot că-s proşti, dobitoci, cretini şi alte lighioane. Mă enervează pentru că majoritatea celor care ne dau lecţii de democraţie şi de exercitare a dreptului la vot (apropo, e drept, fraţilor, nu obligaţie!) habar n-au cu ce se mănâncă, la alegerile-astea ei urmând a se dezvirgina ca alegători. Asta în timp ce mulţi dintre “proştii” care aleg să nu voteze s-au cam săturat de cât au tot băgat buletinele-n urnă degeaba.

Cu toate astea mâine mă duc la vot, în primul rând pentru că acum nu mai vorbim de referendumuri aiurea şi parlamentari europeni ci de primarii noştri pentru următorii 4 ani. Care vor fi, probabil, la fel de inutili ca şi cei de până acum, dar… pentru că speranţa moare ultima, eu încă mai aştept momentul în care oraşul ăsta va arăta mai bine. Nu mă-mbăt cu apă rece gândind că prin votul meu contribui la schimbarea asta în bine pentru că n-am de unde să ştiu ce vor face noii primari, dar vreau ca măcar să-i pot înjura ştiind că n-a votat altcineva pentru mine. Aşa că mâine îmi bag iar buletinu-n urnă ca să le pot băga ceva pe gât ălora care ne vor înşela (iar) aşteptările.

Şi n-o să votez nici vreun candidat care n-are nicio şansă, protestând astfel (oare?) împotriva fariseilor consacraţi, cu toate că aşa mă hotărâsem iniţial. Motivul e simplu – pentru mine e cam mare deranjul de a mă prezenta la vot, având ca domiciliu în acte tot casa părintească, unde nu mai stau de ani de zile. De cine mi-aş bate joc – de politicienii care, aleşi sau nu, oricum prind nişte funcţii pe undeva, sau de mine, care m-aş deplasa la vot numai ca să am de unde mă întoarce?

Până mâine studiez lista asta şi încerc să rezist tentaţiei de a-i adăuga acolo pe toţi candidaţii. Greu, dar nu imposibil…


Citeste si...


aiurea.eu | aiureli despre nimic | Toate drepturile rezervate | Si stangurile la fel.
Atentie! Acest site (poate) contine (si) articole care nu au (aproape) nici o legatura cu realitatea.