Skip to content

Spam-ul şi găzduirea web

Că spammerii n-au prea multe-n tărtăcuţă cred că se ştie. Că în general se face reclamă prin mesaje nesolicitate la servicii, produse sau saituri de cacao cred că iarăşi se ştie. Că mulţi preferă forma asta de promovare în detrimentul unei campanii publicitare ştim de asemenea toţi. Că eu n-aş cumpăra însă niciodată nimic de la spammerii care-mi violează liniştea căsuţelor de mail zilnic probabil că ştiu numai eu şi cine-mi mai citeşte aberaţiile din când în când.

Aşadar, vreau s-o anunţ pe această cale pe doamna/domnişoara/spammeriţa care mi-a trimis mail-ul din poza de mai jos că pierde timpul trimiţând asemenea reclame. Dacă presupunem prin absurd că aş putea trece peste faptul că mesajul respectiv e nesolicitat pentru că vine de la o cucoană, peste faptul că saitul ăla e sub orice critica nu pot trece, pentru că şi serviciile lor sunt probabil la fel. Şi o să explic şi de ce spun asta:

 • nu văd pe nicăieri un nume de firmă, nişte date de identificare, măcar un nr. de telefon, ceva; cine dracu mai cumpără în ziua de azi, chiar şi în România, hosting de la fantome?
 • cPanel demo server duce aici; ăla e demo, un Plesk tras în poză şi prezentat ca fiind cPanel? :)) Bine că aţi securizat URL-ul, ca să le dea impresia fraierilor că intră cu-adevărat într-un panou de control.
 • domeniul e înregistrat pe persoană fizică, lucru care nu m-ar fi deranjat dacă ar fi fost totuşi ceva date de firmă pe sait; cum nu sunt, eu unul am impresia că marea firmă de hosting e de fapt un tânăr licean (cel mult) care vrea să-şi completeze alocaţia vânzând hosting.
 • mărturiile alea nu valorează nici doi bani în forma în care sunt prezentate – “vai ce hosting mi-a oferit firma SlowX, am orgasm de câte ori dau refresh la saitu’ meu!”, semnat Gigi B. Vreau şi eu un nume întreg (sau chiar firmă), o adresă de site, ca să văd că nea Gigi B. ăla chiar există şi e găzduit de voi.
 • dacă mă duc în pagina de contact de exemplu, meniurile (ăla de sus şi ăla de jos) devin total inutile pentru că duc spre un sait care nu există; domeniul există dar saitul nu, aşa că atenţie la ce dracu copiaţi că vă faceţi de cacao.

Mă opresc aici că nu mă plăteşte nimeni să fac review-uri saiturilor de 2 lei ale spammerilor. Concluzia e simplă: dragă spammeriţă Daniela Iordache, nu mai arunca în stânga şi-n dreapta cu mail-uri ca ăsta de mai jos, n-ai ce vinde!

Spam

PS: acelaşi sfat şi pentru spammerul Horaţiu Petrescu, spammer care-mi propune diverse servicii de “Optimizare pentru Motoarele de Cautare” (cam multe majuscule pentru limba română, monşer) de sub umbrela aceleiaşi firme (inexistente probabil).


Citeste si...

7 thoughts on “Spam-ul şi găzduirea web”

 1. ce ti-e si cu spamerii astia…
  Totusi, s-ar putea sa gresesti citind email-urile astea. Asa le confirmi validitatea adresei tale si le dai impresia ca sunt bagati in seama.

 2. nu cumva sunt incantati de faptul ca vrand-nevrand le faci trafic pe site lor? iar asta ar conta la un raport pt spatiu de publicitate sau campanie bannere (eventual)? ca daca ne referim la adword (cu google sau altii indigeni) e mai greu… muuuult mai greu. Anycase, de-aia s-a inventat ‘spam’, ‘junk’ sau alte denumiri de foldere din contul de e-mail, sa poata aduna si gestiona domenii de pe care se face ‘publicitate fortata’ sau ‘informare nedorita’… Referitor la subiectul ‘hosting’ sunt multi provideri de cacat care dau voie la toti inaptii sa se faca revanzatori de servicii… stii tu mai bine cateva nume

  cB a scris ultima oară: OTAN ăn baum

 3. @Avatare: Prefer să-i bag în seamă aşa decât să mă fac că nu există. Poate cine ştie, într-o zi se plictisesc…

  @cB: Spam-ul e aiurea, aici e aiurea.eu. Astfel de mail-uri se citesc, se comentează aici după care se marchează ca spam. Alea două link-uri (cu nofollow) contează din tot ce-am înşirat eu aici?

 4. Ce cretini:))!!! Culmea, eu care caut hosting (m-am oprit la hostmonster, deocamdată) nu contez? Pe mine de ce nu mă spamează nimeni cu oferte din astea miracrulos de tentante:)))!!

  P.S. “Că eu n-aş cumpăra însă niciodată nimic de la spammerii care-mi violează liniştea căsuţelor de mail zilnic probabil că ştiu numai eu şi cine-mi mai citeşte aberaţiile din când în când”. Greşeală impardonabilă, ce aberaţii? Aiureli, mon ami, aiureli, de ce dai în brand!!!:D

  INconstantIN a scris ultima oară: Appearances are always deceitful

Comments are closed.


aiurea.eu | aiureli despre nimic | Toate drepturile rezervate | Si stangurile la fel.
Atentie! Acest site (poate) contine (si) articole care nu au (aproape) nici o legatura cu realitatea.