Skip to content

De azi sunt Hardy

My desktop on HardyDupă lupte seculare care au durat ore bune am reuşit să fac şi eu upgrade la Ubuntu 8.04 (Hardy Heron). A durat aşa mult (să fiu sincer nu ştiu exact cât, am început aseară pe la 7, după 3 ore m-am plictisit şi am continuat azi) probabil din cauză de utilizator care se plimbă de la Ubuntu pe desktop la Vista pe laptop şi s-a zăpăcit de tot. M-am luptat corp la corp şi genunchi în ouă cu o eroare căreia am reuşit să-i dau de cap într-un moment de luciditate: căuta ultimele 3 fişiere pe cd şi nu le găsea. S-a rezolvat scoţând cdrom-ul de la sursele pentru third party shits.

Prima chestie care m-a enervat e că, în loc de o versiune stabilă de Firefox, Hardy are inclusă ultima versiune beta (3.0b5), fapt care mi-a aruncat la coş jumătate din extensiile pe care le foloseam, inclusiv Google toolbar. A doua chestie care m-a scos din sărite a fost sunetul, care nu mai voia să funcţioneze cu niciun chip. Am schimbat driverul până am dat de unul care a mers, după care m-am luat la trântă cu Amarok, care nu mai funcţiona nici el. L-am rezolvat şi pe-ăla într-un final, alegând la output plugin alsa (înainte mergeam pe pulseaudio care tocmai în versiunea asta nu mai vrea). La primul restart probabil că va trebui să reconfigurez sunetul (am păţit-o şi în 7.10) dar asta e, îi dau eu de cap iar.

Din păcate nici Ubuntu 8.04 nu reuşeşte, după părerea mea, să fie linux for human beings, aşa cum se laudă. Încă ai nevoie de cunoştinţe mult mai vaste decât un utilizator de Windows ca să-l foloseşti fără probleme, fapt care îi va ţine departe de Linux pe majoritatea utilizatorilor de PC încă mulţi ani de-acum încolo, zic eu.

Pe măsură ce mă mai lovesc de una-alta poate revin asupra subiectului.


aiurea.eu | aiureli despre nimic | Toate drepturile rezervate | Si stangurile la fel.
Atentie! Acest site (poate) contine (si) articole care nu au (aproape) nici o legatura cu realitatea.