Skip to content

Ajutor? Nu prea…

  • by

Când m-am hotărât să mă las de fumat am început să bântui şi pe site-urile cu sfaturi pentru cei care vor să renunţe la otravă tutun. La un moment dat am dat de unul ceva mai răsărit – iniţiativă a Uniunii Europene, chestii-socoteli – şi m-am înscris la newsletter pentru a primi măreţele sfaturi (cică 25 la număr timp de 2 luni) prin e-mail.

Fiecare e-mail va oferi sfaturi şi informaţii personalizate pentru a ajuta utilizatorul Web să renunţe la fumat. „Asistentul HELP” este un instrument eficient, amuzant şi uşor de utilizat pentru a-i ajuta pe tineri să renunţe la fumat.

De la primul mail mi-am dat seama că vrăjelile alea de sfaturi n-or să ţină la mine, de fapt cred că la niciun fumător înveterat. Poate ţin la americani sau prin alte părţi dar sunt convins că românii, aşa ţigani şi hoţi cum sunt ei, au ceva mai multă minte. Sau aveau, până să importe obiceiurile altora (shrinks, therapy & shit)…

Exemplu de mail care nu numai că nu te ajută dar îţi găseşte şi scuze pentru scăpări, încurajându-te astfel să mai tragi câte-un fum, că doar n-o fi foc:

Bună ziua Claudiu,

Să abordăm un subiect delicat: recidiva temporară, adică „împrumutarea” ţigării unui prieten sau chiar fumatul unei ţigări întregi. Da, se poate întâmpla… şi ceea ce trebuie să ştiţi este că nu e o catastrofă! […]

Cum procedaţi în caz de recidivă temporară?

Încercaţi să nu vă învinovăţiţi, gândiţi pozitiv: gândiţi-vă la eforturile pe care le-aţi depus de când aţi renunţat şi la avantajele pe care le simţiţi (vom reveni la acestea în curând); amintiţi-vă principalele motive (vom reveni şi la acestea în curând).

WTF? Înţeleg că orice “pacient” aflat în tratament trebuie luat uşor ca să nu se sperie, dar totuşi… cum dracu să motivezi un fumător care vrea să renunţe spunându-i că nu e nicio nenorocire dac-a mai tras câte-un fum? Pe mine unul m-ar motiva să m-apuc iar de fumat, că doar nu e o catastrofă, n-am de ce să mă învinovăţesc, pot încerca să mă las iar de 2-3 ori până la sfărşitul zilei, nu? :))

Noroc că nu mă iau după ăştia, altfel nu încheiam peste puţin timp ziua cu numărul 8 fără tutun…


Citeste si...


aiurea.eu | aiureli despre nimic | Toate drepturile rezervate | Si stangurile la fel.
Atentie! Acest site (poate) contine (si) articole care nu au (aproape) nici o legatura cu realitatea.
Aiureli pe mail