Skip to content

Turism made in România

La sfârşitul săptămânii trecute am făcut o plimbare până la Bran, oarecum cu treabă. Soare, frumos, piscurile încâ înzăpezite, un pic de ceaţă pe alocuri, ceva ploaie, una peste alta vreme destul de frumoasă pentru începutul lunii martie. Era păcat să stăm într-un loc aşa că ne-am plimbat niţel prin zonă, una dintre destinaţii fiind peştera Dâmbovicioara.

Foarte frumoasă zona dar îţi cam piere cheful imediat cum intri pe Cheile Dâmbovicioarei. Drumul infect, oarecum scuzabil dacă ne gândim că suntem la munte, dar deloc scuzabil având în vedere că se plăteşte o taxă de 1 leu/persoană pentru accesul în defileu. Taxă din care se plătesc probabil salariile celor care o încasează, pentru drumul vai de mama lui m-aş mira să se cheltuie vreun ban. În fine, 1 leu e o sumă infimă, o plăteşti şi te duci mai departe până la peşteră.

Nu-mi mai amintesc exact cât de mare şi de frumoasă e peştera respectivă (am mai vizitat-o acum foarte mult timp) şi probabil că nici n-o să aflu prea curând, având în vedere că cea mai mare parte a ei e închisă. Unii ziceau că pentru conservare, alţii că se lucrează şi e periculos să permită accesul vizitatorilor, cert e că din măreaţa peşteră se vizitează o mică parte, în care nu vezi nimic deosebit. Taxa pentru accesul în peşteră însă o plăteşti, 5 lei de persoană. Facând un calcul scurt rezultă că pentru 2 persoane plăteşti 12 lei – accesul în defileu + intrarea în peşteră – bani pentru care nu te bucuri decât de peisaj, de o bucăţică de peşteră şi de drumul plin de gropi. Afacere, nu?

Peşteră închisă

Anul ăsta îmi propun să nu-l mai înjur pe Mazăre pentru taxa de acces în Mamaia, măcar ăla a mai schimbat faţa staţiunii de când încasează bani de la turişti. Sunt curios ce fac cu banii cei din Dâmbovicioara… oare îşi trag şmecherii vile cu ei?

1 thought on “Turism made in România”

  1. smacherii zonali doresc sa se pricopseasca cu orice chip, din orice taxa. Slava Domnului ca inca nu avem cretinoizi care-si revendica gaurile patriei pt construirea de vile, palate sau conace in subteran… dar cum toate au un inceput, astept baronii cu sugestii ;)

    kala a scris ultima oară: weekend cu Ken Leee

Comments are closed.


aiurea.eu | aiureli despre nimic | Toate drepturile rezervate | Si stangurile la fel.
Atentie! Acest site (poate) contine (si) articole care nu au (aproape) nici o legatura cu realitatea.