Skip to content

Micul gigant în călduri

  • by

Pentru că lăudam la un moment dat o nouă achiziţie, revin cu un post mai puţin laudativ la adresa “micului gigant”. Ca orice laptop (aproape), trebuia să aibă şi ăsta o bubă legată de ventilaţie şi chiar mă miram în primele zile de utilizare că nu prea se încinge. Cum de vreo săptămână m-am cam mutat pe el şi l-am forjat cam 12 din 24, am început să-i constat şi defectele, principalul fiind că după un timp de funcţionare se închidea brusc. Prilej de înjurături, blesteme, băgări de organe şi alte cuvinte frumoase la adresa producătorilor cu ochi mici şi oblici care au zămislit micul Acer Aspire 5315.

Dă-i cu cel mai bun prieten al internautului, scormoneşte forumurile străine, înjură iar… Într-un final am găsit şi rezolvarea problemei – se pare că nenea laptopul ăsta se zăpăceşte complet după ce revine din stand-by sau hibernare şi nu mai ştie să-i zică ventilatorului când şi cât să funcţioneze, aşa că şandramaua se încinge până la maximul suportabil şi se închide. Inutil să spun că nu numai eu am înjurat, unii chiar au returnat produsele pentru beleaua asta (prin alte ţări, aici mă îndoiesc că mi l-ar primi cineva înapoi pentru aşa ceva).

Rezolvarea e simplă dar nu prea ortodoxă, după părerea mea, pentru că te forţează să instalezi şi să rulezi de fiecare dată când lucrezi pe laptop o aplicaţie de la Acer, care mai haleşte şi aia ceva memorie. Aplicaţia face parte din suita Empowering Technology (pe care bănuiesc că ar fi trebuit s-o am pe cd-ul cu drivere, nu să descarc 2 ore la ea de ftp-ul Acer care merge ca dracu) şi se numeşte ePowerManager. Versiunea pentru Vista am găsit-o cam greu, tot cu Google, că saitul Acer e cam făcut cu picioarele. Undeva în josul paginii e şi un link către FTP, pe care se găsesc drivere, aplicaţii şi manuale pentru cam toate modelele de notebook de la Acer.

Mai sunt ceva aplicaţii pe-acolo, poate vorbesc altă dată despre ele dacă e cazul. Pentru problema cu încălzitul e nevoie de eFramework şi ePowerManager. De menţionat că trebuie răbdare muuultă, descărcând aplicaţiile alea de-acolo mi-am adus aminte de vremurile când mă chinuiam cu o conexiune dial-up…


Citeste si...


aiurea.eu | aiureli despre nimic | Toate drepturile rezervate | Si stangurile la fel.
Atentie! Acest site (poate) contine (si) articole care nu au (aproape) nici o legatura cu realitatea.
Aiureli pe mail