Skip to content

La pândă

Deşi unii mă consideră destul de priceput la cumpărături, am luat ceva ţepe la viaţa mea cu diverse produse sau comercianţi, în special în ce priveşte preţurile. Mă hotăram să cumpăr ceva, căutam magazinul care oferea cel mai bun preţ în cele mai bune condiţii şi achiziţionam produsul respectiv. După care, evident, îl găseam în altă parte mai ieftin, cu garanţie mai mare sau cu vreun cadou ataşat. Asta pentru că de obicei când văd ceva care-mi place mă hotărăsc rapid să mi-l iau şi acţionez în consecinţă.

De la o vreme însă am schimbat tactica – stau la pândă. Pun ochii pe produs, rup netul ca să văd cine-l comercializează, mă orientez către 2-3 comercianÅ£i care oferă condiÅ£ii mai bune ÅŸi urmăresc câteva zile (sau chiar săptămâni) ce se întâmplă. De obicei preÅ£urile scad, ocazional mai apare ÅŸi câte un bonus, dar cel mai important lucru e că apar păreri ale altor posesori de asemenea produse. Pe forumuri, bloguri, în paginile magazinelor online, lumea începe să posteze despre experienÅ£ele cu produsul respectiv, dacă ai suficientă răbdare ÅŸi nu-l cumperi imediat ce a fost lansat. BineînÅ£eles, mulÅ£i îşi dau cu părerea studiind doar pozele ÅŸi caracteristicile tehnice, nici pomeneală să ÅŸi cumpere produsul respectiv ca să poată avea o opinie obiectivă, dar sunt ÅŸi câţiva care scriu review-uri în urma experienÅ£elor personale, cu intenÅ£ia de a-i ajuta ÅŸi pe alÅ£ii să facă o alegere bună.

AÅŸadar, acum pândesc de vreo 3 săptămâni un monitor LCD de 22″. Am citit review-uri, am studiat caracteristici, m-am convins că monitorul respectiv merită să înlocuiască vechiul meu Samsung SyncMaster 710N, care încă-ÅŸi face treaba destul de bine dar a devenit cam mic pentru ochii mei din ce în ce mai obosiÅ£i. Åži se pare că pânda asta dă roade, de când am început să dau târcoale monitorului respectiv deja preÅ£ul lui s-a redus cu aproape 100 de lei.

ÃŽl mai pândesc vreme de încă vreo 20 de lei ÅŸi trec la atac…

2 thoughts on “La pândă”

Comments are closed.


aiurea.eu | aiureli despre nimic | Toate drepturile rezervate | Si stangurile la fel.
Atentie! Acest site (poate) contine (si) articole care nu au (aproape) nici o legatura cu realitatea.