Skip to content

Clientul nostru, fraierul nostru

Acum ceva timp m-a rugat cineva să fiu şi eu prezent când veneau băieţii să-i tragă net. Reţea de cartier cu maxim 10 abonaţi (după estimările mele), patron plin de fumuri şi băşini, cu aere de mare guru într-ale internetului. Au venit, au studiat terenul, s-au umplut de draci instant când au aflat că nu trebuie să găurească tâmplăria de PVC, după care au stabilit: venim cu cablul prin aerisirea din debara, traversăm holul şi ajungem cu el unde trebuie.

Zis şi făcut… Trag ei cablul, îl înşiră elegant prin toată casa, îl mufează-n placa de reţea şi… de-aici începe circul! Net nu era de nicio culoare dar specialiştii se încăpăţânau să susţină că nu e vina lor, are ceva PC-ul. Pentru că placa de reţea o achiziţionasem tot de la ei, o schimbă gagiii, power on… tot nu era net. Şi se pune nene patronul cel negricios şi mare guru pe un scandal… că el pierde timpul, că îşi bagă picioarele şi nu-i mai trebuie, că dacă ştia nu se mai băga, ş.a.m.d. Bineînţeles că m-am enervat şi am început să zbier mai tare decât nenea, explicându-i că totuşi eu sunt clientul şi că-mi pot băga picioarele-n serviciile lui instant, mai sunt şi alţi provideri mult mai serioşi.

În fine, după ceva parlamentări, zbierete şi înjurături, aduc ăia o sculă, măsoară cu ea şi constată că era de la ei. Se duce unul dintre gigei până la switch, schimbă mufa, o schimbă şi p-aia de intra în placa de reţea şi… vine netul! Marele guru o lasă mai moale dar nici pomeneală de scuze, o ţinea tot p-a lui că mai bine nu se băga.

După vreun an, în locaţia respectivă se schimbă providerul de internet. Asta pentru că, după vreo 15 ani în care Astral (acum UPC) şi RCS (acum RCS & RDS) au respectat împărţirea zonelor din Bucureşti, mai nou au decis să se calce pe bătături şi să dea năvală în blocurile în care deţinea exclusivitatea concurenţa, cu oferte tentante. Aşa că s-a renunţat la negriciosul provider de cartier şi s-a trecut la RDS FiberLink, cu telefon moca şi tot tacâmul (mai puţin mobil, cică deja au epuizat stocurile de chinezării cumpărate la kil). De data asta n-am mai fost prezent dar am aflat cu stupoare că şi gigeiii de la RDS au făcut cam acelaşi circ: că aia nu merge dar nu e vina lor, că e târziu şi-s obosiţi, că mai au de mers în câteva locuri şi n-au timp să configureze netul, că nu e de la ei ci de la PC. Alţi idioţi, acelaşi stil, cu diferenţa că ăştia nu puteau să ameninţe că-şi iau jucăriile şi pleacă, era deja semnat contractul.

Stau şi mă întreb, ca unul care a avut de-a face cu diverşi prestatori de servicii în mândra noastră ţară: câţi ani ne mai trebuie frate ca să înţelegem că de fapt clientul nostru e stăpânul nostru, nu fraierul nostru? Că de-aia ne plăteşte, ca să-i prestăm un serviciu de calitate, cu calm, oferind suport tehnic, nu ca să suporte dracii oricărui idiot pe care nu l-a dus capul decât să tragă sârme pe blocuri şi să sertizeze cabluri?

Nea Brucane, matale te-ai dus să-ţi bei cafeaua cu prietenul Nea Nicu, noi tot stupid people am rămas…


aiurea.eu | aiureli despre nimic | Toate drepturile rezervate | Si stangurile la fel.
Atentie! Acest site (poate) contine (si) articole care nu au (aproape) nici o legatura cu realitatea.