O discuţie interesantă şi oarecum aprinsă pe tema nou înfiinţatei cooperative Kosovo mi-a dat o idee la fel de creaţă şi aiurea ca toate ideile pe care le am de la un timp: înfiinţarea Republicii Bercenia şi anexarea de către aceasta a Cartierului Tineretului. Capitala va fi în Orăşelul Copiilor, care e la fel de varză ca tot Bucureştiul, iar Guvernul Provizoriu de Uniune Cartierească se va instala în Palatul Polivalent.

Cu puţin (putzin, nu Putin) noroc şi ajutaţi de un consum adecvat de fasole, în câţiva ani, producţia de gaze naturale a Republicii Bercenia va atrage atenţia tuturor asupra micului (dar vânjosului) nostru stat, în special a Rusiei, care va dori să-l anexeze. În acel moment de răscruce, va interveni Unchiul Sam, care va realiza brusc că anexarea Cartierului Tineretului a fost la fel de mârşavă ca tentativa lui Saddam Hussein de a pune laba pe Kuweit. Ca urmare, preşedintele SUA, domnul Hillary Clinton, va hotărî, împreună cu Organizaţia Naţiunilor Uşchite, că în Republica Bercenia sunt încălcate flagrant drepturile aurolacilor şi va ordona atacul asupra micului nostru stat.

După lupte seculare care vor dura cam cât domnia lui Ilici (cca. 3 mandate), Republica Bercenia va fi cucerită, împlinindu-se astfel visul de veacuri al românilor: eliberarea lor de către americani. Bercenia va fi împânzită de trupele speciale de menţinere a păcii (sau de creştere a colesterolului) KFC şi McDonald’s, fapt care va face ca producţia de gaze din aceste teritorii să se dubleze an de an (din cauza balonării). Bineînţeles, după ce pacea va fi instaurată definitiv, la conducerea Republicii va fi numit un locuitor al asupritului Cartier al Tineretului, fapt care va conduce, într-un final, la desprinderea acestui cartier de Bercenia şi la transformarea lui în stat independent.

Şi vom trăi fericiţi până la adânci bătrâneţi (maximum 35 de ani), consumând produse americane şi creând precedente pentru toate celelalte cartiere ale Bucureştiului, care vor deveni, rând pe rând, state independente. Inclusiv Ferentari, care va deveni primul stat nelocuit din Europa, toţi locuitorii lui emigrând în statele vecine – doar n-o să se fure între ei, nu?


Citeste si...


@aiurea

Comentator foarte renumit pe scara lui de blog. Comentrollează orice, oricând şi fără să i-o ceară nimeni.

4 Comments

kala · 19 Februarie, 2008 at 13:42

duci in derizoriu si minimizezi istoria. Buna, rea, providentiala sau inlacrimata… se intampla langa noi, cu noi, pt noi… Incerci o parabola si nu ma prind? Si daca da, pune si tu un Putin care face si desface cartiere in Bercenia Land…

kala a scris ultima oară: make up history

claus · 19 Februarie, 2008 at 13:44

Hmmm… dacă scriam că Tineretului anexează Berceni cred că îţi convenea, nu? :D

INconstantIN · 19 Februarie, 2008 at 21:07

Cam acelasi lucru se intampla si in realitate, doar ca scara este mai mare! Azi citeam despre multiplele conventii ONU si am redescoperit cat de mult isi bat joc americanii de tot ceea ce altii se screm sa respecte in cadrul preverilor International Law:D. Mi-a placut aceasta analogie!

INconstantIN a scris ultima oară: Datorită piesei retrase de Cătălin Josan, Rednex şi Ro-Mania intră în finala Eurovision 2008 România

claus · 19 Februarie, 2008 at 22:40

Se intampla mult mai multe in realitate. Imi place ca mandrii nostri guvernanti acum reactioneaza, cu Transnistria au lasat-o moarta demult. Ca si ai vostri de altfel.

Comments are closed.


aiurea.eu | aiureli despre nimic | Toate drepturile rezervate | Si stangurile la fel.
Atentie! Acest site (poate) contine (si) articole care nu au (aproape) nici o legatura cu realitatea.
Aiureli pe mail