Skip to content

Bercenia

O discuţie interesantă şi oarecum aprinsă pe tema nou înfiinţatei cooperative Kosovo mi-a dat o idee la fel de creaţă şi aiurea ca toate ideile pe care le am de la un timp: înfiinţarea Republicii Bercenia şi anexarea de către aceasta a Cartierului Tineretului. Capitala va fi în Orăşelul Copiilor, care e la fel de varză ca tot Bucureştiul, iar Guvernul Provizoriu de Uniune Cartierească se va instala în Palatul Polivalent.

Cu puţin (putzin, nu Putin) noroc şi ajutaţi de un consum adecvat de fasole, în câţiva ani, producţia de gaze naturale a Republicii Bercenia va atrage atenţia tuturor asupra micului (dar vânjosului) nostru stat, în special a Rusiei, care va dori să-l anexeze. În acel moment de răscruce, va interveni Unchiul Sam, care va realiza brusc că anexarea Cartierului Tineretului a fost la fel de mârşavă ca tentativa lui Saddam Hussein de a pune laba pe Kuweit. Ca urmare, preşedintele SUA, domnul Hillary Clinton, va hotărî, împreună cu Organizaţia Naţiunilor Uşchite, că în Republica Bercenia sunt încălcate flagrant drepturile aurolacilor şi va ordona atacul asupra micului nostru stat.

După lupte seculare care vor dura cam cât domnia lui Ilici (cca. 3 mandate), Republica Bercenia va fi cucerită, împlinindu-se astfel visul de veacuri al românilor: eliberarea lor de către americani. Bercenia va fi împânzită de trupele speciale de menÅ£inere a păcii (sau de creÅŸtere a colesterolului) KFC ÅŸi McDonald’s, fapt care va face ca producÅ£ia de gaze din aceste teritorii să se dubleze an de an (din cauza balonării). BineînÅ£eles, după ce pacea va fi instaurată definitiv, la conducerea Republicii va fi numit un locuitor al asupritului Cartier al Tineretului, fapt care va duce, într-un final, la desprinderea acestui cartier de Bercenia ÅŸi la transformarea lui în stat independent.

Åži vom trăi fericiÅ£i până la adânci bătrâneÅ£i (maximum 35 de ani), consumând produse americane ÅŸi creând precedente pentru toate celelalte cartiere ale BucureÅŸtiului, care vor deveni, rând pe rând, state independente. Inclusiv Ferentari, care va deveni primul stat nelocuit din Europa, toÅ£i locuitorii lui emigrând în statele vecine – doar n-o să se fure între ei, nu?

4 thoughts on “Bercenia”

  1. duci in derizoriu si minimizezi istoria. Buna, rea, providentiala sau inlacrimata… se intampla langa noi, cu noi, pt noi… Incerci o parabola si nu ma prind? Si daca da, pune si tu un Putin care face si desface cartiere in Bercenia Land…

    kala a scris ultima oară: make up history

  2. Se intampla mult mai multe in realitate. Imi place ca mandrii nostri guvernanti acum reactioneaza, cu Transnistria au lasat-o moarta demult. Ca si ai vostri de altfel.

Comments are closed.


aiurea.eu | aiureli despre nimic | Toate drepturile rezervate | Si stangurile la fel.
Atentie! Acest site (poate) contine (si) articole care nu au (aproape) nici o legatura cu realitatea.