Skip to content

Tutoriale şi licenţe

  • by

Sunt câteva “nişe” foarte atractive pentru cei care vor să înceapă un blog, mai ales pentru cei care-şi propun să scoată şi bani din ele. O să mă refer numai la una dintre ele, şi-anume la tutorialele (după cum se vede, cuvânt inexistent în DEX, ar trebui ori să-l introducem, ori să nu-l mai folosim) pentru Photoshop. Pe zi ce trece apar tot mai multe bloguri pe tema asta, unele dintre ele bine scrise şi chiar utile. Desigur, mai sunt şi altele făcute cu copy/paste sau cu articole preluate de pe bloguri străine şi traduse, dar nu la asta vreau să mă refer.

Două întrebari le-aş pune utilizatorilor de Photoshop din România care au bloguri de tutoriale:

  • aveţi licenţe pentru produsele Adobe (Photoshop, ImageReady, etc.) pe care le folosiţi şi pentru care faceţi tutoriale?
  • de ce nu face nimeni tutoriale pentru Gimp, o alternativă mai slabă la Photoshop dar gratuită?

Pun întrebările astea pentru că sunt convins că în România îşi permit foarte puţini să cumpere astfel de programe, dar se pare că toată lumea se pricepe la ele. Nu vreau să mă înţeleagă nimeni greşit, îi apreciez pe cei care se pricep la utilizarea programelor respective, mai ales dacă sunt în stare să scrie şi tutoriale bune, ajutându-i astfel şi pe alţii. În acelaşi timp însă, sunt convins că programele gratuite sau open source n-au căutare la noi tocmai din cauza pirateriei.


Citeste si...


aiurea.eu | aiureli despre nimic | Toate drepturile rezervate | Si stangurile la fel.
Atentie! Acest site (poate) contine (si) articole care nu au (aproape) nici o legatura cu realitatea.
Aiureli pe mail