Skip to content

Românii şi imaginaţia

O căutare pe Google după “statusuri messenger” mi-a întors peste un milion de rezultate. Nici nu mă mir, la cât de popular e Yahoo! messenger la noi, e clar că saiturile care se referă într-un fel sau altul la mijlocul ăsta de comunicare apar ca ciupercile după ploaie. Şi unele au chiar succes, dacă e să măsurăm succesul în numărul de vizitatori.

Ce mă miră însă, sau mai bine zis mă întristează, e că românul pare că şi-a pierdut imaginaţia. Nu mai suntem în stare să născocim singuri nici măcar un status de messenger sau o urare de sărbători, le căutăm pe Google şi scăpăm de griji. Nu contează că mai sunt N persoane care folosesc acelaşi status în acelaşi timp cu tine, l-ai văzut pe un sait şi ţi-a plăcut – îl foloseşti. De ce să-ţi mai pui mintea la contribuţie ca să vii cu ceva original, dai un click şi găseşti N statusuri cool, tocmai bune de rupt gura târgului.

O nenorocire chiar mai mare e însă faptul că succesul saiturilor respective creşte direct proporţional cu imbecilitatea statusurilor prezente pe el. Şi o să dau doar un exemplu cules de pe un astfel de sait, dintr-un post cu 42 de comentarii (!), toate laudative, bineînţeles:

DND – Dorm Nu Deranja ca ma cac in gura ta!

Recunosc, trebuie să ai imaginaţie bogată ca să vii cu aşa ceva. Sau bolnavă…


Citeste si...


aiurea.eu | aiureli despre nimic | Toate drepturile rezervate | Si stangurile la fel.
Atentie! Acest site (poate) contine (si) articole care nu au (aproape) nici o legatura cu realitatea.