Citeam mai deunăzi aici că poţi face cerere la RDS pentru deblocarea portului 25, ceea ce înseamnă că poţi folosi propriul server de SMTP pentru trimiterea de e-mail-uri, în loc de cel al RDS-ului. Deşi nu mai folosesc de ceva vreme niciun client de mail am făcut şi eu cerere, mai mult pentru că eram curios dacă mi-o acceptă.

M-am holbat juma’ de oră la formularul de acolo, în căutarea unor argumente cât mai solide pentru băieţii veseli – ţi se cer motivele pentru care vrei deblocarea SMTP şi, opţional, să spui ce antivirus/antispyware/firewall foloseşti. După ce mi-am încins ceva neuronii, le-am explicat în două vorbe că plătesc nişte conturi de găzduire şi vreau să beneficiez de toate facilităţile lor, nu să folosesc smtp.rdslink.ro pentru a-mi trimite mail-urile.

După o zi… surpriză, cererea mi-a fost acceptată! O fi contat şi faptul că am specificat acolo că folosesc Linux? Habar n-am, dar am senzaţia că RDS începe să capete faţă umană. Dacă ar mai actualiza şi facturile în contul de la rdslink.ro/admin, parcă ar începe să-şi justifice utilitatea interfaţa aia de administrare. Ultima factură care-mi apare acolo era scadentă la 30.10.2007 şi figurează ca neplătită, deşi am achitat-o de vreo lună jumate…


@aiurea

Comentator foarte renumit pe scara lui de blog. Comentrollează orice, oricând şi fără să i-o ceară nimeni.

7 Comments

Emil · 18 Ianuarie, 2008 at 10:08

aiurea… iti deblocheaza outgoing… daca vrea cineva sa faca conexiuni smtp spre tine… ciuciu banana
astia din mures m-or tinut cu intrebarea pe suport vreo 2 saptamani si dupaia mi-or scris mail ca e decizie “de la bucuresti” si ca nu au ce sa faca :((

Emil a scris ultima oară: de azi sunt sofer

artistu · 18 Ianuarie, 2008 at 11:52

Io cred ca e doar o iluzie. Cu o floare nu se face primavara! Insa, ca sa nu fiu Gica Contra, uite le urez celor de la RDS, sa reuseasca sa devina umani! Bafta bajetzi!
;)

artistu a scris ultima oară: Declaratia de intentii a lu’ Artistu’: De ce scriu in fiecare zi? De ce nu ma las?

claus · 18 Ianuarie, 2008 at 14:24

@Emil: la outgoing mă refeream, nu ştiu dacă m-aş încumeta să ţin un server de mail pe conexiunea lor totuşi…

@artistu: când e vorba de RDS, îţi cam faci iluzii dacă speri sa fie mai bine, ce-i drept :D
Mai sunt însă şi momente când eu unul n-am de ce să-i critic:
– când am vrut să trec la FiberLink, m-am dus peste ei şi au venit în câteva zile
– n-am mai rămas fără net de vreo 6 luni
– ultima factură am platit-o cu vreo 10 zile întârziere şi n-au zis nimic.
Sunt doar câteva floricele dar eu visez la primăvară :)

Partz Partzescu · 20 Ianuarie, 2008 at 00:38

M-am holbat si eu la chestia cu smtp-ul de la ei dar ….merge smtp adica sa ma conectez la unul dinafara rds….deci inseamna ca daca vrei sa ai tu server iti tre optiunea.

Partz Partzescu a scris ultima oară: Si o melodie cu suflet mare….

claus · 20 Ianuarie, 2008 at 01:05

Eu nu puteam să trimit niciun mail dacă nu foloseam smtp.rdslink.ro, mă mir că la tine merge (pe cablelink mergea, pe fiberlink nu).

adrian · 15 Aprilie, 2008 at 12:08

prostii. sunt niste magari. da ti-l deblocheza pana este o luna doua pana ti-l blocheaza inapoi. e a 3 oara cand o patesc. si pe cand sun la rds sa le zic sa o deblocheze din nou ghici ce ? .. O domna plictisita care imi explica cum sa depun cere pentru deschidere portului… din nou. Desi i-am explicat domnei ca a 3 oara depun cerere zici ca vorbeam cu paretii. Sunt niste tembeli. Macar inainte cand aveam net de la retea locala imi spuneau din start vezi ca porturile cutare sun inchise.. si daca aveam probleme vb direct cu adminu si rezovla problema instant. asa la astia trebuie sa trimiti cere si sa stai sa astepti sa binevoiasca care va sa iti citeasca mailul. minim 1 zi dureaza. poi eu unu nu am timp sa stau cate o zi sa astept sa-mi dea ei drumul. Cine stie ce porturi au mai inchis si nu zic nimic. Oricum oameni buni ideea e ca blocheaza iesire… adica nu poti sa iesi pe portul de smtp… nu intrarea. ceea ce e revoltator. adevarul e ca patronul il intereseaza prea putin bunastarea fiecarul client in parte iar angajatii sunt niste incompetenti. asta e am ajuns la monopol rds… nu prea avem ce face.

claus · 15 Aprilie, 2008 at 21:29

La mine e tot deblocat.

Comments are closed.


aiurea.eu | aiureli despre nimic | Toate drepturile rezervate | Si stangurile la fel.
Atentie! Acest site (poate) contine (si) articole care nu au (aproape) nici o legatura cu realitatea.
Aiureli pe mail