Skip to content

Luceafărul şi noua dreaptă

  • by

Probabil toată lumea ştie că pe 15 ianuarie s-a născut Mihai Eminescu, Luceafărul poeziei româneşti. Sau aproape toată lumea, fanii Guţă şi Minune probabil că nu-s interesaţi de poeziile lui, n-a vorbit în niciuna despre ce Merţan avea-n ogradă şi nici despre cel mai tare nambăr uan, care este. Prilej de aduceri aminte, de recitări în cercuri intime (nu se mai poartă), de scris despre el sau de pus întrebări aiurea (nu detaliem).

Deşi am citit Eminescu probabil mai mult decât 90% din internauţii români (pe vremea mea se mai citeau şi poezii), n-o să mă refer la poeziile lui ci la prezenţa lui Eminescu pe internet. Destul de bogată, peste un milion de rezultate pe Google la căutarea după eminescu şi vreo 500.000 după mihai eminescu. Din toate rezultatele astea am ales Wikipedia, care are o pagină destul de completă despre marele poet. Şi unde am descoperit că Eminescu are şi site, cel puţin aşa e trecut la datele de acolo. Cu domeniu înregistrat prin DomainsByProxy, ca să nu vadă tot muritorul de rând cine e proprietarul.

Interesant site-ul, mai puţin faptul că toate articolele sunt adăugate în aceeaşi zi – 15 ianuarie 2007, exact acum un an. Mă gândesc că un site prezentat pe Wikipedia ori trebuie actualizat mai des, ori nu trebuie să conţină datele la care au fost scrise articolele, să nu vadă lumea că nu se ocupă nimeni de el constant. Nu înţeleg nici ce caută acolo link-urile din partea stângă, către site-uri ca nouadreapta.org, magazin-nationalist.net sau horiasima.ro, probabil s-o fi descoperit la un moment dat că şi Eminescu a fost legionar. N-am nimic cu link-urile dinspre site-urile respective spre cel dedicat lui Eminescu, e cunoscut faptul că legionarii l-au iubit pe poet. Invers nu prea avea cum. Urmează Iisus, Papa de la Roma, Bart Simpson şi alte personalităţi marcante ale mişcării legionare.

Aşadar, dacă vreţi să citiţi astăzi câte ceva despre Eminescu, nu uitaţi să achiziţionaţi şi o vedere Corneliu Codreanu, sau poate chiar un tricou “Brigada de Asalt”. Nu de alta dar tot aveţi link-urile acolo, nu contează că n-au nicio legătură cu Eminescu…


Citeste si...


aiurea.eu | aiureli despre nimic | Toate drepturile rezervate | Si stangurile la fel.
Atentie! Acest site (poate) contine (si) articole care nu au (aproape) nici o legatura cu realitatea.
Aiureli pe mail