Skip to content

Jurnalism de mare clasă

Că România e ţara tuturor ciorditorilor (sau tuturor posibilităţilor?), nu mai e un secret pentru nimeni. Că presa din România obişnuieşte să se mai “inspire” din blogosferă, fără să precizeze de unde a luat informaţiile respective, iar ştie toată lumea. Că jurnalişti se numesc toţi ăia care scriu prin ziare, indiferent de pregătire, IQ, grad de nesimţire, grosimea obrazului, etc, iar e un fapt cunoscut. Ştiind toate astea, nu văd de ce m-ar mira faptul că un articol scris pe un blog e publicat cu nesimţire într-un cotidian de “interes public”, sub semnătura altcuiva.

Nu mă miră nici că o fotografie e preluată în presă fără acordul celui care a făcut-o, la urma urmei tot ce e pe internet e moca, dăm un click dreapta şi un save as şi scăpăm de nişte cheltuieli cu fotograf, lumini, card de memorie, acumulatori, seminţe pentru fotograf, etc.

Ce mă miră însă e că mi-a apărut numele (mai precis nick-ul) în gazeta respectivă. Fuck me, I’m famous! Nu contează că n-aveam cum să reţin o întrebare din sală înainte ca ea să fie pusă (am scris asta înainte de întâlnirea Ilici-presă, featuring câţiva bloggeri chemaţi ca pretext), tot ce contează e că am apărut în Interesul public!

Situatii din blogosfera         Interesul chizdii

Tind să-i dau dreptate CTP-ului într-o privinţă: decât să lucrezi în presa asta 2.0 copy-paste (pardon, nu e chiar copy-paste, omul a adaptat articolul, după cum se vede în poze), mai bine măzgăleşti liniştit cu pixu’ într-un blocnotes, în momentele de singurătate de pe WC. După care te ştergi la fund cu gazeta mai sus menţionată şi te-apuci de citit bloguri…

9 thoughts on “Jurnalism de mare clasă”

  1. am vrut sa scriu ceva despre unirea romanilor. apoi mi-am zis ca pot scrie mai bine despre urina romanilor. neah! mi-am zis sa scriu despre ura romanilor… de ziua unirii… iar daca tre sa scriu despre asta… mai bine nu mai scriu deoc!
    OVERALL: bunicuta si-a dat mana cu bloggeri pt unirea din second life? cred ca zoso.ro ar juca rolul primului ‘miner’ cel mai bine! are notorietate si verb pt o campanie electorala… eu personal l-as oferta si l-as face ‘luceafarul blogosferei’. ce zici iliescule, te bagi?

    kala a scris ultima oară: music by request

  2. Bunicuţa nu şi-a dat mâna cu nimeni, a profitat doar de oportunitatea de a mai lua nişte limbi în derriere de la fanboys ca Georgescu. Plus că ne-a arătat încă o dată (dacă mai era nevoie) că demagogia e la ea acasă în România.
    Watch this…

Comments are closed.


aiurea.eu | aiureli despre nimic | Toate drepturile rezervate | Si stangurile la fel.
Atentie! Acest site (poate) contine (si) articole care nu au (aproape) nici o legatura cu realitatea.