Skip to content

Jurnalism de mare clasă

  • by

Că România e ţara tuturor ciorditorilor (sau tuturor posibilităţilor?), nu mai e un secret pentru nimeni. Că presa din România obişnuieşte să se mai “inspire” din blogosferă, fără să precizeze de unde a luat informaţiile respective, iar ştie toată lumea. Că jurnalişti se numesc toţi ăia care scriu prin ziare, indiferent de pregătire, IQ, grad de nesimţire, grosimea obrazului, etc, iar e un fapt cunoscut. Ştiind toate astea, nu văd de ce m-ar mira faptul că un articol scris pe un blog e publicat cu nesimţire într-un cotidian de “interes public”, sub semnătura altcuiva.

Nu mă miră nici că o fotografie e preluată în presă fără acordul celui care a făcut-o, la urma urmei tot ce e pe internet e moca, dăm un click dreapta şi un save as şi scăpăm de nişte cheltuieli cu fotograf, lumini, card de memorie, acumulatori, seminţe pentru fotograf, etc.

Ce mă miră însă e că mi-a apărut numele (mai precis nick-ul) în gazeta respectivă. Fuck me, I’m famous! Nu contează că n-aveam cum să reţin o întrebare din sală înainte ca ea să fie pusă (am scris asta înainte de întâlnirea Ilici-presă, featuring câţiva bloggeri chemaţi ca pretext), tot ce contează e că am apărut în Interesul public!

Situatii din blogosfera         Interesul chizdii

Tind să-i dau dreptate CTP-ului într-o privinţă: decât să lucrezi în presa asta 2.0 copy-paste (pardon, nu e chiar copy-paste, omul a adaptat articolul, după cum se vede în poze), mai bine măzgăleşti liniştit cu pixu’ într-un blocnotes, în momentele de singurătate de pe WC. După care te ştergi la fund cu gazeta mai sus menţionată şi te-apuci de citit bloguri…


Citeste si...


aiurea.eu | aiureli despre nimic | Toate drepturile rezervate | Si stangurile la fel.
Atentie! Acest site (poate) contine (si) articole care nu au (aproape) nici o legatura cu realitatea.
Aiureli pe mail