Am “frunzărit” recent câteva bloguri în limba engleză dar cu autori români. Bine scrise, articole interesante, cititori fideli, destul de multe comentarii. Problema e că toţi comentatorii sunt români, cititori fideli ai blogurilor scrise în limba română de aceiaşi autori (am click-uit link-uri, am comparat nick-uri, etc.).
Ştiu că astfel de bloguri sunt destinate vorbitorilor de limba engleză (mult mai mulţi decât cei de limba română, evident), fie ei şi români, dar nu văd totuşi ce sens are să scrii pe două bloguri, în două limbi diferite, să tratezi cam aceleaşi subiecte şi să ai aceiaşi cititori/comentatori. Fiind români, mă gândesc că ei vor da la fel de puţine click-uri pe reclame ca şi pe blogul tău în limba maternă.
So… what’s the catch?!
Pai, si mie mi se pare stupid sa ai doua bloguri in limbi diferite, asa ca am facut un singur blog in limbi diferite. De fapt, daca stau si ma gandesc, limba e si ea una Rongleza:)!
Catchul e simplu. Ai mai multi vizitatori via tot ce inseamna social networks, deci nu tine neaparat de reclamele de pe blog. Dar, silogismul simplu aplicat in acest caz arata asa: mai multi vizitatori, mai multe accesari, mai multe accesari, mai multe page impressions… ce urmeaza stii si tu. Blogul meu e un exemplu viu cu Entrecard.
As for the commentators, na, nu e neaparat o regula, la mine au fost si cativa care au comentat in engleza, dar nu asta conteaza, cel putin pentru mine, ci, vezi mai sus, mai multi vizitatori…
INconstantIN a scris ultima oară: A 20-year-old ethnic Russian man is the first person to be convicted for taking part in a “cyber war” against Estonia
La tine e altceva, ai un singur blog în 3 limbi, dacă socotim şi moldoveneasca :D
Eu mă refeream la blogurile în limba engleză bazate pe aceiaşi cititori ca şi cel în limba română.
:(( vreau si eu ceva care sa pot citi in engleza un text dar nu stiu sa citesc corect in engleza :d
Un profesor? :D
Comments are closed.