În ultima vreme văd că din ce în ce mai multă lume critică multitudinea de bloguri româneşti. E adevărat, a devenit o modă să-ţi faci blog după ce te-ai săturat de discuţiile sterile pe mIRC, DC++ sau Yahoo! messenger. E adevărat, majoritatea blogurilor poate n-au nimic de spus şi sunt făcute pentru a omorî timpul sau pentru banii din Adsense. E la fel de adevărat că un sait plin de filmuleţe de pe Youtube sau statusuri pentru messenger nu poate fi numit blog.

Mă întreb însă cine decide dacă am voie sau nu să-mi fac blog, şi mai ales de ce trebuie să decidă cineva în locul meu? Mă întreb de ce simţim nevoia de cenzură şi pe internet, acolo unde nici ăi mai ai naibii cenzori n-au îndrăznit încă să-şi bage coada? De ce, în loc să ne vedem de blogurile şi de pasiunile noastre, simţim nevoia de a le îngrădi altora libertatea de exprimare?

Fiecare scrie ce-i trece prin cap, dacă sunt lucruri care-i interesează şi pe alţii va fi citit, dacă nu probabil că va renunţa la un moment dat şi va găsi alte activităţi pentru timpul liber. Nu cred că e cazul să-şi dea cineva cu părerea care blog merită să existe sau nu, şi mai ales dacă blogul X e mai bun decât blogul Y. Timpul va decide pentru fiecare.

Pe ce criterii facem selecţia? Cine decide dacă blogul ăsta, de exemplu, merită un colţişor al lui în internet sau nu? Şi mai ales, cine hotărăşte dacă eu vreau să fac parte din blogosferă sau doar scriu aici, pe banii mei, în timpul meu liber, atunci când am chef?


@aiurea

Comentator foarte renumit pe scara lui de blog. Comentrollează orice, oricând şi fără să i-o ceară nimeni.

11 Comments

Cristina · 10 Ianuarie, 2008 at 18:26

Cine decide?Poate vizitatorii care intra pe blogul tau.Ei vor decide daca vor reveni sau nu si cat de des….

Cristina a scris ultima oară: Exploratorul

claus · 10 Ianuarie, 2008 at 18:32

Aia se înţelege de la sine, eu mă refeream la altceva… Plus că am dat blogul ăsta ca exemplu dar e vorba despre bloguri în general. N-am scris însemnarea asta ca răspuns la vreun atac, ci mai degrabă am încercat să pun nişte întrebări celor care critică existenţa a tot mai multe bloguri româneşti (interesante sau nu).

Cristina · 10 Ianuarie, 2008 at 19:00

Tot vizitatorii cred ca vor decide daca vor reveni sau nu pe un blog,oricare ar fi acela.

Cristina a scris ultima oară: Exploratorul

Jen · 10 Ianuarie, 2008 at 21:04

nu cred ca in articolele alea (sau cel putin nu toate) vor sa impuna cenzura. eu, cel putin, cand scriu despre bloguri care nu imi plac, e un mod de ‘venting’, de facut misto cu prietenii, de atras atentia. in orice caz nu cenzura.

claus · 10 Ianuarie, 2008 at 21:11

De la făcut mişto cu prietenii şi până la cluburi sau altfel de “organizaţii” care să decreteze ce blog merită să existe sau nu… cam e distanţă :)

cristi · 10 Ianuarie, 2008 at 23:54

Claus, ai o observatie valida aici: am vazut si eu ca au unii tendinta sa militeze pt ca unele bloguri, mai …”usurele”, sa nu mai poarte aceasta denumire. Cu asta nu pot fi nici eu de acord :).

In ce ma priveste, militez mai degraba pt crearea unor categorii mai adecvate, de genul “bloguri cu meditatie” (sic!) si “bloguri cu youtube” :) (si n-o spun peiorativ referitor la cele din urma). Problema (cum o vad eu) vine din faptul ca destui isi fac intai trafic cu filmuletze, sex si insemnari in engleza, apoi clameaza ca au succes pt ca …”scriu bine” :).

cristi a scris ultima oară: Cacofoniile si evitarea lor

A.Faith · 11 Ianuarie, 2008 at 01:05

ştii de ce e bine să existe totuşi o filtrare? Pentru că bloggerii ăştia de 2 lei bagă în google o groază de tag-uri false şi reuşesc să intoxice căutările cu pagini aiurea. să vezi ce frumos e când ai nevoie de ceva şi dai un search, iar rezultatul e plin de “bloguri”.

A.Faith a scris ultima oară: Vrabia mălai visează!

claus · 11 Ianuarie, 2008 at 07:30

La asta cu rezultatele aiurea sunt alţii maeştri, e plin Google de rezultate ale căutărilor pe diverse site-uri obscure, tag-uri, etc. Când ajungi acolo dai în general de reclame la cu totul altceva, nu cred că blogurile “spamează” Google mai rău decât aia.

claus · 11 Ianuarie, 2008 at 07:44

@Cristi: Pe cei care clamează că scriu bine eu unul nu-i citesc din start – asta trebuie să decid eu, cititorul, nu ei.

zamolxis · 13 Ianuarie, 2008 at 19:36

Chiar asa! Sa nu ne plangem, gaudeamus igitur!
:)

zamolxis a scris ultima oară: Sa moara si capra Taiwanezilor!

claus · 13 Ianuarie, 2008 at 20:01

Corect, viaţa e scurtă… ca să nu zic brevis est, că o dăm în limbi moarte :D

Comments are closed.


aiurea.eu | aiureli despre nimic | Toate drepturile rezervate | Si stangurile la fel.
Atentie! Acest site (poate) contine (si) articole care nu au (aproape) nici o legatura cu realitatea.
Aiureli pe mail