Skip to content

Cine decide?

În ultima vreme văd că din ce în ce mai multă lume critică multitudinea de bloguri româneşti. E adevărat, a devenit o modă să-ţi faci blog după ce te-ai săturat de discuţiile sterile pe mIRC, DC++ sau Yahoo! messenger. E adevărat, majoritatea blogurilor poate n-au nimic de spus şi sunt făcute pentru a omorî timpul sau pentru banii din Adsense. E la fel de adevărat că un sait plin de filmuleţe de pe Youtube sau statusuri pentru messenger nu poate fi numit blog.

Mă întreb însă cine decide dacă am voie sau nu să-mi fac blog, şi mai ales de ce trebuie să decidă cineva în locul meu? Mă întreb de ce simţim nevoia de cenzură şi pe internet, acolo unde nici ăi mai ai naibii cenzori n-au îndrăznit încă să-şi bage coada? De ce, în loc să ne vedem de blogurile şi de pasiunile noastre, simţim nevoia de a le îngrădi altora libertatea de exprimare?

Fiecare scrie ce-i trece prin cap, dacă sunt lucruri care-i interesează şi pe alţii va fi citit, dacă nu probabil că va renunţa la un moment dat şi va găsi alte activităţi pentru timpul liber. Nu cred că e cazul să-şi dea cineva cu părerea care blog merită să existe sau nu, şi mai ales dacă blogul X e mai bun decât blogul Y. Timpul va decide pentru fiecare.

Pe ce criterii facem selecţia? Cine decide dacă blogul ăsta, de exemplu, merită un colţişor al lui în internet sau nu? Şi mai ales, cine hotărăşte dacă eu vreau să fac parte din blogosferă sau doar scriu aici, pe banii mei, în timpul meu liber, atunci când am chef?


Citeste si...


aiurea.eu | aiureli despre nimic | Toate drepturile rezervate | Si stangurile la fel.
Atentie! Acest site (poate) contine (si) articole care nu au (aproape) nici o legatura cu realitatea.
Aiureli pe mail