Skip to content

A busy saturday

  • by

Am avut o sâmbătă destul de încărcată, cam de pe la primele ore. Mai întâi mi-a încercat nervii nenea Ubuntu, căruia nu i-a mai plăcut brusc driverul pentru placa video ATI. Aşa am descoperit Envy, o aplicaţie care îţi dezinstalează driverul existent şi-l înlocuieşte cu ultima versiune de pe site-ul producătorului. It worked like a charm, asta pentru vreo 5 minute, până la următorul reboot, când am dat iar de belelele pe care le-am mai avut acum vreo lună – white cube of death, printre altele. Toate mi se trag de la Compiz Fusion, desigur, dar mă încăpăţânez să-l folosesc în continuare – ca să fac de râs Vista, nu de alta.

5-6 restarturi şi 250 de înjurături mai târziu am rezolvat-o, prin revenirea la driverul open source pentru ATI. Interesant e că acum îmi merge şi wine, care nu mai voia cu nici un chip să pornească de ceva timp. Prilej de bucurie, desigur, acum pot folosi şi IEs4Linux ca să văd cum se comportă blogul ăsta şi alte site-uri pe Internet Explorer. Singura chestie nasoală e că mi-e frică să mai dau reboot, cine ştie cum o păţesc iar…

După aventurile cu driverul am revenit la o mai veche îndeletnicire, obstrucţionată în general de o mare lene când vine vorba de aşa ceva – curăţenia pe hard disk. Pe hard disk-ul extern de 320 GB mai exact, care e plin ochi de ceva timp şi pe care l-am combinat cu laptopul. Fac treabă bună împreună, 2 furnici care muncesc cu spor atunci când se îndură stăpânul să le dea de lucru. Adică foarte rar.

Între activităţile astea consumatoare de nervi şi timp, am reuşit să văd şi un film subţirel dar potrivit pentru o sâmbătă, zic eu – Good luck Chuck. Nu mă omor eu după Jessica Alba dar filmul m-a mai destins, chiar dacă nu e mare rahat de capul lui. L-aş recomanda pentru momentele în care neuronii ţi se odihnesc şi ai chef să vezi doar o păsărică frumuşică şi câteva poante uşurele.

Am încheiat ziua, după alte câteva ocupaţii electrocasnice pe care nu le voi menţiona aici, băgându-mi nasul un pic şi prin blog. Am renunţat la formularul de abonare prin e-mail din sidebar şi i-am făcut o pagină separată, pentru că am vrut să mai “scurtez” un pic blogul şi să las ceva mai mult spaţiu pentru blogroll, care s-a mai mărit de când am aranjat sidebar-ul ultima oară. Şi probabil că se va mai mări, pentru că descopăr aproape zilnic bloguri noi, care merită citite. Ce mi-ar mai rămâne de făcut ar fi să corectez erorile care fac ca tema să nu fie validă, nici XHTML nici CSS, dar nu văd totuşi rostul. La câte erori are, mai bine aleg alta.

Ah, şi ar mai trebui să conving vizitatorii să nu folosească IE6, meniul de sus se vede ca dracu’ în el… :D

 


Citeste si...


aiurea.eu | aiureli despre nimic | Toate drepturile rezervate | Si stangurile la fel.
Atentie! Acest site (poate) contine (si) articole care nu au (aproape) nici o legatura cu realitatea.
Aiureli pe mail