Skip to content

Pe unde fusei şi ce văzui (ep.3)

(vezi episodul 1 aici)

(vezi episodul 2 aici)

00060

M-am tot gândit ce să mai istorisesc din scurta vizită europeană. Prea multe n-am apucat să vizitez, Viena e un oraş care necesită mult mai mult decât 2-3 zile pentru a putea spune că ai văzut obiectivele mai importante.

00097După Karlskirche am vizitat Stephansdom, destul de scurt pentru că era duminică seara şi începea slujba. Am apucat să fac câteva poze pe întuneric, înainte să ne dea afară. Clădire impunătoare, turişti grămadă, dar niciun ghid. Poate de obicei or fi, atunci nu erau. Asta m-a cam dezamăgit, pentru 00104că vizitasem în vară Biserica Neagră din Braşov, unde ghizii te invitau singuri să le asculţi istorisirile in diverse limbi. La Stephansdom ne-am foit un pic, am făcut poze şi am fost daţi afară. Oricum, m-aş întoarce să mai vizitez, am înţeles că şi aici urci cu liftul într-un turn. A must see anyway.

00080După ce ne-am mai foit niţel pe străzi, am căscat ochii la magazine, am mai intrat într-o biserică de unde n-am mai fost daţi afară (deşi începuse şi acolo slujba), ne-am întors la maşină. Pe care o lăsasem într-o parcare etajată imensă, fără personal – duminica funcţionează totul 00131automat. Inclusiv plata, pe care habar n-aveam că trebuie s-o facem la un automat. Am oprit o austriacă, ne-am lămurit, am reperat automatul şi am reuşit să ieşim de-acolo într-un final. Parcarea e destul de scumpă, 5,2 euro pentru 2 ore şi tot atât pentru fiecare următoarele 2 ore. Se cam rupe 00126buzunarul când dai 10,4 euro pe 3 ore şi ceva, dar gândindu-te la ce ai vizitat, poate merită. Mai ales că nu te-ai ales nici cu maşina ridicată sau cu vreo amendă usturătoare. Oricum, Viena arăta superb, pregătită deja de sărbători, cu tot felul de globuri şi steluţe luminoase aprinse peste tot, cu 00138monumente frumos luminate, cu străzile pline de turişti care admirau şi făceau poze, cu toate că ningea şi era destul de frig. Mă întreb cum o fi de sărbători, dacă în noiembrie deja se simţea o atmosferă festivă. Poate e cineva care a avut ocazia şi ne povesteşte într-un comentariu.

Am mai apucat să “vizitez” un Mall imens, aflat în Shopping City Sud, un parc comercial din sudul Vienei. Ceva shopping, ceva căscat gura, ceva degustări de preparate culinare mai mult sau mai puţin tradiţionale, nu prea mult de povestit, oricum. Avem şi noi destule Mall-uri, chiar dacă nu aşa mari şi cu vânzătoare atât de amabile. Sau cu patroni de mici pizzerii care să te invite respectuos să comanzi de la ei, cum am întâlnit acolo. Dar mai avem timp să învăţăm…

Am încheiat pelerinajul cu alt centru comercial, pe numele lui Designer Outlet Parndorf, aflat în apropierea graniţei cu Ungaria. Pe scurt, zeci de magazine “de firmă”, cu produse la preţuri mai mici decât în alte centre comerciale. Cred că sunt produsele care nu s-au vândut în alte magazine, din diferite motive – mărimi mari, culori turbate, modele mai vechi sau pentru alt sezon, etc. În general aveau câte un singur produs din fiecare model, cam la toate magazinele în care am intrat. De văzut oricum, căutând bine poţi găsi lucruri interesante, la preţuri bunicele.

Cam asta fuse marea mea plimbare de 5 zile prin Europa. Mai multe poate spun fotografiile de aici, eu mi-am încheiat istorisirea. Nu şi plimbările, sper…

 

6 thoughts on “Pe unde fusei şi ce văzui (ep.3)”

  1. interesant, mai ai poze??? vreau sa ma duc si eu la Viena anul viitor, dak mai ai informatii mai posteaza te rog.

  2. nu vrei sa devii curator la Platinum Travel? te plimbi gratis si scrii frumos advertoriale. ce zici, pun o vb buna unde trebe? ;)

  3. sa inteleg ca vrei? mai vedem noi cum e cu falimentul… te fac in august o antarctica? sa vedem pinguinii la mama lor…

  4. Dacă începi cu o invitaţie la un masaj thailandez la mama lui, sau cu o şedinţă foto cu Jessica Biel în habitatul ei natural, mă mai gândesc… Nu m-ar deranja nici câteva zile de plajă în ianuarie, prin nişte insule fără pinguini dar cu soare mult.

Comments are closed.


aiurea.eu | aiureli despre nimic | Toate drepturile rezervate | Si stangurile la fel.
Atentie! Acest site (poate) contine (si) articole care nu au (aproape) nici o legatura cu realitatea.