Skip to content

Pe unde fusei şi ce văzui (ep.2)

(vezi episodul 1 aici)

AÅŸadar, în prima parte ajunsesem deja în Austria. Ninsese un pic, nu era prea frig… vreme de plimbat, ce să mai.

Primul impact cu mirifica Å£ară l-am avut la un “împinge tava”, pe numele lui Autogrill. O autoservire unde mănânci bine ÅŸi destul de convenabil, aflată pe autostradă. Am mai văzut Autogrill-uri de-astea ÅŸi în Italia acum vreo 7 ani dar parcă erau mai puÅ£in interesante decât ăsta austriac.

Halit ÅŸniÅ£el (ce altceva) cu niÅŸte cartofi la cuptor bestiali, minunat în faÅ£a zonei de salate (am o obsesie cu salatele de când mă chinuia talentul să Å£in cure de slăbire), plătit cam 30 de euro pentru 2 persoane (cu bere, suc ÅŸi desert parcă nu e aÅŸa mult), făcut poză la minunata cârciumă (primul “obiectiv turistic” întâlnit, deh) ÅŸi plecat spre Viena.

La Viena am început asaltul asupra locaÅ£iilor “must see” cu Karlskirche, asta după ce am bântuit ceva pe străzi, ghidaÅ£i de GPS-ul care părea că atunci învaţă traseul. Oricum, hărÅ£ile pentru Ungaria ÅŸi Austria sunt mult mai bine puse la punct decât harta României, fapt care nu mă miră deloc. Nu e totul mai bine pus la punct în ţările alea?!

KarlsKirche zic, o biserică foarte interesantă construită în secolul 18, despre care nu ÅŸtiam mai nimic la ora aia. ÃŽntre timp m-am mai documentat cu ajutorul unui ghid turistic distribuit săptămâna trecută împreună cu publicaÅ£ia Săptămâna Financiară. N-are rost să reproduc aici ce scrie în ghidul respectiv, o să spun doar că am urcat cu un ascensor în cupola bisericii, atât pentru a admira frescele cât ÅŸi pentru a constata că platforma din imagine se bâţâia continuu. Inutil să spun că abia aÅŸteptam să ajung jos, senzaÅ£ia de tangaj nu e tocmai pe placul meu. A meritat însă, am tras în poză frescele ca să mă pot lăuda mai târziu “ia uite bă unde-am fost eu!”.

Trebuie să menţionez că de la platforma pe care te lasă ascensorul se mai pot urca vreo 7 etaje, până într-un mic turn dotat cu gemuleţe prin care vezi panorama oraşului. Cică, eu n-am avut tupeu să constat cu ochii mei, mă săturasem de bâţâială pe platformă.

Cam atât pentru episodul 2, m-am Å£inut de cuvânt ÅŸi am pus ÅŸi câteva poze, nu prea artistice dar făcute de mine. Pentru poze mai artistice avem Google, ghiduri turistice, etc. ÃŽn partea a treia o să istorisesc printre altele ÅŸi despre cum n-am ÅŸtiut să plătim parcarea la automat. Români, deh…

(va urma)

3 thoughts on “Pe unde fusei ÅŸi ce văzui (ep.2)”

  1. MulÅ£am, mai băgăm :) AÅŸa, câte puÅ£in, ca să nu plictisim lumea cu povestiri prea lungi. Ce mă miră e că în statistici nu-mi apare niciun click pe poze, era gata să cred că nu prezintă interes…

Comments are closed.


aiurea.eu | aiureli despre nimic | Toate drepturile rezervate | Si stangurile la fel.
Atentie! Acest site (poate) contine (si) articole care nu au (aproape) nici o legatura cu realitatea.