Skip to content

Iar despre bişniţa online

Ţin în mână o comandă pe care am făcut-o pe 6 decembrie la un magazin online. Listată la imprimantă, din contul meu de pe saitul respectiv. Şi mă uit, şi mă tot uit… şi nu ştiu de ce am stricat o foaie de hârtie şi ceva toner de imprimantă pentru a o lista. Pentru că e o comandă făcută degeaba.

Să ne întoarcem un pic în timp, pe la începutul lunii decembrie, când blogosfera se minuna de un cadou inedit. Au scris toţi mai-marii “breslei”, lumea a comentat, s-a râs, fraierii (ca mine) au pus botul. Adică m-am înscris pe sait şi m-am pus pe comandat. Şi pe aşteptat o veste de la taraba online…

Vestea a venit azi, 18 decembrie 2007, adică după 12 zile de la comandă. Şi nu era una bună, în sensul că am fost anunţat de o voce suavă că 2 din cele 3 produse comandate de mine nu mai sunt pe stoc. Nici nu mă aşteptam să mai fie, se aprope Crăciunul şi e cam greu să mai găseşti cadouri interesante pe net. Mă aşteptam însă să fiu contactat a doua zi de la comandă, nu după aproape 2 săptămâni! Şi mă mai aşteptam ca la datele de contact de pe saitul respectiv să văd un nume de firmă, un cod fiscal, ceva. Sau ca bloggerii care recomandă anumite magazine să verifice mai întâi seriozitatea lor, dacă e vorba de o simplă bişniţă sau de o afacere legală, dacă magazinul mai şi livrează produsele respective sau doar pune nişte poze pe un site, de ce are domeniu .com când cel cu .ro e încă disponibil, etc.

De azi înainte nu mă mai aştept la nimic. Am văzut destule, am luat şi câteva ţepe, aşa că pot decreta că în România comerţul online e de fapt un fel de bişniţă online, făcută de puşti cu acces la net şi vrăjeală cât cuprinde. Nu în totalitate, dar cred că au de suferit şi magazinele serioase de pe urma ţeparilor, prin scăderea încrederii cumpărătorului în magazinele online. Cel puţin în cazul meu, teoria e valabilă.

Aşadar, mă întorc la magazinele clasice, cu firmă la intrare şi casă de marcat pe tejghea. Măcar până se cerne neghina…


Citeste si...

2 thoughts on “Iar despre bişniţa online”

  1. N-are rost… Putem trage de urechi alt magazin, care mă duce cu vorba de 3 zile cu “mâine ridicaţi produsul”. Dar nici asta n-are rost, fiecare face afaceri cum crede de cuviinţă. Cumpărătorul nu poate decât să-şi rezerve dreptul de a nu mai cumpăra de la magazinele respective (cazul meu).

Comments are closed.


aiurea.eu | aiureli despre nimic | Toate drepturile rezervate | Si stangurile la fel.
Atentie! Acest site (poate) contine (si) articole care nu au (aproape) nici o legatura cu realitatea.