Skip to content

E aiurea…

  • by

… faptul că în România încă se mai fac lucruri doar de dragul de a le face. Cum ar fi, de exemplu, cursurile de protecţia muncii. La o anumită firmă, nu zic la care. Unde te duci şi ţi se pune un ditai catastiful în faţă, pe care îl răsfoieşti în scârbă vreo 3 ore. După care ţi se aduce un test grilă, pe care evident trebuie să-l completezi. Adică să-ţi verifici cunostinţele acumulate în cele 3 ore cât ai răsfoit maculatura pusă la dispoziţie.

Până aici nimic anormal, lecturezi legislaţia şi se presupune că o bagi la cap, după care dai un test prin care să arăţi ce-ai învăţat. Numai că testul ăla îl dai având încă “bibliografia” respectivă în faţă, mai pe româneşte copiezi din catastif şi iei testul. Îl iei e mult spus, pentru că nu se oboseşte nimeni să se uite pe el. Probabil în ideea că nimeni nu e atât de prost incât să pice un test la care a copiat la greu.

Ce e mai dureros însă e că respectivii tovarăşi de la firma în cauză chiar se iau în serios. Adică, după ce dai testul respectiv, câştigi un ecuson care-ţi asigură accesul în cotloanele cele mai ascunse ale sălaşului lor. Ecuson care trebuie vizat lunar, ca să fii sigur că mai intri. Şi-aici vine bomboana de pe colivă: dacă uiţi să vizezi “legitimaţia” într-o lună, dai din nou testul. Adică pierzi iar 3-4 ore răsfoind plictisit maculatura, după care copiezi răspunsurile, după care ţi se înmânează ecusonul, după care ai din nou acces în “palatele imperiale”…

Trăim în România şi ne facem de lucru. Chiar dacă n-avem, da’ dacă legislaţia o cere…


Citeste si...


aiurea.eu | aiureli despre nimic | Toate drepturile rezervate | Si stangurile la fel.
Atentie! Acest site (poate) contine (si) articole care nu au (aproape) nici o legatura cu realitatea.
Aiureli pe mail