Marea porcărie Windows Vista mi-a tras-o din nou. De data asta mi-a tăiat accesul la o partiţie, după ce i-am dat voie s-o verifice de erori (m-a întrebat la boot). Până la urmă am setat din nou permisiunile pentru user şi am reuşit să văd o parte din ce era pe partiţie. Nu tot însă, am destule foldere care nu apar. Or mai fi pe-acolo?!

Culmea e că tocmai mă apucasem să fac curat pe partiţia aia, având de gând să instalez Ubuntu pe ea şi suferind de o acută lipsă de spaţiu pe discuri. O fi simţit Vista că zilele-i sunt numarate…

Că tot ziceam de Ubuntu, acum scriu de pe un 7.04 rulat de pe Live CD. M-a cucerit de la prima intâlnire, abia aştept să-i dau de cap porcăriei cu partiţia respectivă ca să-l instalez.

În concluzie, dacă are cineva o soluţie pentru recuperarea datelor (sau redobândirea accesului la ele), aş fi recunoscator dacă ar posta-o aici. Promit să nu mai instalez in veci Vista sau alte produse Microsoft!

damnvista.JPG


Citeste si...


@aiurea

Comentator foarte renumit pe scara lui de blog. Comentrollează orice, oricând şi fără să i-o ceară nimeni.

4 Comments

CTI97 · 2 Decembrie, 2007 at 01:04

Cauta un ezrecovery pe dc.

aiurea · 2 Decembrie, 2007 at 01:46

O sa-l caut, merci. Acum ma chinui cu GetDataBack, sa vedem ce iese… Ciudat e ca n-am sters nimic si nici hardul n-a patit nimic. Acum am acces la partitie dar imi lipsesc o gramada de directoare.

aiurea · 2 Decembrie, 2007 at 03:15

Merge cu GetDataBack for NTFS da’ tot am draci pe Vista. Nu inteleg de ce nu apar in Windows Explorer directoarele facute de CheckDisk (alea de forma dir0000.chk, care contin toate datele pierdute de mine). Ma rog, nu inteleg nici ce-a avut cu datele mele de mi le-a facut varza in halul asta.
Anyway, oricat de incantat as fi fost de Vista in primele zile de utilizare, n-o sa mai fac niciodata prostia de a instala asemenea idiotenie. Mi-au crapat pe rand diverse programe, cum am mai povestit si pe-aici, acum mi-a facut varza o gramada de fisiere fara motiv…
Vista sucks!

Alexandru Fira · 2 Iunie, 2010 at 21:37

Slax Linux e cea mai buna scula de recuperare. Il incarcati in RAM (alegeti optiunea asta la bootare) apoi puteti copia fisierele de pe partitiile de windows pe hard disk extern sau de pe o partitie pe alta sau se pot scoate pe DVD-uri, cu K3B.
Copierea de pe o partitie pe alta (de exemplu de pe C pe D) se poate face numai daca Windowsul a fost inchis normal, din butnul de inchidere al sistemului de operare, nu fortat din butonul de pornire sau de restart al PC-ului.
Aceeasi treaba si cu nimbleX, dar NimbleX e un pic mai greu de folosit.

Comments are closed.


aiurea.eu | aiureli despre nimic | Toate drepturile rezervate | Si stangurile la fel.
Atentie! Acest site (poate) contine (si) articole care nu au (aproape) nici o legatura cu realitatea.
Aiureli pe mail